Με «χρυσό» σκόρερ τον Βαρέλα το διπλό του ΠΑΟΚ (0-1) στη Λαμία

Ποδόσφαιρο
Με «χρυσό» σκόρερ τον Βαρέλα το διπλό του ΠΑΟΚ (0-1) στη Λαμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από τη Λαμία, επικρατώντας 0-1 της τοπικής ομάδας, όμως το έργο του δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν… δύσκολα στο «δικέφαλο» του Βορρά, αφού είχαν δοκάρι και επιπλέον δεν τους δόθηκε πέναλτι σε καταφανέστατο χέρι του Βιεϊρίνια.

Οι Θεσσαλονικείς κράτησαν το αήττητο, χάρη στο γκολ του Βαρέλα, ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Κάνιας.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο σουτ του Επστάιν (11’), με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να «εμφανίζονται» στο γήπεδο με το δυνατό, αλλά άστοχο, σουτ του Δημήτρη Πέλκα (15’). Ο Σαράνοφ πρόλαβε τον Πρίγιοβιτς (23’) στην καλύτερη στιγμή του «Δικεφάλου» από την κάθετη του Κάνιας, με τον Ανδαλουσιάνο να είναι αυτός που απείλησε με ένα δυνατό σουτ (27’) εκτός περιοχής.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων, σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ο ΠΑΟΚ κατάφερε και βρήκε άλλη μια καλή στιγμή στο 37’, με το τελείωμα του Μπίσεσβαρ να στέλνει την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η μεγάλη στιγμή για τη Λαμία ήρθε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο και τον Πασχαλάκη (μαζί με το δοκάρι) να λένε «όχι» στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό.

H πρώτη καλή φάση στο β’ μέρος ήταν για τον ΠΑΟΚ, με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Πρίγιοβιτς (47’) να αποκρούεται από τον Σαράνοφ, με τη Λαμία να απαντάει με το δυνατό σουτ του Επστάιν (51’) το οποίο έβγαλε και πάλι ο Πασχαλάκης. 

Το γκολ για το «Δικέφαλο» ήρθε στο 54’ από μια στημένη φάση, με τον Πέλκα να εκτελεί το φάουλ, τον Βαρέλα να νικάει τον Μπαράλες και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (0-1). Ήταν το πρώτο φετινό γκολ του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» έμειναν με 10 παίκτες στο 63ο λεπτό, μετά την αποβολή του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα που του έδειξε ο Τσαμούρης, με τη Λαμία να το εκμεταλλεύεται και να πιέζει τον ΠΑΟΚ ψάχνοντας την ισοφάριση. Αυτοί που βρήκαν στην κόντρα τη φάση για το γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι με τον Λημνιό (82’) να πλασάρει τον Σαράνοφ, αλλά τον τερματοφύλακα της Λαμίας να αποκρούει και να κρατάει το σκορ στο 0-1.  Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα, παρά τα γεμίσματα των γηπεδούχων.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα (67’ Ρόμανιτς), Αντέτζο, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Μπλάζιτς (75’ Βάντερσον), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Επστάιν (85’ Μαστούρ), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (72’ Άκπομ), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (53’ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (65’ Βέρνμπλουμ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News