Η δήλωση του Μανόλη Συντυχάκη για τον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Η δήλωση του Μανόλη Συντυχάκη για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για επιλεκτικό υποβιβασμό κάνει λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανόλης Συντυχάκης τοποθετήθηκε για την πρωτόδικη απόφαση υποβιβασμού του ΟΦΗ.

Έκανε λόγο για επιλεκτική ποινή, που προκαλεί αγανάκτηση και απέχθεια.

Αναλυτικά αναφέρει: «Τα φαινόμενα διαφθοράς, θα υπάρχουν όσο ο αθλητισμός λειτουργεί σαν επιχείρηση. Θα υπάρχουν και τα «στημένα», ο τζόγος και η βία και κυρίως θα καλλιεργείται η συνείδηση με τις αξίες αυτού του σάπιου συστήματος, δηλαδή «όλα για την επίδοση, όλα για την πρωτιά, όλα για το κέρδος.

Είναι γνωρίσματα του αθλητισμού των ΠΑΕ, των επιχειρηματιών, των χορηγών, των μάνατζερ κ.λπ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ο επιλεκτικός υποβιβασμός του ΟΦΗ και του Αιγινιακού. Ο ΟΦΗ ένα ιστορικό σωματείο του Ηρακλείου με χιλιάδες φιλάθλους σε όλη την Κρήτη δοκιμάζεται ξανά, μετά την απόφαση για υποβιβασμό του για λόγους παράνομου στοιχηματισμού.

Τα θύματα είναι οι χιλιάδες φίλαθλοι του ΟΦΗ.

Προκαλούν αγανάκτηση και απέχθεια τα φαινόμενα αυτά και αφορούν όλες τις ΠΑΕ. Αποτελεί την απόδειξη ότι κυριαρχούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι ίδιοι δηλαδή που ευθύνονται για την επιδείνωση της ζωής του λαού.

Αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ και του τζόγου παίζεται στο παρασκήνιο, όπου ανταγωνίζονται μεγάλοι επιχειρηματίες με όλα τα μέσα, και όχι μέσα στο γήπεδο, με καθαρά αγωνιστικούς όρους. Πλέον, δεν είναι ένα παιχνίδι που κερδίζει ο καλύτερος. Οι ευθύνες της πολιτείας, των εκάστοτε κυβερνήσεων και της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαριές.

Να γιατί οι φίλαθλοι του ΟΦΗ και των άλλων ομάδων, πρέπει να στοχεύσουν την πραγματική αιτία του προβλήματος και να μη στοιχίζονται πίσω από τα συμφέροντα του κάθε επιχειρηματία. Να καταλάβουν ότι η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο. Το σημερινό οικοδόμημα του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου ή γενικότερα του αθλητισμού δεν μπορεί να ενώσει τον μεγαλοεπιχειρηματία, την πολυεθνική και τα συμφέροντά τους με τον εργαζόμενο ή άνεργο ή προερχόμενο από τα φτωχά λαϊκά στρώματα φίλαθλο που έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του, την καθημερινότητά του; Οι φίλαθλοι αγαπούν τη φανέλα του ΟΦΗ και οι επιχειρηματίες τα κέρδη. Δεν συμβιβάζονται αυτοί οι δύο. 

Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους, το λαό και τη νεολαία να μην παγιδευτούν στις κόντρες των επιχειρηματιών. Και οι φίλοι του ΟΦΗ και των άλλων ομάδων χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα: Δεν πρέπει να ταυτίζουν το καλό της ομάδας με το συμφέρον και τις επιδιώξεις του κάθε επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται την ομάδα και τους φιλάθλους.

Αυτό που χρειάζεται είναι η κατάργηση των ΠΑΕ, η κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο μπορεί να παίζεται και να προσφέρει ποιοτικό θέαμα χωρίς αυτούς.

Για να αποτελούν το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δικαίωμα της νεολαίας και του λαού χρειάζονται ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού. Προϋποθέτει την κατεδάφιση αυτού του σάπιου οικοδομήματος, που έχει τα στηρίγματά του στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στους πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες και επιχειρηματικούς τους σχεδιασμούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News