Καλή προσπάθεια για τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (παρά την ήττα 1-0), τον… φρέναρε ο Βρέσκας που αρνήθηκε καθαρό πέναλτι

Ποδόσφαιρο
Καλή προσπάθεια για τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (παρά την ήττα 1-0), τον… φρέναρε ο Βρέσκας που αρνήθηκε καθαρό πέναλτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ έκανε την προσπάθεια του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όμως γνώρισε την ήττα με 1-0 για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με διαιτητικό... έγκλημα από τον Βρέσκα.

Η ομάδα του Ηρακλείου κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο και επεδίωξε να παίξει «ανοιχτό» ποδόσφαιρο, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές τελικές προσπάθειες.

Αδικούνται από τις αποφάσεις του διαιτητή Βρέσκα οι Κρητικοί, με αποκορύφωνα τη φάση του 1ου λεπτού όταν αρνήθηκε το πεντακάθαρο πέναλτι του Χουλτ στον Δεληγιαννίδη.

Στο πρώτο 45λεπτο, οι παίκτες του ΟΦΗ έδειξαν μεγάλη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και έβγαλαν ενέργεια σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι. Μετά το ημίωρο, φάνηκε να χάνουν τη συγκέντρωση τους και δυσκολεύτηκαν να ακολουθήσουν τις κινήσεις των αντίπαλων μεσοεπιθετικών στο ανοιχτό γήπεδο.

Στην επανάληψη, οι Κρητικοί είχαν την κατοχή της μπάλας, έφταναν με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, όμως δε «βρήκαν» την τελική πάσα που θα έφερνε ένα γκολ.  

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (12' λ.τ. Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Γκάλο, Μπογέ (82' Γιαννιώτας), Κλωναρίδης (63' Κρίστισιτς), Λιβαϊα.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Νάστος (74' Σακόρ), Κυριακίδης, Ναμπί, Βαζ, Νέιρα (59' Φερέιρα), Γιακουμάκης (74' Βουό).

Το "φιλμ" της αναμέτρησης

Ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

1' Στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Δεληγιαννίδης ανατρέπεται σπό τον Χουλτ μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Βρέσκας λέει "παίζεται". Παράβαση όπως δείχνει και το τηλεοπτικό ριπλέι, που δε δίνεται από τον ρέφερι της αναμέτρησης. 

4' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ, από την κάθετη πάσα του Λιβάγια, ο Κλωναρίδης σούταρε από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, με τη μπάλα να περνάει άουτ. 

12' Αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Αλμπάνης στη θέση τυο Χουλτ, που δε μπορεί να συνεχίσει λόγω μυϊκού τραυματισμού. 

14' Κόρνερ του Μάνταλου, ο Οικονόμου θα κάνει το πλασέ με πλάτη στην εστία, με τον Στρέζο να μπλοκάρει εύκολα. 

18' Ωραία ανάπτυξη για τον ΟΦΗ από δεξιά, δυνατό σουτ του Βαζ εντός περιοχής, ο Μπάρκας θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. 

26' Σουτ από τον Σιμόες εκτός περιοχής, ο Στρέζος θα μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. 

30' Ο Μάνταλος θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε κάποιον αμυντικό και φεύγει κόρνερ. 

35' Διαγώνιο σουτ στην κίνηση από τον Γκάλο, ο Στρέζος και πάλι σε ετοιμότητα. 

37' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ 1-0: Ο Αλμπάνης θα αποφύγει Δεληγιαννίδη και Παπάζογλου, γυρίζει τη μπάλα από αριστερά και ο Λιβάγια από την "καρδιά" της περιοχής κάνει με πλασέ στην κίνηση το 1-0.

40' Λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ, ο Κλωναρίδης θα βγει απέναντι στον Στρέζο, που θα τον προλάβει σωτήρια με τα πόδια και παραχωρεί κόρνερ. 

45' Δυνατό σουτ από τον Αλμπάνη από τα όρια της περιοχής, δε θα βρει στόχο. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ηρακλείου είχε ένα καλό πρώτο 20λεπτο, όμως από κει και μετά έχασε τη συνοχή του αμυντικά και δέχθηκε τελικές προσπάθειες από τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Χάιμε Βέρα πίεσε ψηλά, όμως με τους Ναμπί και Νέιρα να μην είναι ως τώρα στη μέρα τους, δεν είχε καλές συνεργασίες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο Βρέσκας αρνήθηκε το πέναλτι στους Κρητικούς, στην ανατροπή του Δεληγιαννίδη από τον Χουλτ στο 1ο λεπτό. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. 

51' Καλό σουτ από τον Κυριακίδη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

55' Σέντρα του Λιβάγια από δεξιά, ο Αλμπάνης θα κάνει εναέριο γυριστό σουτ, όμως δε θα βρει στόχο. 

56' Κίτρινη στον Ανέστη Νάστο για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Αλμπάνη. 

59' Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, στη θέση του Νέιρα ο Φερέιρα, με τον 20χρονο Βραζιλιάνο να ντεμπουτάρει με τους Κρητικούς. 

61' Καλό γύρισμα του Φερέιρα από αριστερά, καθοριστική παρέμβαση από τον Οικονόμου στη μικρή περιοχή, πριν η μπάλα φτάσει στον Βαζ. 

63' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ ο Κρίστισιτς στη θέση του Κλωναρίδη. 

64' Κίτρινη στον Κυριακίδη για μαρκάρισμα στον Μάνταλο. 

74' Δύο αλλαγές για τον ΟΦΗ. Ο Σακόρ στη θέση του Νάστου και ο Βουό στη θέση του Γιακουμάκη. 

78' Από μία κίτρινη σε Μιχόγεβιτς και Σιμόες για την αψιμαχία που είχαν. 

82' Κλείνει τις αλλαγές του και ο Χιμένεθ, με τον Γιαννιώτα αντί του Μπογέ. 

87' Κίτρινη στον Γιαννιώτα για διαμαρτυρία. 

90' Σουτ του Λιβάγια από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, αποκρούει σε κόρνερ ο Στρέζος. 

Τελικό αποτέλεσμα, 1-0 ήττα για τον ΟΦΗ, που συνολικά στο 90λεπτο έκανε την προσπάθεια του. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News