Πάμπλο Κοντρέρας στο neakriti.gr: «Βέρα και Ίσις είναι γεννημένοι νικητές»

Ποδόσφαιρο
Πάμπλο Κοντρέρας στο neakriti.gr: «Βέρα και Ίσις είναι γεννημένοι νικητές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει ένας Χιλιανός που γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα ξέρει από πρώτο… χέρι τι εστί Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ίσις. Το όνομα του δεν είναι δύσκολος… γρίφος, αφού το μυαλό όλων θα πήγαινε με σχετική ευκολία στον Πάμπλο Κοντρέρας.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής Χιλής, που αγωνίστηκε σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ενώ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού του ΟΦΗ.

Ο 40χρονος σήμερα Κοντρέρας είναι τιμ μάνατζερ της Ροντελίντο Ρομάν, ομάδα που δημιούργησε ως «στέγη» ταλέντων της χώρας, ο άσος της Μπαρτσελόνα Αρτούρο Βιντάλ.

Ο Κοντρέρας με χαρά μίλησε για τον Χάιμε Βέρα και το νέο κεφάλαιο της καριέρας του με τον ΟΦΗ, ενώ αποκάλυψε ότι μίλησε μαζί του όταν ολοκληρώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο Χιλιανός σκιαγραφεί για το neakriti.gr το προφίλ του προπονητή Βέρα, καθώς όλοι γνωρίζουν τα… μαγικά που έκανε ως παίκτης του ΟΦΗ. Αναφέρεται στην πορεία του στις ομάδες της Χιλής, αλλά και τη νοοτροπία που τον συνοδεύει, χαρακτηρίζοντας το νέο προπονητή των Κρητικών «γεννημένο νικητή».

Στο άκουσμα του τηλεφωνήματος από την Ελλάδα και την Κρήτη, ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, μίλησε με χαρά για τον άλλοτε προπονητή του στην Εθνική: «Μίλησα με τον Χάιμε μετά την ανακοίνωση για τον ΟΦΗ. Είναι χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη. Και εγώ χαίρομαι για αυτόν, γιατί το αξίζει πραγματικά. Θα είναι μια τρομερή εμπειρία για τον ίδιο και τον Αλεχάντρο Ίσις. Νομίζω στον ΟΦΗ τους γνωρίζουν καλά, γιατί έπαιξαν εκεί αρκετά χρόνια. Είναι μια ευκαιρία να δουλέψουν στην Ευρώπη και να δείξουν το έργο τους. Ο Χάιμε θέλει να κερδίζει, το ίδιο και ο Αλεχάντρο. Έχουν αυτή τη νοοτροπία, θα έλεγα ότι είναι γεννημένοι νικητές».

Για την κοινή τους πορεία στην Εθνική της χώρας του υπογράμμισε: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Δούλεψα μαζί του όταν ήμουν ακόμη ποδοσφαιριστής για 2.5 χρόνια στην Εθνική Χιλής, όπου ήταν βοηθός του Κλαούντιο Μπόργκι. Ήταν πολύ κοντά στους παίκτες και δούλεψε πολύ καλά για την ομάδα».

Ο Πάμπλο Κοντρέρας ανέλυσε το ποδοσφαιρικό προφίλ του Χάιμε Βέρα, τον τρόπο δουλειάς, την φιλοσοφία και τον αγωνιστικό προσανατολισμό που προτιμά: «Γνωρίζω τη δουλειά τους, όχι μόνο από τη συνεργασία στην Εθνική Χιλής, αλλά παρακολουθώντας και τις ομάδες που δούλεψαν. Ο Βέρα είναι ένας προπονητής που δίνει έμφαση στην τακτική. Θέλει από τους παίκτες να έχουν σωστές θέσεις στο γήπεδο, να μάχονται κάθε λεπτό, να παίζουν ελεύθερα και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Μπορώ να πω, ότι ο αγωνιστικός του προσανατολισμός συμβαδίζει περισσότερο με το ισπανικό μοντέλο. Σε ότι αφορά τους σχηματισμούς, στις τελευταίες του ομάδες εδώ επέλεγε αρκετά το 4-4-2 ή 4-4-1-1, ενώ είναι καλός γνώστης της διάταξης 3-5-2, γιατί αυτό παίζαμε στην Εθνική Χιλής, όταν ήταν βοηθός του Κλαούντιο Μπόργκι. Όλα αυτά βέβαια εξαρτώνται και από τους παίκτες, που θα έχει στη διάθεση του, γιατί είναι στη μέση της σεζόν».

Παρακολουθώντας το ελληνικό πρωτάθλημα, στάθηκε στην ώθηση που μπορούν να δώσουν στην ψυχολογία Βέρα και Ίσις, γνωρίζοντας τη δύσκολη θέση του ΟΦΗ: «Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ δεν είναι και στην καλύτερη θέση, καθώς προσπαθεί να φύγει από τις τελευταίες θέσεις. Νομίζω ότι ο Βέρα και ο Ίσις έχουν τον τρόπο για να επέμβουν στο πνευματικό κομμάτι. Θεωρώ, χωρίς να ξέρω τι σκοπεύει να κάνει, ότι σε πρώτη φάση θα ασχοληθεί με την άμυνα και έπειτα με την επίθεση. Θα πρέπει να πω πάντως, ότι είναι ένας προπονητής που του αρέσει οι ομάδες του να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και να έχουν τεχνικές αρετές ειδικά στην επίθεση». 

Όσο για το όνομα που έχει «χτίσει» ο Βέρα στην πατρίδα του ως προπονητής πρόσθεσε: «Ο Χάιμε δεν είναι ένας νέος προπονητής για τη Χιλή. Έχει δημιουργήσει το δικό του προφίλ εδώ, μέσα από τη δουλειά του. Πριν από δύο χρόνια ήταν κοντά σε συνεργασία με την Κόλο-Κόλο, που είναι μια ιστορική ομάδα της χώρας. Επίσης, τις τελευταίες εβδομάδες είχε ακουστεί, ότι ίσως μετακομίσει στην Βολιβία για λογαριασμό της Μπολίβαρ».

Κλείνοντας, ο Κοντρέρας έστειλε το «μήνυμα» του στους Βέρα και Ίσις, όπως επίσης και στο φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ: «Θα τον βοηθήσω όπως μπορώ και με οποιοδήποτε τρόπο αν με χρειαστεί. Είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει πολύ σωστά και αυτό θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος του ΟΦΗ. Θα προσπαθήσει να φέρει την ομάδα σε καλύτερη θέση. Έχει τη δυνατότητα και τη δύναμη να τα καταφέρει. Ο Χάιμε Βέρα και ο Αλεχάντρο Ίσις δουλεύουν πολύ καλά. Αυτό θα κάνουν και τώρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News