Ποδόσφαιρο

Τώρα ο ΟΦΗ χρειάζεται άλματα σαν... του Τεντόγλου!

Στην κρητική ομάδα είναι υποχρεωμένοι πλέον να εστιάσουν στη μάχη της παραμονής...

Δεν ξέραμε τι να πρωτο-παρακολουθήσουμε χθες. Πρωινό με στίβο, μεσημέρι με ΟΦΗ, συνέχεια με μπάσκετ Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός. "Πλούσιο" και το Σάββατο που είχε "κλάσικο". Πρέπει όμως κάπου να εστιάσουμε. Και θα εστιάσουμε στον ΟΦΗ κάνοντας το με έναν συνδυασμό με τις επιτυχίες του ελληνικού κλασικού αθλητισμού αφού μας δίνεται η ευκαιρία (θα δείτε παρακάτω)...
Θα εστιάσουμε στον ΟΦΗ αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη και στον ΟΦΗ με τη σειρά τους πρέπει να εστιάσουν στη μάχη της παραμονής (και μόνο) πλέον. Κάθε παιχνίδι θα είναι και ένας "πόλεμος". Με τις δυο μάχες που είναι μπροστά σε Ριζούπολη με Απόλλωνα Σμύρνης και Ηράκλειο με Λεβαδειακό να είναι... οι μητέρες των μαχών! Τι θέλει ο ΟΦΗ τώρα; Άλματα σαν του Μίλτου Τεντόγλου! Άλματα βαθμολογικά που θα φέρουν κάτι αντίστοιχο και στην ψυχολογία! Άλματα και κυρίως την αποφασιστικότητα του νεαρού που το λέει καρδιά του! Που όταν χθες είδε τον βασικό του αντίπαλο, τον Σουηδό, να τον προσπερνάει δεν "θόλωσε" και έκανε μερικά λεπτά μετά ένα άλμα σαν "χαριστική βολή" σε αυτόν που είχε τον ίδιο στόχο! Κάντο... σαν τον Τεντόγλου λοιπόν ρε ΟΦΗ...
Αξίζει όμως να διαβάσετε την ιστορία του Τεντόγλου, όσοι δεν την ξέρετε, αφού ειναι ιδιαίτερη, με μεγάλα άλματα σε μικρό χρονικό διάστημα.Ο Μίλτος (Μιλτιάδης) Τεντόγλου ασχολήθηκε τυχαία με τον στίβο λίγο πριν γίνει 15 ετών και σε πέντε χρόνια με συστηματική δουλειά και προσπάθεια κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Μάλιστα, κατέγραψε και μια σημαντική πρωτιά, για Έλληνα αθλητή, με την πρώτη του συμμετοχή σε τέτοια κορυφαία διοργάνωση κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, σε ηλικία μόλις 20 ετών.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης μέχρι την ηλικία των 15 ετών ήταν παθιασμένος με το παρκούρ. Η μητέρα του θυμάται ότι με τους φίλους του «όργωναν» κυριολεκτικά την πλατεία και το αθλητικό στάδιο της πόλης, όπου έκαναν άλματα, δημιουργούσαν βιντεάκια και τα ανέβαζαν στη συνέχεια στο διαδίκτυο. «Είχε συνέχεια μικροτραυματισμούς και κάποια φορά έφτασε στο σημείο να κάνει μέχρι και εγχείρηση μηνίσκου» θυμάται.
   Στους αγώνες παρκούρ τον είδε ο Βαγγέλης Παπανίκος, ο πρώτος προπονητής του, ο οποίος κατάλαβε ότι ο νεαρός διέθετε μεγάλη αλτικότητα. Τον κάλεσε να κάνει ορισμένα δοκιμαστικά άλματα στο σκάμμα του γηπέδου και μετά το τρίτο άλμα του ανακοίνωσε ορθά κοφτά: «μόλις γράφτηκες ως υποψήφιος άλτης του στίβου».

Σχόλια