Ο Ολυμπιακός με ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος, 4-0 τον Πανιώνιο!

Ποδόσφαιρο
Ο Ολυμπιακός με ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος, 4-0 τον Πανιώνιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης άντεξε για ένα ημίχρονο...

Ο Ολυμπιακός... έχασε ένα ημίχρονο κόντρα στον Πανιώνιο αλλά με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο έφτασε σε νίκη με το ευρύ 4-0!

Ο Πανιώνιος κατάφερε σταδιακά να κόψει τη φόρα των Πειραιωτών, αλλά προτού το κάνει αυτό, παραλίγο να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού κακή τοποθέτηση και αντίδραση από τον Βούκοβιτς, με τον Ουμάρ Καμαρά να φεύγει ταχύτατα στην κόντρα, αλλά τον σκέφτηκε υπερβολικά, έχασε το μομέντουμ που είχε και ο Σα του είπε «όχι» σε τετ-α-τετ. Στη συνέχεια κατάφερε για ένα δεκάλεπτο να βραχυκυκλώσει τους «ερυθρόλευκους» η ομάδα της Νέας Σμύρνης, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι είχαν πιο άδειο (και με λιγότερα τρεξίματα) κέντρο σε σχέση με πρόσφατα ματς οι «ερυθρόλευκοι». Επίσης, προσπάθησε να χτυπήσει πολύ στην κόντρα επίθεση με τον Καμαρά και σε άλλες περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα και μέχρι την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός είχε κάποιες καλές στιγμές με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τον Χριστοδουλόπουλο, που είχε δεύτερη πολύ καλή στιγμή, όταν στο 43’ κινήθηκε σαν τρέιλερ μετά το γύρισμα του Ποντένσε και με δυνατό σουτ αστόχησε. Γενικότερα, πάντως, μετά το 10λεπτο δεν κινήθηκε στα δικά της στάνταρ η ομάδα του Μαρτίνς, δεν πήγε το παιχνίδι στο τέμπο που ήθελε και έδειχνε να βγάζει (έπειτα από παύση λίγων παιχνιδιών) νευρικότητα στην τελική προσπάθεια. Συνοπτικά, είχε τις περισσότερες φάσεις ο Ολυμπιακός, αλλά την καλύτερη και πιο ξεκάθαρη ο Πανιώνιος.

Στο β’ μέρος, το παιχνίδι κινήθηκε για ένα τέταρτο όπως περίπου σχεδίαζε ο Πανιώνιος. Αφού οι γηπεδούχοι… ζεστάθηκαν κάπως με το σουτ του Νάτχο στο 47’, ακολούθησε η μοναδική ουσιαστικά στιγμή που άγχωσε ο Πανιώνιος τον αντίπαλό του στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αλί να χτυπάει στο «φτερό», αλλά να μην τελειώνει και πάλι καλά τη φάση. Στη συνέχεια, οχυρώθηκε πίσω, αφήνοντας εντελώς την μπάλα στους «ερυθρόλευκους», που είχαν καλή στιγμή με την άστοχή κεφαλιά του Βούκοβιτς στο 52ο λεπτό και σιγά-σιγά κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του ο Ολυμπιακός, βλέποντας να χάνει δυνάμεις ο Πανιώνιος, ο οποίος κυνηγούσε συνέχεια.

Μετά το 65’ φαινόταν ότι δεν αργεί το γκολ, καθώς οι παίκτες των φιλοξενούμενων πήγαιναν σε δεύτερο χρόνο στην μπάλα και ο Χασάν έλυσε στο 68’ τον γόρδιο δεσμό. Ποντένσε κουβάλησε την μπάλα εκτός περιοχής, μοίρασε δεξιά για τον Τοροσίδη που γύρισε με τη μια και ο Αιγύπτιος εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι. Από εκεί και μετά λύθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», ο Γκερέρο πέτυχε εντυπωσιακό γκολ (με κεφαλιά-ψαράκι) στο 75ο λεπτό και προτού καταφέρουν να συνειδητοποιήσουν αυτό το γεγονός οι οπαδοί τους, ο Χριστοδουλόπουλος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιλούλη και έγραψε ο ίδιος το 3-0, σε ένα διάστημα που κάθε κατεβασιά… μύριζε γκολ. Ο Βούκοβιτς με περιπέτεια και με το δεξί έγραψε ουσιαστικά τον επίλογο της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Βούκοβιτς, Σισέ, Ελαμπντελαουί (14' Τοροσίδης), Καμαρά, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος (80' Ζιλ Ντίας), Ποντένσε, Γκερέρο, Χασάν (83' Σολδάνο)

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (80' Σπιριντόνοβιτς), Κότσιτς, Κόρμπος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News