Ο ΟΦΗ σ' αυτό που βιώνει τώρα αγωνιστικά

Ποδόσφαιρο
Ο ΟΦΗ σ' αυτό που βιώνει τώρα αγωνιστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι δεδομένο ότι για να επιτευχθεί ένας στόχος στα ελληνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αρκεί βέβαια να διαθέτεις την ομάδα που είναι ικανή να τον επιτύχει.

Από κει και μετά χρειάζεται η αντοχή στον ανταγωνισμό, που συνήθως σχετίζεται με το παρασκήνιο. Εξ αιτίας του άλλωστε η ελληνική διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο, και έρχονται οι ξένοι. Οι ζώνες επιρροής των «μεγάλων» είναι ένα κατεστημένο που διατηρείται σε «ημιάγρια» κατάσταση, μέσα από τους «πόλους» και τον έλεγχο του τραπεζιού της Σούπερ Λίγκα.

Οι σκέψεις αυτές έρχονται στο μυαλό για τον ΟΦΗ, που χρειάζεται να κοιτάξει αυτονόητα την αγωνιστική του ανάταξη από τη νέα του διοίκηση και συνάμα να αναδείξει ισχυρή φωνή στα κέντρα αποφάσεων.

Η παραμονή στην κατηγορία, είναι τώρα το σπουδαιότερο όλων, καθώς όλα τα άλλα (αναπτύξεις κλπ) θα πλάθονται.

-Είναι μόνο οι αδυναμίες που «βγάζει» στα παιγνίδια το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του ΟΦΗ, ως προς την αρτιότητα του ρόστερ σε συνθήκες Σούπερ Λίγκα;

-Πού χάθηκε η εικόνα του ΟΦΗ που αναβλύζει άρωμα ομάδας; Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει ως προς το ερώτημα, με τη συνοχή που υπήρχε πεντακάθαρα στο δεύτερο μισό πέρσι στη Football League, όπου δεν ήταν απλά ως συμμετοχή, αλλά ως πρωταθλητής;

Η απάντηση στο κομβικό –υποκειμενικά- ερώτημα μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση…

-Στο φιλικό με τον Εργοτέλη, εκεί ήταν η διαφορά. Ο Εργοτέλης πιστοποιούσε αυτό που αποκαλούμε ομάδα και ομαδικό πνεύμα στο παιγνίδι, στον ΟΦΗ ο δείκτης αυτός ήταν πιο κάτω, στην ίδια συχνότητα περίπου με τα ματς, μετά την πρεμιέρα.

-Είναι τόσο άσχετοι οι παίκτες που επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη, γράφοντας ιστορία με γκαρμπόν; Σίγουρα όχι. Κάτι δεν πάει καλά κατατρώγοντας τη αυτοσυγκέντρωση και την προσοχή τους και φάγανε ένα ακόμη γκολ από στημένα, ενώ το «ημιτελές» αποκαλύφτηκε και στην προσπάθεια ανατροπής που ήταν κύριο χαρακτηριστικό στη μαχητικότητά τους.

-Για τους Σαμαράδες, τον Πουρσανίδη, τον Τσινό το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα στον ΟΦΗ είναι γεμάτο από μέλλον με πολύ «πιστεύω».

Το βραχυπρόθεσμο όμως  είναι μέγα ζητούμενο, γιατί αφορά το τώρα που βιώνει ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα όπου βρίσκεται επικίνδυνα χαμηλά. Σίγουρα οι εξέχοντες άνθρωποι αυτοί του ποδοσφαίρου, «βασανίζουν» το μυαλό τους, για να βρουν λύσεις, ξέροντας από την ποδοσφαιρική τους εμπειρία, ότι απαιτείται «μαγιά» βαθμών από ολόκληρο τον πρώτο γύρο με την παρούσα ομάδα, για να τα καταφέρουν ενισχυμένοι στο δεύτερο. Μάτια καλά έχουν και βλέπουν, αλλά και οι κεραίες τους λειτουργούν με σύγχρονο τρόπο…

-Την ομάδα του τώρα χρειάζεται να στηρίξουν πρώτιστα, μετά μάλιστα από πλήθος σημειώσεων που έχουν κρατήσει ως παρατηρητές εδώ και ένα μήνα. Και όταν λέμε πρώτα απ’ όλα στήριξη στην ομάδα, εννοούμε ακριβώς αποφάσεις που θα είναι απαλλαγμένες από γενικότητες. 

