Ξεκίνησε το Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων στο Ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Ξεκίνησε το Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων στο Ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νίκες προχώρησαν το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου και το ΓΕΛ Γουβών…

Άνοιξε σήμερα η αυλαία των Σχολικών Αγώνων Λυκείων Αγοριών (Α΄Φάση ) στο Νομό Ηρακλείου για την περίοδο 2018-19 στο Ποδόσφαιρο .

Στην Α΄Φάση ( επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) συμμετέχουν 35 Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ από τα 49 του νομού ( ποσοστό 70%)

Στους πρώτους αγώνες είχαμε: 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου- 10ο ΓΕΛ Ηρακλείου 4-0, ΓΕΛ Χερσονήσου –ΓΕΛ Γουβών 0-0 ( 5-6 στα πέναλτι).

Σκοπός των αγώνων είναι η καλλιέργεια των αξιών του αθλητισμού , του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας, της συμμετοχής, του σεβασμού στη διαφορετικότητα , " του " ανήκειν" σε ομάδα με κοινό στόχο και του φίλαθλου πνεύματος.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι πρώτοι μαθητικοί αγώνες ανάμεσα σε σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά οργανώθηκαν το 1900 με την εφαρμογή του νόμου ΒΧΚΑ΄του 1899 , του νόμου που καθιέρωσε το μάθημα της Γυμναστικής και στις τρεις βαθμίδες και συνέπειά του ήταν η αύξηση των ωρών διδασκαλίας από τρεις σε πέντε εβδομαδιαίως. Οι Σχολικοί Αθλητικοί Αγώνες είναι μακράν οι παλαιότερες σχολικές και διασχολικές δραστηριότητες ( σε σχέση με τις πολιτιστικές, περιβαλλοντικές κ.α) , που καλλιεργούν βιωματικά δεξιότητες ζωής και οι συμμετοχικότερες αν κρίνουμε από το μεγάλο αριθμό μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν κάθε χρόνο. Καλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες να συμμετέχουν και είτε ως αθλητές/τριες είτε ως φίλαθλοι -θεατές, να βιώσουν τη χαρά του Αγώνα και την τεράστια εμπειρία της Νίκης και της Ήττας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News