Ατυχία αλλά και διαιτησία έφεραν το Εργοτέλης-Αστέρας 0-1

Ποδόσφαιρο
Ατυχία αλλά και διαιτησία έφεραν το Εργοτέλης-Αστέρας 0-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γηπεδούχοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια αλλά είχαν δυο αναγκαστικές αλλαγές και η διαιτησία έπαιξε ρόλο στο αποτέλεσμα...

Σε ένα παιχνίδι που έγινε με άσχημες καιρικές συνθήκες στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης ηττήθηκε (0-1) από τον Αστέρα Τρίπολης και έχασε πολλές από τις ελπίδες που είχε για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος...

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε τις μεγάλες φάσεις. Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και είχε περισσότερες καλές στιγμές αλλά και ένα γκολ του Ιγκλέσιας στο 14΄που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οιι παίκτες του Νίκκι Παπαβασιλείου έκαναν αρκετά λάθη και παράλληλα ήρθε ο τραυματισμός του Μπαχανάκ που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 18΄αλλά και το τράβηγμα του Έφορντ με τον Αμερικανό εξτρέμ να γίνεται αλλαγή (επίσης αναγκαστική) στο 26’.

 Η μοναδική κλασσική ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ήρθε από τα πόδια του Κουατένγκ, με το σουτ του τελευταίου από το ύψος της περιοχής να κοντράρει και τον Καπνίδη να μην βρίσκει την μπάλα.

Στο δεύτερο όμως οι γηπεδούχοι που ανέβασαν την απόδοσή τους είχαν τις καλές ενέργειες και από τον Ιατρούδη έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία να πάρουν αυτοί κεφάλι στο σκορ. 

Ο Καπνίδης βγήκε στην κόντρα κλέβοντας τη μπάλα με πείσμα και αφού έμεινε όρθιος από τα μαρκαρίσματα ανάμεσα σε Βλάχο και Τριανταφυλλόπουλο,  κόπηκε από τον Αθανασιάδη που βγήκε γρήγορα στα πόδια του. Ωστόσο στην φάση αυτή υπήρχε παράβαση αφού ο αντίπαλος του Καπνίδη πριν φτάσει απέναντι στον γκολκίπερ τον τράβηξε και σαφέστατα θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι.

Το γκολ για τον Αστέρα ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση ως απάντηση στην ευκαιρία των Κρητικών. Στο 50’ ο Τσιλιανίδης βγήκε από αριστερά, γύρισε στον Μανιά, εκείνος πάτησε με τακουνάκι στον Ρόλε και ο Αργεντινός πλάσαρε ιδανικά μέσα από την περιοχή για το 1-0. Η αρχή της φάσης ωστόσο ελέγχεται για οφσάιντ.

Στο σημείο εκείνο ο Εργοτέλης έδειξε ότι πάει να βγάλει αντίδραση, αλλά ο Αστέρας με ωριμότητα έριξε τον ρυθμό του ματς και έκανε συντήρηση δυνάμεων, ενόψει και του ματς κόντρα στον Άρη για το πρωτάθλημα. 

Προς το τέλος οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία στο φινάλε για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, με τον Καπνίδη να κάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει άουτ. 

Εργοτέλης (Νίκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξής (70’ Γροντής), Μπαχανάκ (18’ λ.τ Κοιλιάρας), Μπρους, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Κουατέγνκ, Εφορντ (26’ λ.τ Καπνίδης), Ιατρούδης 

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ανχελ, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ρόλε (69’ Φερνάντεθ), Ιγκλέσιας (61’ Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (83’ Ματρικάρντι), Μανιάς 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News