Πουρσανίδης: «Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για τη δικαίωση»

Ποδόσφαιρο
Πουρσανίδης: «Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για τη δικαίωση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ μίλησε για τις επόμενες κινήσεις της κρητικής ΠΑΕ

Ο αγώνας του ΟΦΗ για δικαίωση είναι σε εξέλιξη και τα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ, είναι σε ανοιχτή γραμμή με το νομικό επιτελείο.

Ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Ηλίας Πουρσανίδης τοποθετήθηκε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο ΒΑΚ για την ποινή που επιβλήθηκε πρωτόδικα στους Κρητικούς και τόνισε ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει.

Πρόσθεσε ακόμη ότι άπαντες είναι σε εγρήγορση, ώστε να είναι έτοιμοι για την επιτροπή εφέσεων.

«Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη. Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια απόφαση, η οποία δεν είναι τελεσίδικη σ’ αυτή τη φάση. Υπάρχουν περιθώρια να βρούμε το δίκιο και είμαστε σε διαδικασία οργάνωσης για την έφεση, όπου έχουμε ελπίδες να ανατραπεί», ανέφερε αρχικά ο Ηλίας Πουρσανίδης και πρόσθεσε: «Υπάρχει χρόνος να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας. Είναι άσχημο για όλους μας, γιατί θέλουμε να δείχνουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Είναι δύσκολο και άβολο να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Αντί να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο, μιλάμε για πράγματα που είναι έξω από μας. Δεν ξέρουμε αν συμβαίνουν και πως συμβαίνουν όλα αυτά. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να δικαιωθεί ο ΟΦΗ». 

Για το διαδικαστικό κομμάτι τις έφεσης υπογράμμισε: «Η έφεση ετοιμάζεται ήδη από το νομικό επιτελείο και θα κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή. Δεν ξέρουμε πότε θα οριστεί η εκδίκαση από τα αρμόδια όργανα. Δεν μας αρέσει όλο αυτό που συμβαίνει και από αυτή την άποψη είναι θετικό ότι βγήκε γρήγορα. Δεν θέλουμε να σέρνεται για μήνες αυτό το θέμα και ελπίζω να τελειώσει ολοκληρωτικά σύντομα. Πιστεύω ότι όλα θα πάρουν την πορεία τους, γιατί δε θέλουμε δίπλα στο όνομα του ΟΦΗ να γράφονται αυτά. Αυτό που χτίζουμε τους τελευταίους μήνες είναι τόσο καλό και δε θέλουμε να μπουν δίπλα σκιές και παρασκήνιο. Δε θα μπούμε σε άλλους… χώρους αναζητώντας δικαίωση, έχουμε το νομικό επιτελείο και έτσι θα πορευτούμε».

Ο γενικός διευθυντής του ΟΦΗ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει η πρόθεση να ζητήσουν διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση, ενώ για το ενδεχόμενο η έκβαση να επηρεάσει το πρότζεκτ της ομάδας επισήμανε: «Δε θέλουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά. Ήρθαμε σε δύσκολες μέρες, με ένα μεγάλο πλάνο για την ομάδα. Πρέπει να σκεφτόμαστε αισιόδοξα και να προχωρήσουμε. Αυτό που πάει να γίνει δεν πρέπει να το σταματήσει κανείς. Υπάρχει και το αύριο».

Για την αντίδραση του Μιχάλη Μπούση μετά την πρωτόδικη ποινή ανέφερε: «Σοκαρίστηκε. Πάντα στην αρχή υπάρχει το σοκ και προσπαθείς να σκεφτείς το γιατί. Από κει και πέρα, χειριζόμαστε μια πρωτόδικη απόφαση με σοβαρότητα. Αυτό είναι και στάση ζωής για μας».

Ερωτηθείς για το πόσο επηρεαστεί το ποδοσφαιρικό τμήμα τόνισε: «Σε αυτό το κομμάτι γίνεται πολύ δουλειά από τον Γιάννη Σαμαρά, ώστε οι παίκτες να μείνουν συγκεντρωμένοι. Η ομάδα είναι δεμένη, παρά τα αποτελέσματα. Πρέπει όλο αυτό να το αντιστρέψουμε σε συσπείρωση και θετικότητα. Να πάμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και όλοι σκεφτόμαστε πως θα πορευτούμε για τον αγώνα της Κυριακής, με στόχο φυσικά τη νίκη».

Ο Ηλίας Πουρσανίδης δε θέλησε να μπει σε συζητήσεις… παρασκηνίου, ενώ αναφέρθηκε και στην αντίληψη που είχε ο ίδιος από την ακροαματική διαδικασία: «Εμένα η διαδικασία αυτή, όταν ήμουν στο δικαστήριο, μου φάνηκε πως δεν είχε ισχυρά στοιχεία. Δεν είμαι όμως νομικός. Δεν μπορώ να μπω σε άλλες σκέψεις, πως άλλοι είναι από πίσω. Αν σκεφτούμε έτσι θα σημαίνει πως πρέπει να μπούμε σε αυτούς τους χώρους, να τους μάθουμε. Αυτό δεν θα το κάνουμε. Έχουμε άλλη στάση ζωής. Εμείς θέλουμε να νιώθει ο κόσμος πως γίνεται το καλύτερο. Αυτό προσπαθούμε, παρά τα λάθη που πιθανόν γίνονται».

