Τροπαιούχος στην παράταση... του θρίλερ η Ρίβερ Πλέιτ!

Ποδόσφαιρο
Τροπαιούχος στην παράταση... του θρίλερ η Ρίβερ Πλέιτ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προηγηθηκε η Μπόκα αλλά έγινε η ανατροπή στην παράταση (2-1)...
Το πήρε η Ριβερ! Η Μπόκα Τζούνιορς πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια στον δεύτερο τελικό του Copa Libertadores με το γκολ του Μπενεντέτο στο 44', όμως η Ρίβερ Πλέιτ έφερε το ματς στα ίσα με το γκολ του Πράτο στο 68' και στην ημίωρη παράταση ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο Κιντέρο έκανε το 2-1 με ασύλληπτο σουτ στο 108' (οι "σενέισες" είχαν μείνει από το 92' με δέκα παίκτες), ο Κάρλος Τέβες έχασε τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 120' στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στο 122' ο Πίτο Μαρτίνεθ έγραψε το 3-1 με πλασέ σε κενή εστία (ο κίπερ της Μπόκα είχε προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή ψάχνοντας την ισοφάριση) για να σφραγίσει την κατάκτηση του Copa Libertadores για την Ρίβερ.

Το πρώτο 20λεπτο του τελικού βρήκε τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως την άμυνά τους και σε αυτό το διάστημα Ρίβερ και Μπόκα είχαν από μία καλή στιγμή. Πρώτοι απείλησαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι στο 11' όταν το σουτ του Πάμπλο Πέρες μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε από τον Αρμάνι ενώ απάντησαν οι τυπικά γηπεδούχοι στο 20', με το σουτ του Φερνάντες από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη πάντως μεγάλη φάση στο ματς καταγράφηκε ακριβώς στο ημίωρο για λογαριασμό της Μπόκα. Η εκτέλεση φάουλ του Μπενεντέτο βρήκε στο τείχος και η μπάλα έφτασε στα δεξιά, με τον Πάμπλο Πέρες να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας της Ρίβερ.

Ό,τι δεν κατάφερε πάντως να κάνει ο Πέρες, το πέτυχε ο Ντάριο Μπενεντέτο ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου. Ο Νάντες πέρασε κάθετη πάσα μέσα από την τρύπα της βελόνας και ο 28χρονος στράικερ "τσίμπησε" τη μπάλα μπροστά από τον Μαϊδάνα, για να βγει τετ α τετ με τον Αρμάνι και να τον εκτελέσει με υπέροχο πλασέ για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Ρίβερ να μπαίνει πιο επιθετικά και στο 49' είχε την πρώτη καλή στιγμή της, με το σουτ του Φερνάντες να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αντράδα.

Στο 57' οι παίκτες της Ρίβερ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Πράτο μέσα στην περιοχή από τον Αντράδα (οι δύο παίκτες συγκρούστηκαν και ενώ ο φορ των "μιλιονάριος" είχε τσιμπήσει τη μπάλα) αλλά ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ, για να έρθει τελικά η ισοφάριση λίγα λεπτά αργότερα.

Η Ρίβερ ήταν καλύτερη από την αρχή του δευτέρου μέρους και ανταμείφθηκε στο 68' όταν οι παίκτες της "έκρυψαν" τη μπάλα από τα δεξιά και ο Πράτο έγινε τελικός αποδέκτης (από πάσα του Φερνάντες) για να κάνει το 1-1 με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή και με την άμυνα της Μπόκα αποδιοργανωμένη.

Στη συνέχεια το ματς έγινε ιδιαίτερα σκληρό και οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες απουσίασαν, με αποτέλεσμα να μείνει το 1-1 μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή και έτσι οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην ημίωρη παράταση με συνολικό σκορ 3-3 στα δύο παιχνίδια (δεν λαμβάνονται υπόψη τα εκτός έδρας γκολ στο Copa Libertadores).

Η παράταση άρχισε με ένα ισχυρό σοκ για την Μπόκα καθώς έμεινε (σωστά) με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπάριος με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 92', με την Ρίβερ να αποκτάει έτσι αριθμητικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα και να ασκεί πίεση για το δεύτερο γκολ και την ανατροπή.

Αυτή δεν άργησε να έρθει, με το χρυσό γκολ για τους "μιλιονάριος" να έρχεται στο 109': η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής στον Κιντέρο που εξαπέλυσε οβίδα με το αριστερό, με τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αντράδα και εν συνεχεία να αναπαύεται στα δίχτυα για το 2-1!

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ: Αρμάνι, Μοντιέλ (71' Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα, Κάσκο, Ένσο Πέρες, Πόνσιο (59' Κιντέρο), Παλάσιος (99' Άλβαρες), Φερνάντες (112' Σουκουλίνι), Μαρτίνες, Πράτο

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ: Αντράδα, Μπουφαρίνι (112' Τέβες), Μαγκαγιάν, Ισκέρδος, Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πάμπλο Πέρες (89' Γκάγκο), Παβόν, Μπενεντέτο (62' Αμπίλια), Βίγια (95' Χάρα)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News