Ο Χρήστος Κωστής συγκινεί μιλώντας στις "Αθλητικές Ιστορίες"...

Ποδόσφαιρο
Ο Χρήστος Κωστής συγκινεί μιλώντας στις "Αθλητικές Ιστορίες"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Λίγες μέρες πριν τον σοβαρό τραυματισμό η Μπαρτσελόνα είχε κάνει πρόταση στην ΑΕΚ"...

"Ο σπουδαίος Φαν Χααλ με είχε δει με την ΑΕΚ κόντρα στον Άγιαξ. Το είχε πάρει απόφαση. Με ήθελε στη Μπαρτσελόνα! Ήρθε πρόταση στην ΑΕΚ και η μεταγραφή θα έπαιρνε τον δρόμο της. Τελικά, 15 μέρες μετά ήρθε ο τραυματισμός. Μου είπαν με κομψό τρόπο πως δεν μπορούσαν να ρισκάρουν. Και να ξέρετε δε θα έφευγα από την ΑΕΚ για άλλη ελληνική ομάδα. Και θα έφευγα για ελάχιστες στο εξωτερικό. Στη Μπάρτσα ήμουν έτοιμος να πάω". Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Χρήστο Κωστή και μας τα είπε 22 ολόκληρα χρόνια μετά το "μαύρο" βράδυ του 1997 που του γκρέμισε κάθε όνειρο. Η παρουσία του στο Ηράκλειο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και σε αυτόν τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή αφιερώσαμε τις σημερινές "Αθλητικές Ιστορίες"...

Στο ποδόσφαιρο ένα μοιραίο... δευτερόλεπτο είναι ικανό για να «στιγματίσει» την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Μία λάθος εκτίμηση ή μία πράξη ηρωισμού μπορεί να καταστρέψει μεγάλα όνειρα και μεγάλες προσδοκίες.

Ο Χρήστος Κωστής σε ηλικία 25 ετών με την παρουσία του τα προηγούμενα χρόνια στα ελληνικά γήπεδα είχε αναγκάσει πολλούς να περιμένουν μεγάλα πράγματα από τον ίδιο.

Μία πενταετία στον Ηρακλή και ακόμα τέσσερα χρόνια με την φανέλα της ΑΕΚ, είχαν αναδείξει τον Έλληνα διεθνή ως έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της χώρας.

Όλα, όμως, άλλαξαν σε μία φάση. Ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ΑΕΚ - Στουρμ Γκρατς για το Κύπελλο Κυπελλούχων στην Νέα Φιλαδέλφεια, όταν ο 25χρονος τότε επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Καζίμιερζ Σίντορτσουκ.

Κάνοντας το πλασέ, ο Πολωνός γκολκίπερ έκανε την έξοδο και χωρίς προφανώς να το θέλει τραυμάτισε σοβαρά τον Χρήστο Κωστή. Ο επιθετικός της ΑΕΚ, υπέστη κάταγμα κνήμης – περόνης και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία έξι μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους.

*Πολλοί ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια της καριέρας τους, χαρακτηρίζονται ως «Θεοί». Μόλις στα 17 του, ο Χρήστος Κωστής πέρναγε το κατώφλι του προπονητικού κέντρου του Ηρακλή.

Οι φίλοι των Θεσσαλονικιών είδαν στο πρόσωπο του νεαρού ποδοσφαιριστή τον νέο μεγάλο ηγέτη της αγαπημένης τους ομάδας. Στην πενταετία που φόρεσε την κυανόλευκη φανέλα, κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες με 24 τέρματα σε 110 εμφανίσεις.

Το ταλέντο του ήταν μεγάλο για τον Ηρακλή και έτσι κατάφερε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Η πρωταθλήτρια τότε ΑΕΚ έκανε την μεγάλη κίνηση και απέκτησε τον «Έλληνα Κρόιφ» κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της για το μέλλον. Μάλιστα έγινε και εντυπωσιακή υποδοχή των οπαδών της Ένωσης το καλοκαίρι του 1994 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου τον περίμεναν 2000 φίλοι του Δικεφάλου (η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από εκείνη την ημέρα)...

Πηγαίνοντας στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ ο Χρήστος Κωστής ονειρευόταν μία καριέρα γεμάτη τίτλους και επιτυχίες. Στην δεύτερή του χρονιά με τους «κιτρινόμαυρους» ο Έλληνας επιθετικός κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, καθώς στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Απόλλων Αθηνών στο εντυπωσιακό 7-1, ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 89’.

Έναν χρόνο αργότερα και πάλι ο Κωστής ξεκίνησε πολύ δυνατά την σεζόν. Η παρουσία του με την φανέλα της ΑΕΚ, έκανε τους φίλους της ομάδας να ονειρεύονται ένα απίστευτο επιθετικό δίδυμο που να αποτελείται από τους Χρήστο Κωστή και Ντέμη Νικολαΐδη.

Κάτι, όμως, που είδαν οι φίλοι της «Ένωσης» μόνο για τρεις μήνες. Δυστυχώς ο 25χρονος τότε επιθετικός στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Στουρμ Γκρατς τραυματίστηκε σοβαρά καθώς υπέστη κάταγμα κνήμης – περόνης και χρειάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρία ολόκληρα χρόνια. Όταν γύρισε δεν είχε καμία σχέση με τον Κωστή που ξέραμε. Ουσιαστικά ήταν σαν να μην επέστρεψε ποτέ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News