Όταν το SDNA χαρακτηρίζει την ΚΕΔ ανίκανη και ανήμπορη!

Ποδόσφαιρο
Όταν το SDNA χαρακτηρίζει την ΚΕΔ ανίκανη και ανήμπορη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλο Περέιρα πού (το) πας;

Από αγωνιστική σε αγωνιστική, μέσα από τις διαιτησίες του «διπολικού επηρεασμού» στην κρατούσα εξουσία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποκαθηλώνεται το παραμύθι της εξυγίανσης. Αποτύχαμε Σταύρο, επαναστάτη του αποφασίζουμε και διατάζουμε… (Θυμάστε τους πολιτικούς στόμφους και τις συναντήσεις;)

Τώρα βλέπεις και το SDNA, μετά το υψωμένο χέρι σαν από άγαλμα της Ελευθερίας στη Λαμία, να αρθρογραφεί κατά του συστήματος Περέιρα της ΚΕΔ, χωρίς να πείθει ωστόσο ολικά περί αθώων διαιτητικών λαθών. Ακόμη κι αυτά συμβαίνουν σε συντριπτικό ποσοστό από το ζήλο για την εύνοια από και προς τα πρόσωπα (και τις ομάδες) με τον τρόπο λειτουργίας της εξουσίας.

Φάσεις όπως του Βεϊρίνια ανοίγουν δουλειές για οφθαλμίατρους και οπτικούς, βγάζοντας μάτια…

(Αλλά τι έχει συμβεί και ο βόρειος άνεμος φυσά κατά του επικρατούντος συστήματος που κυβερνά συγκυβερνώντας; Θεωρεί μήπως ότι το έχουν καταλάβει οι νοτιάδες;)

Το SDNA λέγεται και φαίνεται ότι είναι του Σαββίδη κι όταν διαβάζεις να γράφει ουσιαστικά ότι αυτή η ΚΕΔ είναι επικίνδυνη και η παρείτσα του Τριτσώνη πρέπει να φύγει, λέει πολλά τουλάχιστον σε όσους γνωρίζουν πως λειτουργεί το παρασκήνιο και ποια είναι τα σκεπτικά δράσης τους.

Το «Φτάνει πια με την ανικανότητα των Ελλήνων διαιτητών και της ΚΕΔ» δεν είναι η μόνη αναφορά. Υπάρχουν περισσότερο κατηγορηματικές. «Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί κάτω από τις παρούσες συνθήκες. Η Ευρωπαία ΚΕΔ αποδεικνύεται ανήμπορη, ανίκανη να διατηρήσει την ηρεμία στο πρωτάθλημα, κάνοντας έστω τα αυτονόητα. Κάτι πρέπει να γίνει πριν είναι πολύ αργά…» γράφει στο άρθρο του ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, που μόνο τυχαίος δεν είναι…

Ο απλός φίλαθλος μένει να σκέπτεται πόσο εξυγιαντικά λειτουργούν οι νέοι προωθητές συμφερόντων, πόσο εξυγιαντικά κινείται το παρασκήνιο, πόσο εξυγιαντικά βάζουν φουρνέλο στα θεμέλια της ελληνικής διαιτησίας αλλά και πόσο εξυγιαντικά αφαιρούν τα κίνητρα προόδου του μέσου Έλληνα διαιτητή, με όλες τις ξενόφερτες παρωδίες μέσα από τον εμετικό πλουτισμό τους. Τυχαία πάντως, δεν γίνεται τίποτα από τον Περέιρα και τους εκλεκτούς του.

(Αξίωμα: Χειραγωγείς τις ΕΠΣ για να έχεις την εξουσία στην ΕΠΟ. Με την εκτελεστική δική σου στην ΕΠΟ ελέγχεις και την ΚΕΔ και μαζί όλο το δέντρο της διαιτησίας. Με μια τέτοια πυραμίδα, δεν μπορείς να έχεις καμία εμπιστοσύνη και στο VAR. Το έχεις τερματίσει...)

