Ποδόσφαιρο

Αναστασιάδης: «Μας έφυγε το άγχος με το γκολ του Φορτούνη»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θεωρεί πως οι διεθνείς έκαναν ότι έπρεπε ενώ ζήτησε πειθαρχία και συνέπεια

Στο χρονικό σημείο που πέτυχε το πρώτο γκολ η Εθνική κόντρα στο Λιχτενστάιν στάθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο Βαντούζ ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη Τύπου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως αντιμετώπισαν μια πειθαρχημένη ομάδα, επιβεβαίωσε το πρόβλημα του Μήτρογλου στο γαστροκνήμιο, ελπίζει στη συμμετοχή του Παπασταθόπουλου στη Βοσνία, θεωρεί πως οι παίκτες του έκαναν ότι έπρεπε και δεν έχει να τους πει τίποτα, ενώ ζήτησε πειθαρχία και συνέπεια.

Αναλυτικά:

Τη νίκη και το εάν του έφυγε ένα άγχος: «Εντάξει, όταν παίζεις ένα παιχνίδι και έχεις τις ευκαιρίες για ένα γκολ θα θέλεις να γίνει γρήγορα αυτό. Ευτυχώς για εμάς έγινε στο τέλος του πρώτου μέρους και η ομάδα ηρέμησε και δεν είχε άγχος».

Το Λιχτενστάιν και το πως είδε την ομάδα: «Είναι πειθαρχημένη ομάδα και έχει έναν νέο προπονητή με τακτική που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε ματς. Μου άρεσε το πως λειτούργησε».

Τις φάσεις που προσπάθησε να κάνει ο επιθετικός του Λιχτενστάιν: «Δεν έχω να πω κάτι για αυτό εγώ. Να ρωτήσετε τον τεχνικό τους».

Τον Μήτρογλου: «Δεν μπορεί να είναι στο επόμενο ματς. Είναι σιγουρότατο αυτό. Έχει ένα πρόβλημα στο γαστροκνήμιο».

Τον Παπασταθόπουλο: «Θα δούμε πως θα πάει μέχρι αύριο και εάν μπορεί να παίξει».

Τι άλλο θα ήθελε: «Δεν έχω να ζητήσω τίποτα. Είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά. Είναι τέτοιος ο τρόπος που λειτούργησαν που με αφήνει ευχαριστημένο. Και αυτόν που το βλέπει, επίσης. Δεν τα κάναμε όλα στο 100%, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο».

Τα προβλήματα τραυματισμών και εάν τον φοβίζουν: «Όχι, δεν με φοβίζει τίποτα. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά για τους τέσσερις βαθμούς από τα δύο αυτά ματς με Λιχτενστάιν και Βοσνία και εάν αυτό συνεχίζει να θέλει: Δεν μπορείς να λες θέλω αυτό ή το άλλο. Έχουμε βάλει στόχο να κάνουμε αυτά που μπορούμε.

Δεν στέκομαι στις άλλες ομάδες. Τις σεβόμαστε και με το παραπάνω. Εμείς, όμως, πρέπει να σταθούμε πιο πολύ στην ομάδα μας. Ούτε εγωιστικό είναι, ούτε γίναμε υπερομάδα. Να δούμε τα του οίκου μας και να βελτιώσουμε αυτά που πρέπει και γρήγορα».

Τον Κουρμπέλη και τη δημιουργία από δέκα παίκτες: «Μη μου κάνετε τέτοιες ερωτήσεις. Όλοι μπορούν να το κάνουν, αρκεί να το ζητήσεις. Να μην αμφιβάλλετε. Τελείωσε το ματς αυτό. Το ξεχάσαμε. Έχουμε ένα επόμενο δύσκολο ματς. Να πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη με κατεβασμένα τα κεφαλάκια μας και με πειθαρχία και συνέπεια. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ζητάμε απλά πράγματα. Δεν ζητάμε τομές».

Σχόλια