Ο Ντουκαντάμ στο Ατσαλένιο και η άγνωστη ιστορία με τον Τσαουσέσκου

Ποδόσφαιρο
Ο Ντουκαντάμ στο Ατσαλένιο και η άγνωστη ιστορία με τον Τσαουσέσκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια αληθινή ιστορία και οι...φήμες για το άδοξο τέλος της καριέρας του Ρουμάνου γκολκίπερ...

Το 1986 ο Χέλμουτ Ντουκαντάμ σταμάτησε στα πέναλτι τη Μπαρτσελόνα και χάρισε στη Στεάουα Βουκουρεστίου ένα απίστευτο Κύπελλο Πρωταθλητριών!

Τέσσερα χρονια πριν η ομάδα της Ρουμανίας και ο μετέπειτα ήρωάς της είχε αγωνιστεί σε φιλικό προετοιμασίας με τον ΠΟΑ στο Ατσαλένιο! Απίστευτο και αυτό και όμως αληθινό!

Όλοι θυμηθήκαμε τον Ντουκαντάμ πριν λίγες μέρες, όταν ο γκολκίπερ του ΠΟΑ Μανουσάκης απέκρουσε τέσσερα πέναλτι στο παιχνίδι του Κυπέλλου ΕΠΣΗ με τον ΠΑΟΚ στον Κρουσώνα.

Σήμερα θα θυμηθούν οι παλιοί και... θα δουν οι νέοι Στεάουα και Ντουκαντάμ στο Ατσαλένιο για το φιλικό με τον ΠΟΑ και βέβαια ένα γήπεδο του προσφυγικού προαστίου που ήταν ακόμα ξερό και όπως βέβαια θα δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί (κοινή φωτογράφιση ΠΟΑ-Στεάουα) η κερκίδα δεν είχε ακόμη σκέπαστρο...

Ας διαβάσετε όμως και τι φημολογείται πως έπαθε ο Ντουκαντάμ όταν γύρισε θριαμβευτής στο Βουκουρέστι το 1986...

Σύμφωνα με αυτή, μετά τον τελικό με την Μπαρτσελόνα δέχτηκε δώρο μια Mercedes από τον τότε πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραμόν Μεντόζα, θέλοντας έτσι να τον ευχαριστήσει για το ότι δεν επέτρεψε στους Καταλανούς να κατακτήσουν την Κούπα.

Επιστρέφοντας στη Ρουμανία του τότε δικτάτορα, Νικολάε Τσαουσέσκου, συναντήθηκε με τον γιο του, Νίκου, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Στεάουα, του ζητήθηκε να παραδώσει το αμάξι, εκείνος αρνήθηκε και η τιμωρία ήταν να του σπάσουν τα δάχτυλα του χεριού του, ώστε να μην μπορέσει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

Η ιστορία άρχισε να κυκλοφορεί, ο ίδιος ανέβηκε ακόμα περισσότερο στις συνειδήσεις των συμπατριωτών του επειδή πήγε κόντρα στο καθεστώς, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε το γεγονός πολλά χρόνια μετά, λέγοντας πάντως ότι με τον γιο του Τσαουσέσκου δεν τα πήγαινε καθόλου καλά. Παραδέχτηκε, βέβαια, πως πήρε από την Κυβέρνηση ως δώρο ένα Dacia και 200 δολάρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News