Ποδόσφαιρο

Επιβεβαίωση «Ν.Κ.»: Εκτός Παγκρητίου και επίσημα η Εθνική λόγω Βαρδαβά!

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε επίσημα ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία τον Ιούνιο δεν θα γίνουν στο Ηράκλειο

Μαχαιριά στην… καρδιά αποτελεί η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ, με την οποία γίνεται λόγος ότι η Εθνική Ελλάδας δεν θα δώσει τα παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία στο Παγκρήτιο Στάδιο και δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της «Νέας Κρήτης».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι υπήρχε κίνδυνος να μην έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στο Παγκρήτιο και για προληπτικούς λόγους δεν θα γίνουν στο Ηράκλειο τα ματς με Ιταλία και Αρμενία, ωστόσο το Παγκρήτιο θα αποτελεί το «σπίτι» την επόμενη τετραετία. Η ΕΠΟ χρυσώνει το χάπι για το δήμο Ηρακλείου με τις αναφορές της ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι κύριος και αποκλειστικός υπεύθυνος για το ότι τα δύο παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία είναι ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς και η διοίκηση στην οποία είναι πρόεδρος και διαχειρίζεται το Στάδιο.

Μέχρι και ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός έκανε δηλώσεις πανηγυρικές αλλά τώρα γυρίζει μπούμερανγκ η ιστορία. Η υπόθεση είναι καθαρά πολιτική και έχει να κάνει με ενέργειες δημοτικών παραγόντων που όφειλαν να προασπίσουν τα συμφέροντα της πόλης

Αξίζει όμως να δούμε το χρονικό των εξελίξεων και πως προκύπτουν οι τεράστιες ευθύνες για τον Κώστα Βαρδαβά για την υπόθεση που ρεζιλεύει πανελληνίως το Παγκρήτιο Στάδιο και έτσι χάνεται το εμπορικότερο ματς στην ιστορία που θα γινόταν ποτέ στο Ηράκλειο αυτό με την Ιταλία αλλά και το επόμενο με την Αρμενία.

1) Αρχές Δεκεμβρίου έρχεται αντιπροσωπεία υπηρεσιακών στελεχών της ΕΠΟ στο Ηράκλειο για να τσεκάρει το Παγκρήτιο (Μπασινάς, Λασκαράκης, Παπαχρήστος). Στην επιθεώρηση που γίνεται αναδεικνύεται το ζήτημα του στεγάστρου. Ακολουθούν συσκέψεις με τεχνικούς. Ο Κώστας Βαρδαβάς εκφράζει την αισιοδοξία ότι θα λυθεί το ζήτημα. Το γνώριζαν από τις αρχές Δεκέμβρη λοιπόν…

2) Στις 22 Ιανουαρίου φτάνει στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος μαζί με τον ταμία κ. Λασκαράκη. Η υπόθεση του στεγάστρου ακόμα είναι στον αέρα. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι ο δήμος θα βοηθήσει για το στέγαστρο στο μέτρο που του αναλογεί. Όλα δείχνουν εμπλοκή με την ΕΠΟ αλλά δίνει λύση ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση.

3) Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου ο δήμος Ηρακλείου οφείλει να συντάξει οικονομοτεχνική μελέτη για το στέγαστρο. Ο Κ. Βαρδαβάς ζητά παράταση λίγων ημερών από την ΕΠΟ, του δίνεται ως τις 5 Φεβρουαρίου αλλά καθυστερεί τραγικά. Μάλιστα στην ΕΠΟ φτάνει μελέτη χωρίς οικονομικά στοιχεία και του την επιστρέφουν με δυσαρέσκεια. Η ολιγωρία στοιχίζει. Το θέμα βγαίνει στη δημοσιότητα, από το δήμο λένε ότι τελικά έστειλαν και τα οικονομικά στοιχεία στις 21 Φεβρουαρίου. Έχουν χαθεί κρίσιμες εβδομάδες γιατί τινάχτηκαν στον αέρα όλες οι προθεσμίες με ευθύνη Βαρδαβά και ασφαλώς και συνυπεύθυνους τους συνεργάτες του στο Δ.Σ. της εταιρείας που διαχειρίζεται το Παγκρήτιο. Όλοι βαρύνονται από μία ιστορική ήττα…

4) Στις 22 Φεβρουαρίου ο Κ.Βαρδαβάς ανακοινώνει… πανηγυρίζοντας ότι προχωρούν τα έργα στο Παγκρήτιο σύμφωνα με αυτά που ζητά η UEFA. Για το στέγαστρο δεν αναφέρει τίποτα. Τα κακά νέα πλησιάζουν…