(Προσοχή σε κάθε είδους "ιδεοληψία", "ρητορία" και "γυάλα" σε έναν πραγματικό κόσμο γεμάτο παγίδες, αμείλικτο και με σημαία το "ο θάνατος σου η ζωή μου"... Χρειάζεται μάχη μακρυά από το μαξιλάρι επανάπαυσης του plan b, που καλώς υπάρχει, αρκεί να δώσεις τη μάχη μέχρι το τέλος, έχοντας κάνει το καλύτερο γι αυτό... )

-Στο περιβάλλον του φιλικού αγώνα με τον Εργοτέλη, η συνάντηση του Γιάννη Σαμαρά με τον Νίκκι Παπαβασιλείου, έκανε τις μνήμες να ξαναγυρίζουνε από την πενταετή συνύπαρξή τους ως ποδοσφαιριστές στον ΟΦΗ, καθώς και άλλες συνεργασίες που έχουν κάνει στους τομείς της ανάπτυξης και την Ακαδημία του Ελληνοκύπριου προπονητή στην Κύπρο. Το ίδιο συνέβη και με τον Ηλία Πουρσανίδη, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για μια καλή και εποικοδομητική σχέση με τον Εργοτέλη στους τομείς του ποδοσφαίρου.

Η παρουσία τους στο «Βαρδινογιάννειο» θύμισε τον ΟΦΗ εκείνης της εποχής, αν λάβει κανείς υπόψιν την επιστροφή του Παύλου Αδάμου, την παρουσία του Μίλτου Ανδρεανίδη για το φιλικό ματς, καθώς και του Γιώργου Σαμαρά.

ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μετά τις δηλώσεις της γενικής γραμματέας της FIFA Φατμά  Σαμούρα, ότι «το γυναικείο ποδόσφαιρο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα», ήλθε και η απόφαση της UEFA να εγκρίνει αύξηση κατά 50% της χρηματοδότησης για την υποστήριξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος HatTrick της UEFA, το οποίο ανακατανέμει κεφάλαια και στις 55 ομοσπονδίες για εγκεκριμένα αναπτυξιακά προγράμματα, το πρόγραμμα ανάπτυξης ποδοσφαίρου γυναικών της UEFA (WFDP) παρέχει σήμερα σε κάθε ομοσπονδία-μέλος, 100.000 ευρώ ετησίως. Ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 150.000 ευρώ ετησίως από το 2020 (αύξηση κατά 50%).

Το «HatTrick» χρηματοδοτείται από τα έσοδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της UEFA και έχει επενδύσει περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ σε διάφορα προγράμματα μετά το EURO 2004.  Στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA αναφέρεται ότι με αυτό τον τρόπο βοήθησε τα μέλη της να δημιουργήσουν κέντρα προπόνησης και να επενδύσουν σε προγράμματα βάσης για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου όλα τα επίπεδα.

ΚΙ ΑΥΤΑ... ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ

-Το ενδεχόμενο να ανακοινώσουν Βόρεια και Νότια Κορέα την υποβολή κοινής πρότασης για την φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032, είναι πλέον το επικρατέστερο. Η συνάντηση υψηλών αξιωματούχων αυτό το μήνα για να συζητήσουν, σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο, είναι μια τρομερή ένδειξη!

-Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, έδωσε εντολή στον γιό του, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, να διερευνήσει τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κατέχει σήμερα η οικογένεια Γκλέιζερ από τις ΗΠΑ.

-«Αντετοκούνμπο» λοιπόν, σημαίνει «Τhe Crown From Across The Seas» δηλαδή «Το στέμμα που έρχεται από τις μακρινές θάλασσες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News