Η Εθνική έκανε το καθήκον της (0-2) στην πρεμιέρα του Λιχτενστάιν

Ποδόσφαιρο
Η Εθνική έκανε το καθήκον της (0-2) στην πρεμιέρα του Λιχτενστάιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκες για όλα τα φαβορί στην 1η αγωνιστική του ομίλου μας στα προκριματικά του Euro...

Η Εθνική ήταν υποχρεωμένη να ξεκινήσει με νίκη στο Λιχτενστάιν στην πρεμιέρα της για τα προκριματικά του Euro 2020 και το έκανε με καθαρό σκορ (0-2).

Μια καλή αρχή ενόψει της δύσκολης συνέχειας λοιπόν, σε ένα ματς που είχε δίπλα της Έλληνες ομογενείς και εκδρομείς από τον "Γαλανόλευκο Φάρο".

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε με 4-3-3 και τον Σάμαρη με τον Φορτούνη να έχουν την κύρια ευθύνη για την οργάνωση του παιχνιδιού και με τη σαφή εντολή στους Μασούρα και Μπακασέτα να συγκλίνουν μέσα στην περιοχή, απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα. 

Στο 8ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική με το σουτ του Μήτρογλου, που εξουδετέρωσε ο Μπίχελ, ενώ στο 14’ σουτ του Σάμαρη μπλόκαρε ο πορτιέρε των γηπεδούχων, ενώ μια κεφαλιά του Σιόβα στο 18ο λεπτό έφυγε έξω. 

Στο 21ο λεπτό η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Εθνικής, καθώς ο Μήτρογλου ένιωσε μια ενόχληση στην γάμπα με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί νωρίς σε αλλαγή με τον Δώνη, να περνάει στη θέση του εν ενεργεία αρχισκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Όσο περνούσε η ώρα, η Εθνική μας χωρίς να μπορεί να παίξει γρήγορα και με τους χώρους κλειστούς από την αντίπαλο, έμοιαζε να χάνει την ψυχραιμία της. Μάλιστα στο 30’ από εκτέλεση φάουλ του Σαλάνοβιτς οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Βίζερ. 

Στο 34’ με τον Σάμαρη να σουτάρει από καλή θέση μέσα από την περιοχή άουτ και στο 35’ ο Μασούρας σε μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, αφού από τη σέντρα του Κούτρη και λάθος της άμυνας, σούταρε κι αυτός άουτ, σε δύο φάσεις που η Εθνική θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ. Στο 43’ άλλη μια σέντρα του Δώνη, έφερε τον Μασούρα σε θέση βολής, αλλά τη σκαστή κεφαλιά του μπλόκαρε ο Μπίχελ. 

Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο χωρίς γκολ. Μια έμπνευση του Κουρμπέλη να βγάλει βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, έφερε τον Φορτούνη σε θέση βολής που με μονοκόμματο δεξί σουτ κεραυνοβόλησε τον Μπίχελ για το 0-1. Το γκολ στο τέλειο σημείο για να μπορέσει η Εθνική να ξεμπλοκαριστεί. 

Θα περίμενε κανείς πως το γκολ θα λύσει τα πόδια των Ελλήνων παικτών, αλλά αυτό έγινε ως έναν βαθμό, καθώς οι διεθνείς μας, παρότι έπιασαν καλύτερο ρυθμό στην επανάληψη, έφτιαχναν ευκαιρίες που δεν μπορούσαν όμως να τελειώσουν σωστά για να σκοράρουν και να καθαρίσουν το ματς, με μεγάλο σκορ. 

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, ήρθε από μια συνεργασία του Μασούρα με τον Κούτρη και τον πρώτο να τελειώνει με αριστερό σουτ άστοχα. Ο ακραίος του Ολυμπιακού ήταν μέσα και σε φάση στο 56’ όταν έκλεψε από τον Κάουφμαν, αλλά το σουτ με το αριστερό μπλόκαρε ο Μπίχελ. Το γαϊτανάκι των φάσεων για την Εθνική, συνεχίστηκε με δύσκολη απόκρουση του Μπίχελ σε σουτ του Σάμαρη στο 58’, με απομάκρυνση του Βόλφινγκερ πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά του Σιόβα στο 60’, ενώ στο 61’ ξανά ο Μασούρας από καλή θέση έπιασε κεφαλιά μετά από σέντρα του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. 

Στο 71’ ο Κολοβός πέρασε αντί του Μπακασέτα, με τον Μασούρα να πηγαίνει να παίξει αριστερά πλέον ύστερα απ’ αυτή την αλλαγή. Ο τελευταίος ερχόμενος από δεξιά έφτιαξε δύο φάσεις μέσα σε ένα λεπτό και η μία έγινε γκολ. Στο 79’ πάσαρε με το κεφάλι στον Φορτούνη, αλλά αυτός δεν τελείωσε καλά τη φάση. Όμως στο 80’ με μια έξοχη σκαφτή μπαλιά βρήκε τον Δώνη που κατέβασε με το στήθος προς τα δεξιά και με δεξί σουτ, έκανε το 0-2. Στο 89’ ο Ζέκα έκανε μια χαμηλή σέντρα με τον Κουλούρη που πέρασε στη θέση του Φορτούνη, να κάνει βολ-πλανέ, αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ. 

Έτσι η Εθνική έκλεισε νικηφόρα το πρώτο της παιχνίδι και την Τρίτη 26/3, επισκέπτεται την Βοσνία για ένα ακόμα πιο δύσκολο και απαιτητικό ματς, έχοντας πάντως στις αποσκευές της, το πρώτο τρίποντο. 

Οι συνθέσεις: 

Λιχτενστάιν (4-5-1): Μπίχελ, Γκοπέλ, Κούφμαν, Βέιζερ, Σαλάνοβιτς, Μάρτιν Μπίχελ (67’Ζέλε), Γκούμπσελ (77’ Γιλντίζ), Χάσλερ (86’ Φρικ), Γουλφίνγκερ, Ρεχστέινερ, Πολβερίνο 

Ελλάδα (4-3-3): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Κουρμπέλης, Σιόβας, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Μπακασέτας (71’ Κολοβός), Φορτούνης (83’ Κουλούρης), Μασούρας, Μήτρογλου (23’λ.τρ. Δώνης) 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής 

Σάββατο (23/03) 

Ιταλία-Φινλανδία 2-0 

(7’ Μπαρέλα, 74’ Κιν) 

Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-2 

(45’+1’ Φορτούνης, 80’ Δώνης) 

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Αρμενία 2-1 

(33’ Κρούνιτς, 80’ Μιλόσεβιτς – 90’+3’ πεν. Μικιταριάν) 

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου 

1. Ιταλία (2-0) 3 

2. Ελλάδα (2-0) 3 

3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη (2-1) 3 

4. Αρμενία (1-2) 0 

5. Φινλανδία (0-2) 0 

6. Λιχτενστάιν (0-2) 0 

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής 

Τρίτη (26/03) 

Αρμενία-Φινλανδία (19:00) 

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα (21:45) 

Ιταλία-Λιχτενστάιν (21:45)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News