5) Χθες, 25 Φεβρουαρίου, έρχεται η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΟ ότι το Παγκρήτιο δεν θα φιλοξενήσει την Εθνική στα ματς με Ιταλία και Αρμενία. Αυτή αναφέρει τα εξής:
"Με αποκλειστικά κριτήρια το αγωνιστικό συμφέρον της Εθνικής μας Ομάδας, την αξιοποίηση των μεγάλων αθλητικών δομών της χώρας και την δυνατότητα παρουσίας μεγάλου αριθμού φιλάθλων στους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, επελέγη από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συμφωνήθηκε με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Ε.Π.Σ. Ηρακλείου η χρήση του Παγκρητίου Σταδίου ως έδρας της Εθνικής μας Ομάδας για τα προσεχή τέσσερα (4) χρόνια και τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020, του επόμενου Nations League, και του παγκοσμίου κυπέλλου του 2022.
Κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό αυτό έχει ο εκσυγχρονισμός του Παγκρητίου Σταδίου, με βάση τις προδιαγραφές της UEFA και μέσα στις χρονικές προθεσμίες που ορίζουν οι κανονισμοί διεξαγωγής των προκριματικών του Euro 2020, τα οποία αρχίζουν στις 23 Μαρτίου 2019.
Οι εξαιρετικά πιεστικές προθεσμίες παράδοσης και στη συνέχεια επιθεώρησης του σταδίου από την UEFA στη νέα του μορφή, σε συνδυασμό με τον υπαρκτό κίνδυνο να μην έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα οι όποιες παρεμβάσεις –παρά το γεγονός ότι οι βασικές εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές επιτελούν μέχρι στιγμής στο ακέραιο το καθήκον τους- καθιστούν επιτακτική, έστω και για προληπτικούς λόγους, την αναβολή της μετακίνησης της έδρας της Εθνικής μας στο Ηράκλειο για τους αγώνες με την Ιταλία και την Αρμενία τον προσεχή Ιούνιο.
Το Παγκρήτιο Στάδιο εξακολουθεί να αποτελεί την κεντρική επιλογή για την φιλοξενία όλων των Εθνικών Ομάδων την προσεχή τετραετία και θα αποτελέσει το «σπίτι» τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επιβεβλημένων εργασιών".

Μεγάλες οι επιπτώσεις
Ασφαλώς το πρεστίζ για το Παγκρήτιο Στάδιο πληγώνεται ανεπανόρθωτα με αυτή την ήττα του να χαθούν τα δύο παιχνίδια του Ιουνίου και σίγουρα οι υπεύθυνοι χρεώνονται και την ανικανότητα να τρέξουν τις εργασίες, από τη στιγμή που ο Περιφερειάρχης είχε εγγυηθεί για το οικονομικό. Επίσης υπάρχουν τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις και στην τοπική οικονομία, αφού το ματς με την Ιταλία ήταν απίστευτης αξίας εμπορικά ενώ πάνω από 2000 Ιταλοί φίλαθλοι, που θα συνδύαζαν την παρουσία τους στο Ηράκλειο με διακοπές, τώρα δεν θα το κάνουν αυτό. Ακόμα δεν θα υλοποιηθεί η επιθυμία Αναστασιάδη και παικτών να αγωνιστούν στο Ηράκλειο με ότι αυτό συνεπάγεται…

Στον δικό του κόσμο…
Την ώρα που το κρητικό κοινό βράζει για το ότι χάθηκε το ματς με την Ιταλία στο Παγκρήτιο, ο Κώστας Βαρδαβάς μάλλον… ζει στον δικό του κόσμο και η ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι η εξής: «Ευχαριστώ για την συνέπεια τα στελέχη μας σε Δήμο και ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ. Συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία με Περιφέρεια και ΕΠΟ. Αύριο επισφραγίζεται από την ΕΠΟ η συνεργασία μας για τέσσερα χρόνια. Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μικροπολιτικής και παραπολιτικής εκμετάλλευσης. ΕΠΟ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ το έχουν καταλάβει. Ο κίτρινος τύπος και οι πρωταγωνιστές των παραπολιτικών και παρααθλητικων, ακόμα. Δεν πειράζει, γνωστοί, περιθωριακοί και απομονωμένοι. Συνεχίζουμε την δουλειά μας».

Καμία συναίσθηση της ευθύνης και της ιστορικής ήττας που πρώτα απ' όλα βαρύνει εκείνον. Ούτε ένα συγνώμη στο φίλαθλο κοινό της Κρήτης για τις δικές του καθοριστικές ολιγωρίες... Μ' αυτή τη νοοτροπία είναι σίγουρο ότι για τον Κ. Βαρδαβά θα έρθουν κι άλλες ήττες. Όπως και να έχει, ας τον κρίνουν οι αναγνώστες μας..=..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια