Ποδόσφαιρο

O Δήμος Χανίων τιμά Δαμανάκη παρουσία Αναστασιάδη

Ο Γιάννης Δαμανάκης είναι ο μοναδικός Χανιώτης ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα ανδρών

O παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιάννης Δαμανάκης, θα τιμηθεί από τον Δήμο Χανίων την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 στις 17.00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων ο Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου, Άγγελος Αναστασιάδης, καθώς και οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές, Χρήστος Τερζανίδης και  Ηλίας (Μάικ) Γαλάκος. 

Ο Γιάννης Δαμανάκης είναι ο μοναδικό Χανιώτης ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα ανδρών, ξεκινώντας την καριέρα του το 1970 από τον Α.Ο. Χανιά. Το 1976 μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε έως το 1985, όταν κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Με την Εθνική Ομάδα αγωνίστηκε 24 φορές, σκοράροντας 1 γκολ. Ήταν μέλος της ομάδας, που έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (τότε Κύπελλο Εθνών) του 1980 στην Ιταλία, κάτι που αποτελεί ιστορικό γεγονός, αφού επρόκειτο για την πρώτη παρουσία της Εθνικής μας Ομάδας ποδοσφαίρου σε διεθνή διοργάνωση (Μουντιάλ ή EURO).

Σχόλια