-SMS: «Τι νόημα έχει να παίζουν οι Έλληνες διαιτητές, αφού τα όνειρά τους τα τρώνε οι ξένοι; Και τι κάνουν οι Αρχές της κεντρικής σκηνής, όταν οι διαιτητές των ΕΠΣ γίνονται μπαλάκι των παρατρεχάμενων παραγόντων των «πόλων» και οι περισσότερες βρίσκονται σε πόλεμο με τους Συνδέσμους και παίζουν με την παιδεία τους;

-Τους έβαλε πάντως στη θέση τους ο Άγγελος Μπασινάς και για τις ξένες διαιτησίες: «Η πίεση που έχουν οι ξένοι διαιτητές πριν από τα παιχνίδια είναι μηδενική ενώ οι Έλληνες έχουν τεράστια πίεση από την ώρα που έχουν κληρωθεί μέχρι την ώρα του αγώνα. Πρέπει να σταματήσει η πίεση που ασκείται στους Έλληνες διαιτητές»>

(Δεν φταίνε πάντως οι «εξυγιαντές» που δεν απέδωσαν όσα είχαν υποσχεθεί στη ποδοσφαιρική μας κοινωνία. Τα ίδια και χειρότερα κάνουν οι εκάστοτε πολιτικοί μέντορες τους…)

-Άντε με το καλό να… φτιαχτεί και ο Τικόζογλου , ο κουμπάρος που προωθεί ο Τεβεκέλης στην ΚΕΔ… (Ως καπάκι του Τσαχειλίδη)

 Νίκη σημαίνει…

-Δεν είναι λίγες οι σεζόν, που ο ΟΦΗ έχει παίξει με τη φωτιά στον βαθμολογικό πίνακα, όπως φέτος… Οι μεταγραφικές κινήσεις, όπως στην περίοδο 2001-02 με Σαμαρά-Τσινό στον πάγκο έπαιξαν σοβαρό ρόλο, φτάνοντας έως και στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου…

Τότε όμως τέλειωσε τον πρώτο γύρο με 15 βαθμούς και έκανε φίνις με 33. Προλαβαίνει και τώρα, αλλά θεωρητικά με δύο νίκες και μία ισοπαλία στα καυτά τρία ματς που απομένουν.

-Να υπενθυμίσουμε τι σημαίνει Νίκη με τη βοήθεια της Βικιπαίδειας: «Η ενέργεια και το αποτέλεσμα του νικώ, η υπερίσχυση επί ενός αντιπάλου σε μάχη, εκλογές, αθλητικό αγώνα»

- Πόσοι και πόσοι παίκτες δεν έχουν καταγραφεί ότι είχαν έλθει από τον Παναθηναϊκό ή μέσω Παναθηναϊκού στον ΟΦΗ, Νίκο Παπαδόπουλε!

-Από ΟΦΙ σε ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός! Πολλά τα νέα και ελληνικά πρόσωπα από τον Δώνη στο ματς κυπέλου. Ο Μπουζούκης, όμως είναι παρών!

- Από βασική, πρώτη επιλογή για την Εθνική μας, το Παγκρήτιο!

-Μπασινάς για Τούμπα: «Η Εθνική δεν παρακαλάει κανένα, θα πάμε όπου μας θέλουν»

-VIBER: «Dear friend, I have the opinion that you greet the hosted missions very much and the measure is lost. She greeted her captain with a welcome come and it is ΟΚ»

Σόκρατες: Ο γιατρός που πολιτικοποίησε το ποδόσφαιρο

#Όταν ήταν νέος δεν είχε κάποιο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα. Πρότυπά του ήταν ο Φιντέλ Κάστρο, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και ο Τζον Λένον. Έγραφε σε διάφορες εφημερίδες άρθρα, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για την πολιτική και την οικονομία. (Στη μνήμη του Σόκρατες)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News