«Αντίο» με ήττα (0-1) από την Εσθονία και 3η θέση για την Εθνική μας ομάδα

Ποδόσφαιρο
«Αντίο» με ήττα (0-1) από την Εσθονία και 3η θέση για την Εθνική μας ομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το Nations League η Εθνική μας ομάδα, καθώς ηττήθηκε 0-1 από την Εσθονία στο ΟΑΚΑ.

Έτσι, έχασε και την δεύτερη θέση στον όμιλο, καθώς η Ουγγαρία επικράτησε 2-0 της Φινλανδίας και μας άφησε τρίτους.

Η Ελλάδα μπήκε στο παιχνίδι με νεύρο στην επίθεση, απειλώντας κιόλας από το 9’ με ωραία προσπάθεια του Μασούρα, που έδιωξε σε κόρνερ ο Λέπμετς. Συνολικά έλειπε ένας παίκτης να δημιουργήσει πίσω από την επιθετική τριπλέτα, με τις φάσεις να προέρχονται από ατομικές επιλογές ή συνδυασμούς δυο παικτών. Τα σουτ των Μπακασέτα (14’, 41’), Ζέκα (18’) και Σάμαρη (28’) έβαλαν άλλοτε εύκολα κι άλλοτε δύσκολα στον Εσθονό τερματοφύλακα, δίχως πάντως να αποτελέσουν εξαιρετικές ευκαιρίες.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι μέτρησαν μια τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο κι ευτύχησαν να σκοράρουν! Στο 44’ ο Ζένιοφ ντρίμπλαρε όμορφα τον Παπασταθόπουλο από αριστερά, γύρισε στο κέντρο της άμυνας κι εκεί ο Λαμπρόπουλος έβαλε λανθασμένα το πόδι του προ το Σάπινεν, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάρκα κι ανοίγοντας το σκορ με αυτογκόλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η επιθετική δραστηριότητα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ακόμα πιο υποτονική, με την καλύτερη φάση να προκύπτει από στημένη φάση, όταν ο νεοεισελθείς Φορτούνης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με φάουλ στο 63’. Εξάλλου οι Μάνταλος και Τοροσίδης δεν άλλαξαν δραματικά την εικόνα

Η επόμενη σημαντική φάση της Ελλάδας  ήταν το εντυπωσιακό γυριστό του Καρέλη στο 83’, που προκάλεσε έναν αναστεναγμό από την κερκίδα, τον μόνο σε όλο το παιχνίδι. Η ήττα ήρθε σαν φυσιολογικό αποτέλεσμα για την Εθνική, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το 0-1 και για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46’ Τοροσίδης), Γιαννούλης, Λαμπρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Ζέκα, Σάμαρης, Μπουχαλάκης (70’ Μάνταλος), Μπακασέτας, Μασούρας (57’ Φορτούνης), Καρέλης.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ράιμ): Λέπμετς, Καμς, Ταμ, Βίμαν, Ζένιοφ (81’ Πικ), Λεπίστου (68’ Αντόνοφ), Σάπινεν (86’ Ογιάμα), Λουτς, Καλάστε, Ντμιτρίγιεφ, Μπαράνοφ.

1.Φινλανδία      12

2.Ουγγαρία      10

3.Ελλάδα  9

4.Εσθονία 4

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News