Έγραψε ιστορία ο Μανουσάκης με τα τέσσερα πέναλτι

Ποδόσφαιρο
Έγραψε ιστορία ο Μανουσάκης με τα τέσσερα πέναλτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Διάβασα τους αντιπάλους μου και τα κατάφερα και σίγουρα νιώθω πολύ καλά που βοήθησα την ομάδα μου να πάρει την πρόκριση», δήλωσε ο τερματοφύλακας του ΠΟΑ για το κατόρθωμα του στο ματς με τον ΠΑΟΚ...

Θύμισε… Ντουκαντάμ ο τερματοφύλακας του ΠΟΑ Γιάννης Μανουσάκης στον Κρουσώνα. Όπως ο Ρουμάνος της Στεάουα Βουκουρεστίου είχε αποκρούσει τέσσερα πέναλτι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, έτσι και ο Μανουσάκης, ο οποίος είναι γέννημα-θρέμμα Σητειακός, έπιασε κι εκείνος τέσσερα και χάρισε στην ομάδα του μια πρόκριση που θα συζητιέται για πολλά χρόνια!

Μάλιστα, όπως υπενθύμισε μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» είχε κάνει κάτι ανάλογο πριν λίγα χρόνια με τη φανέλα του ΟΦ Ιεράπετρας, πιάνοντας τρία πέναλτι σε πέντε εκτελέσεις, σε αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνών με την Επισκοπή.

Του ζητήσαμε να μας εξιστορήσει τι έγινε στον Κρουσώνα, αποκαλύπτοντας ότι δεν ήταν τόσο θέμα ψυχολογίας, όσο πείσμα να πάρει… εκδίκηση για το γκολ που είχε δεχθεί στην παράταση: «Δεν μπορώ να πω ότι είχα ψυχολογία, γιατί θεωρώ ότι είχα ευθύνη στην ισοφάριση. Ήθελα όμως να πάρω εκδίκηση για το γκολ. Διάβασα τους αντιπάλους μου και τα κατάφερα και σίγουρα νιώθω πολύ καλά που βοήθησα την ομάδα μου να πάρει την πρόκριση».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον αντίπαλο τερματοφύλακα, τον Δημητριάδη του ΠΑΟΚ: «Και το άλλο παιδί κατάφερε να πιάσει δύο πέναλτι στα τέσσερα που υπό άλλες συνθήκες αυτή η επίδοση δίνει τη νίκη. Ήταν σπουδαίος».

Βέβαια, είχε κι άλλον ένα λόγο να δείξει την κλάση του, καθώς πέρυσι έπαιξε στον τελικό με τον ΠΟΑ αλλά η ομάδα του είχε χάσει: «Δεν τα καταφέραμε πέρυσι στο Κύπελλο αλλά φέτος το έχω βάλει στόχο κι εγώ και η ομάδα να το σηκώσουμε. Είναι βασικός στόχος μας γιατί είμαστε ο ΠΟΑ».

Σίγουρος για σωτηρία

Ασφαλώς για τον ΠΟΑ το βάρος έχει πέσει στη μάχη της παραμονής και ο ίδιος είναι αισιόδοξος: «Με τις μεταγραφές που έγιναν και έχουν βοηθήσει πολύ και με το γεγονός ότι έχουν μειωθεί τα προβλήματα και οι ατυχίες με τραυματισμούς, ο ΠΟΑ έχει δείξει το καλό του πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, ειδικά τώρα που έχουμε γυρίσει και στο γήπεδό μας και έχουμε τρομερή ψυχολογία».

Ο ΠΟΑ δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις το σαββατοκύριακο καθώς στον 5ο Όμιλο θα γίνουν μόνο τα εξ’ αναβολής παιχνίδια Εθνικός-ΣΥΝΚΑ, Νεάπολη-Προοδευτική και Παλαιόχωρα-Ατρόμητος. Έτσι το επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Ατσαλένιου είναι την Κυριακή 17 Μαρτίου με το ΣΥΝΚΑ, που θα είναι το πρώτο που θα γίνει στη φυσική έδρα μετά την ολοκλήρωση των έργων.

«Θα νικήσουμε και θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα. Θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας για να μας στηρίξει» τονίζει ο 22χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος μάλιστα έχει κερδίσει άπαντες στο Ατσαλένιο με τις φετινές του επιδόσεις και τον άψογο χαρακτήρα του, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για το σωματείο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News