Για τον τρόπο αντίδρασης που επιλέγει η διοίκηση τόνισε: «Αντιδρούμε με βάση την αντίδραση που θα έχει αποτέλεσμα. Αν μου πει κάποιος πως αν κάψουμε τα πάντα, θα δικαιωθούμε, τότε θα το κάνουμε. Θα αποδειχθεί αν όσα κάνουμε έχουν αποτέλεσμα, αλλά δεν ξέρουμε άλλον τρόπο. Βλέπουμε μια υπέρμετρη στήριξη από παντού, το βλέπουμε θετικά, αν και μάλλον πολλοί το κάνουν για προσωπική προβολή. Άγχος μπορεί να υπάρχει από τους ανθρώπους γύρω από μας, αλλά εμείς έτσι λειτουργούμε».

Για τα μηνύματα στήριξης: «Αν θέλει κάποιος να στηρίξει τον ΟΦΗ θα το κάνει και χωρίς να το λέει. Ας το κάνει με τον τρόπο του. Είμαστε συσπειρωμένοι, είναι δύσκολη η στιγμή για την ιστορία της ομάδας. Ακόμα και αν γίνει αυτό που όλοι θέλουμε, να δικαιωθεί δηλαδή η ομάδα, μας στεναχωρεί που πολύς κόσμος λέει πράγματα για τον ΟΦΗ. Σήμερα παίζαμε πάλι μπάλα με παιδάκια και τραγουδούσαμε μαζί τους τον ύμνο».

Ερωτηθείς για τους φιλάθλους, που βιώνουν μια ακόμη μεγάλη αγωνία ανέφερε: «Υπάρχει ολόκληρη γενιά που έχει μεγαλώσει με στεναχώριες για την ομάδα και πάνω που βλέπει ότι η κατάσταση πάει να φτιάξει, δέχεται ένα χαστούκι. Πονάμε όλοι, κανείς δεν θέλει να ασχολείται με τέτοια πράγματα, αλλά πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όπως πραγματικά είναι ο ΟΦΗ. Περισσότερο τίμησε τον ΟΦΗ και τους οπαδούς του ένα πανό για τη Ρενάτα».

Η θέση της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι συνολική, όπως υπογράμμισε ο Ηλίας Πουρσανίδης, που πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος, Μιχάλης Μπούσης θα είναι στο Ηράκλειο τις επόμενες μέρες: «Ο Μιχάλης Μπούσης θα βρίσκεται εδώ τις επόμενες ημέρες, έχει τον δικό του τρόπο να έχει επαφή και με τον κόσμο μέσω διαδικτύου, ενδεχομένως τοποθετηθεί και ο ίδιος. Ο ΟΦΗ είναι ένας, εγώ μιλάω έχοντας πρώτα συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους. Δεν εκφράζει κανείς τη δική του θέση μιλώντας ως μέλος του ΟΦΗ».

Το στέλεχος της κρητικής ομάδας αναφέρθηκε και σε δύο άλλα θέματα.

Το πρώτο αφορούσε το αίτημα για ξένους διαιτητές στο ματς με τον Λεβαδειακό, όπου τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη κι επειδή θέλουμε να προφυλάξουμε την παραμικρή λεπτομέρεια, κάναμε αίτημα για ξένους διαιτητές. Δεν σημαίνει πως δεν σεβόμαστε τους Έλληνες διαιτητές, το αντίθετο, ακόμα και σε άσχημα αποτελέσματα στο Ηράκλειο τους δώσαμε συγχαρητήρια, παρά τα παράπονα που είχαμε. Το επόμενο παιχνίδι μας είναι το ίδιο σημαντικό με αυτό παιχνιδιού ομάδας που πάει για πρωταθλητισμό».

Σχετικά με την αναδιάρθρωση και τα σενάρια υπογράμμισε: «Εμείς είπαμε και στη Λίγκα ότι θέλουμε η κατηγορία να μείνει με 16 ομάδες. Άσχετα με τη βαθμολογική μας θέση, χρειαζόμαστε τα ερασιτεχνικά σωματεία, καθώς αυτά μας τροφοδοτούν σε παίκτες. Ακούστηκε θετικά, δεν ξέρω αν θα αλλάξει η απόφαση, όμως υπάρχει μια στασιμότητα. Δεν κοιτάζουμε πόσες  θα είναι οι ομάδες για το προσωπικό μας συμφέρον. Αν εμείς δεν καταφέρουμε να είμαστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην κατηγορία θα επανέλθουμε, γιατί θα είμαστε υγιείς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News