Ποδόσφαιρο

Είχαν προγραμματίσει "ραντεβού θανάτου" οπαδοί Άρη και ΠΑΟΚ!

Το ραντεβού δεν έγινε... αφού πληροφορήθηκε η Αστυνομία

Mία μέρα πριν το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ οι οπαδοί των δυο ομάδων είχαν προγραμματισμένο "ραντεβού θανάτου" στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης!

Συμφωνα με το thestival.gr οι οπαδοί είχαν κανονίσει να συναντηθούν στις 11 το βράδυ στο εσωτερικό του ακαδημαϊκού χώρου. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι περίπου 100 φίλαθλοι του Άρη επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και ζήτησαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει στο Αλεξάνδρειο, εκεί όπου παρέλαβαν "πολεμοφόδια" για το ραντεβού.

Από εκεί και πέρα όμως η αστυνομία έδρασε έγκαιρα και έβαλε τέλος στα σχέδια... μάχης ως εξής: "Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν εγκαίρως τους οπαδούς του Άρη και ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων για το επικείμενο ραντεβού. Περισσότεροι από 100 οπαδοί του Δικεφάλου είχαν συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στο γήπεδο της Τούμπας.

Σκοπός της Αστυνομίας ήταν να εμποδίσει τη δεύτερη ομάδα οπαδών να κινηθεί εντός του ΑΠΘ. Δικυκλιστές των ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποιούσαν συνεχείς διελεύσεις περιμετρικά του ιδρύματος. Σε κομβικά σημεία πέριξ του πανεπιστημίου τοποθετήθηκαν διμοιρίες της ΥΑΤ. Το ΑΠΘ είχε περικυκλωθεί και η είσοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ σε αυτό είχε καταστεί αδύνατη.

Στις 12 τα μεσάνυχτα οι οπαδοί του Άρη αποχώρησαν από το πανεπιστήμιο με πορεία. Ήδη οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει σε επτά προσαγωγές νεαρών που κινούνταν περιμετρικά του ΑΠΘ και κρίθηκαν ύποπτοι. Οι οπαδοί του Άρη κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του κεντρικού συνδέσμου στην περιοχή της Χαριλάου. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο της Τούμπας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονή τους εντός του ΑΠΘ κάποιοι από τους οπαδούς του Άρη πυρπόλησαν μία μοτοσικλέτα. Για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την ΥΑΒΑΧ" αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

* Η φωτογραφία είναι αρχείου...

Σχόλια