Περιμένοντας τον Μπούση και τα σχέδια του νέου ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Περιμένοντας τον Μπούση και τα σχέδια του νέου ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η εβδομάδα που μπαίνει έχει για τον ΟΦΗ ιδιαίτερα και ξεχωριστά γεγονότα. Η άφιξη του Μιχάλη Μπούση και η συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την Πέμπτη, ο ερχομός κι άλλων επιτελών της ομάδας όπως ο Γρηγόρης Τσινός και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή, μιλούν από μόνα τους!

Νέα πρόσωπα μαζί με τα παλιά γνώριμα της εποχής ορόσημο για τον ΟΦΗ, ξεκινούν κάτι καινούργιο όχι μόνο στον ΟΦΗ, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που κινείται σε παλμούς παλινωδίας. Η προσοχή όλων στρέφεται σε αυτό στο σπουδαίο που αναμένουμε να ζήσουμε. Με βασικό ενδιαφέρον στα όσα πει για τα σχέδια και τις στοχεύσεις ο Ελληνοαμερικανός επενδυτής.

Το πρώτο και κύριο είναι αυτό. Ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ επιστρέφει στην ευθύνη του ενός, αφού δοκίμασε τις αντοχές της πολυμετοχικότητας, που αναμφισβήτητα πέτυχε το βασικό της στόχο που ήταν να επιστρέψει την μεγάλη κρητική ομάδα στην κατηγορία που ανήκει. Αλλά μέχρι εκεί καθώς τα οικονομικά χτύπησαν ταβάνι, κι άνοιξαν τρύπες…

Δεν ξαφνιάζουν οι επιλογές των επικεφαλής της οργάνωσης του ΟΦΗ, τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν τι πρεσβεύουν σε αντιλήψεις και γνώσεις οι Σαμαράδες και ο Πουρσανίδης. Θέλουν να δουλεύουν όλα ρολόι με πειθαρχία και οικογενειακό κλίμα. Να υπάρχει γνωστική επάρκεια από κάθε πρόσωπο που αναλαμβάνει κάτι.

Επέστρεψε και ο Παύλος Αδάμος και ήδη λειτουργεί σε ποδοσφαιρική κανονικότητα. Απ’ έξω και ανακατωτά ξέρει και τ’ αποδυτήρια και τη λειτουργία – ψυχολογία του πάγκου.

Πολλοί έμειναν έξω από το οργανόγραμμα. «Παλιοσειρές» της πολυμετοχικότητας. Άνθρωποι –που όπως μας σχολίαζε τακτικά συνάδελφος- με αγαθές προθέσεις, αλλά με λάθος τρόπο (νοοτροπία). Όπως και να το κάνουμε – επέμενε και χτες- «ο φτωχούλης ΟΦΗ γεννούσε παρενέργειες του γνωστού ρητού… όπου φτώχεια και γκρίνια…».

(Το αν λειτουργήσει ή όχι η κίτρινη και η κόκκινη κάρτα, θα το δούμε στην πράξη…)

Το να απαιτείται πάντως η επαγγελματικότητα είναι λογικό ότι όσοι συνεχίζουν σε πόστα θα χρειαστεί να  προσαρμοστούν, αν και αρκετά από αυτά τα πρόσωπα του χρήσιμου προσωπικού, είχαν ζήσει τις παλιές καλές εποχές.

Αγωνιστικά έχουμε την αίσθηση, ότι όλοι τους ξέρουν τη μπάλα όσο λίγοι στη χώρα. Κάτι θα κάνουν για να ανυψώσουν και να βελτιώσουν την παρούσα κατάσταση, ως πνευματική προετοιμασία, κάνοντας τους παίκτες να αισθανθούν την ασφάλεια και ένα ανώτερο συναίσθημα. Ολόκληρος ο πρώτος γύεος στηρίζεται στο παρόν ρόστερ και παλεύεις με αυτό που έχεις. Η συγκομιδή βαθμών μέχρι τότε είναι σπουδαίο ζήτημα και για τη συνέχεια, ευελπιστώντας σε κατάλληλη ενίσχυση για τον β' γύρο.

Μην ξεχνάμε ότι το επίπεδο του ποδοσφαιρικού τμήματος στον ΟΦΗ από τις αρχές του Γκέραρντ στηρίχτηκε στο πνεύμα του Τσινού, του Σαμαρά, του Ανδρεανίδ κ.α. Τον τελευταίο είναι σίγουρο πλέον ότι θα το βλέπουμε συχνότερα, όπως και προχτές στο φιλικό του ΒΑΚ!

Σημαντική συνεργασία ΟΦΗ με τον Μανόλη Παπαδάκη, που συνεχίζει κανονικά το έργο "Γκέραρντς" στο Παγκρήτιο

Σε νέα επίπεδα με υψηλή οργανωτική συγκρότηση οργανώνονται ήδη οι Ακαδημίες και τα τμήματα Ανάπτυξης του ΟΦΗ με την σφραγίδα του Γιάννη Σαμαρά, ο οποίος έχει επιδείξει σπουδαίο έργο κυρίως στον Παναθηναϊκό με τα γνωστά αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα στην πρώτη ομάδα του.

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για άμεση λειτουργία του νέου σχεδιασμού και με απαραίτητες παρεμβάσεις στα γήπεδα με την αγαστή συνεργασία του Ερασιτέχνη. Η ξεχωριστή πληροφορία, αφορά τον Μανόλη Παπαδάκη, που ναι μεν θα συνεχίσει τη λειτουργία των Ακαδημιών Γκέραρντ στο Παγκρήτιο, αλλά ο ίδιος θα προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του σε ειδικά ζητήματα τεχνικής (σ.σ.: από τους καλύτερους στο είδος) και στα τμήματα Ανάπτυξης του ΟΦΗ.

Η πολύχρονη συνεργασία του με τον Γιάννη Σαμαρά στον Παναθηναϊκό, απέδωσε πολύτιμα αποτελέσματα και θα συνεχιστεί πλέον ακόμη πιο ώριμη στον ΟΦΗ. Όλα αυτά βάσει πληροφοριών που αναμένεται να επιβεβαιωθούν… Γκέραρντ – ΟΦΗ τι… συνώνυμα!

-Βλέποντας το φιλικό με τον Εργοτέλη, το γκολ πάλι από στημένη φάση και λιγότερη ένταση σε αυτό που διακρίθηκε πέρσι η ομάδα, δηλαδή στην ανατροπή όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. 

Το έλα να δεις στη ποδοσφαιρική διαφθορά στο Βέλγιο

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ... ΜΑΣ ΧΑΖΕΨΕ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Τρεις μήνες μετά που η εθνική Βελγίου μας... χάζευε στο Μουντιάλ της Ρωσίας, φτάνοντας μέχρι τους ημιτελικούς, στο ποδόσφαιρο της χώρας γινόταν το έλα να δεις με τους  τους στενούς δεσμούς μεταξύ των ατζέντηδων, αξιωματούχων του ποδοσφαίρου και των διαιτητών.

Οι διώξεις για την άρχισαν ήδη. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ένας δικαστής κατηγόρησε τέσσερα άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διαφθορά και ένα πέμπτο για ξέπλυμα χρήματος. Ποιοί; -Ντέγιαν Βελίκοβιτς (ατζέντης), το , Σεμπαστιάν Ντελφεριέ (διαιτητής) και αξιωματούχους των Μαλίν και Μπέβερεν, οι οποίες τέθηκαν αντιμέτωπες την τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου (Μάρτιος 2018). Υπάρχει συνέχεια...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News