Το «φαινόμενο» και το «ηλεκτροσόκ»

Ποδόσφαιρο
Το «φαινόμενο» και το «ηλεκτροσόκ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φίλαθλος κόσμος του ΟΦΗ αγωνιά και οι αντιδράσεις του στο ματς με τον Πανιώνιο και κατά του προπονητή και κατά των παικτών, έχει βασιμότητα, χωρίς να έχουν προσωπική στόχευση. Όλοι θα ήθελαν να πήγαινε καλά και ο Παπαδόπουλος και οι παίκτες με τα αποτελέσματα και να έχει καλύτερη συγκομιδή ο ΟΦΗ. Όταν όμως, έχει να κάνεις με ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται (εν προκειμένω σε οκτώ παιγνίδια) παύει να θεωρείται σύμπτωση ακόμη και από τους ίδιους τους παίκτες. Κάτι δεν γίνεται σωστά και πρέπει να αλλάξει. Μπορεί το πλάνο της αγωνιστικής τακτικής, μπορεί τα κενά που δεν καλύφτηκαν με έτοιμους παίκτες σε αυτή τη δύσκολη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μπορεί η λειτουργία των αποδυτηρίων, ή κάτι απ’ όλα αυτά μαζί. Ο Νίκος Παπαδόπουλος γνωρίζει ότι το να φωνάζει ένα ολόκληρο γήπεδο, δεν το κάνει προσωπικά εναντίον του, αλλά ζητά αφύπνιση, έστω κι αν χρειαστεί ηλεκτροσόκ…

#Γιατί συζητήθηκε τόσο πολύ στο Ηράκλειο, το θέμα του Πρώτου Θέματος με τίτλο "Ο δικηγόρος που νοικιάζει τη βίλα για τον Πετσίτη"; -Το βρήκαν ιδανικό θέμα για άσκηση συνειρμών, παραλληλισμών και… βόρειων προσανατολισμών;

-Οι «συνειρμοί» πάντως δίνουν περισσότερες πιθανότητες στην επιτυχία του εγχειρήματος για την σωτηρία, εφόσον βέβαια αποδειχτούν ότι έχουν έστω και την στοιχειώδη βασιμότητα…

#Επειδή ο καθένας -στις μέρες μας- δίνει τη δική του έννοια στις λέξεις επικαλούμενος την οπτική και την φιλοσοφία του, η λέξη "έτοιμος" σημαίνει αυτός που έχει ολοκληρώσει όλες τις αναγκαίες προπαρασκευαστικές ενέργειες για να προχωρήσει σε μια πράξη ή να αντιμετωπίσει μια κατάσταση. Είδατε εσείς να ταιριάζει σε κάποιον, από αυτούς που ήλθαν;

#Η θεωρία του «plan B» που σημαίνει, έχουμε προετοιμαστεί ακόμη κι αν πέσουμε κατηγορία, δεν βρίσκει απήχηση στο ταλαιπωρημένο –τα τελευταία χρόνια- κοινό του ΟΦΗ. Μοιάζει με βλασφημία, ως εκτός τόπου και χρόνου. Τελείως ξένη με τα υπάρχοντα δεδομένα και τη νωπή ιστορία της κρητικής ομάδας.

-Για να πιστέψει ο φίλαθλος στο αναπτυξιακό εγχείρημα και στο μοντέλο που θα βγάζει ξανά παικταράδες όπως επί Γκέραρντ, ο ΟΦΗ πρέπει να είναι στη μεγάλη κατηγορία εκεί όπου ανήκει και οι ηγεσίες του (κάθε μορφής) πρέπει να τον ενισχύουν εκεί που έχει ανάγκη μέσα από τα πραγματικά δεδομένα του πρωταθλήματος που θα υπερνικούν τον ανταγωνισμό.

#Κι αν υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια, να το αποδώσουμε στις ντουλάπες;

#Όψιμοι επικριτές, αλλά και όψιμοι υπερασπιστές… Κατά το άσπρο μαύρο. Καλός και άχρηστος. Δεν είναι όμως έτσι.

#Πιο επίκαιρα πάντως και πιο δυνατά τα σενάρια στις κούρσες διαδοχής του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της ΑΕΚ.

#Η μετακίνηση του Γιακούμπου στην Βαντί Ντεγκλά αξιοποιείται ως αφιερώματα στον αθλητικό τύπο. Το φαινόμενο με τον Σαμί, θεωρείται "έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του Εργοτέλη προκειμένου να διακριθούν και σε ατομικό επίπεδο στη συνέχεια της περιόδου". Απλούστατα το πρωτάθλημα Αιγύπτου είναι από καλά αμειβόμενα μα τον Σαλάχ!

#Ο καλύτερος προσδιορισμός για τον συνοδό του ΠΑΟΚ που την είπε στον Μανόλη Σκουλά στην Τρίπολη, ήταν «ένας γενειοφόρος –με ασπρόμαυρη φόρμα και τον δικέφαλο στο μέρος της καρδιάς–  υπερσωματοδομημένος, χωρίς σβέρκο».

-Αλλά έχει και δίκιο ο σχολιαστής για το αν αναφέρθηκαν (από τον διαιτητή) τα… γαλλικά του στο φύλλο αγώνα… ειδικά μετά την επίθεση στον Τζήλο.

#«Οι αριθμοί του είναι στρατοσφαιρικοί, απίστευτοι, αλλά δεν είναι μόνο τα γκολ, είναι όλα όσα κάνει» (Ερνέστο Βαλβέρδε, προπονητής Μπαρτσελόνα, για τα 400 γκολ του Μέσι στην La Liga)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News