Πρώτη ήττα, αλλά οδυνηρή για την Εθνική Ελπίδων

Ποδόσφαιρο
Πρώτη ήττα, αλλά οδυνηρή για την Εθνική Ελπίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε 2-0 από την Κροατία και θα διεκδικήσει το Euro μέσω μπαράζ

Πρώτη ήττα για την Εθνική Ελπίδων, έπειτα από 7 νίκες και μια ισοπαλία. Μια ήττα, όμως, που μάλλον θα αποδειχθεί και καθοριστική, αφού, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το 2-0 από την Κροατία, στερεί την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του EURO 2019 από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Εθνική του Αντώνη Νικοπολίδη μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της από την αρχή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε από νωρίς τις ορέξεις του.

Μόλις στο 3’ ο Βέργος έχασε μεγάλη ευκαιρία, σημαδεύοντας το δοκάρι, ενώ στο 9’ μια προσπάθεια από τον Καραχάλιο δε βρήκε στόχο. Στο 23’ η Εθνική μας έχασε νέα ευκαιρία ξανά με τον Βέργο, όταν ο επιθετικός του Παναθηναϊκού σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο τερματοφύλακας, Πόσαβες απέκρουσε εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Λημνιού να κάνει ωραίο σουτ με το αριστερό και να αναγκάσει τον αντίπαλο γκολκίπερ σε επέμβαση.

Από το 30’ και μετά, οι Κροάτες ανέβασαν τις γραμμές τους, έγιναν πιο πιεστικοί και έβαλαν δύσκολα στην Ελλάδα, κάνοντας φάσεις στην εστία του Κότσαρη. Η μεγαλύτερη ήταν στο 37΄ όταν ο Μπρέκαλο νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Δυο λεπτά αργότερα, ο Καλέτα-Καρ δεν είναι εύστοχος στην προσπάθειά του έπειτα από το κόρνερ του Μπρεκάλο.

Στο 41’, η Κροατία κατάφερε να ανοίξει το σκορ έστω και με… περίεργο τρόπο. Χάρη σε αυτογκολ του Πασαλίδη, έπειτα από σουτ του Βλάσιτς, οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ για το 1-0.

Στην επανάληψη, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα χάθηκε στο 56’. Ο Λάμπρου σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πόσαβετς απέκρουσε με το ένα χέρι! Ο Λάμπρου απείλησε ξανά λίγα λεπτά αργότερα, το γκολ δεν ερχόταν και η κατάσταση έγινε εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα στο 65’. Ο Νικολάου αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε με 10 παίκτες…

Στο 94’ ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους Κροάτες με τον Μπρεκάλο για το τελικό 2-0.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι. Η Εθνική δεν πήρε αυτό που ήθελε (ισοπαλία ή νίκη) και με την ήττα της από την Κροατία, έχει ελάχιστες ελπίδες για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στο Euro 2019 σε Ιταλία και Σαν Μαρίνο. Η Ελλάδα ισοβαθμεί με τους Κροάτες στους 22 βαθμούς, οι οποίοι έχουν πλεονέκτημα σε μια τέτοια περίπτωση. Την τελευταία αγωνιστική, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει τη Λευκορωσία, το βράδυ της Δευτέρας (15/10) και η Κροατία το Σαν Μαρίνο.

Θυμίζουμε ότι η δεύτερη θέση εξασφαλίζει μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Νικολάου, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Γαλανόπουλος, Ανδρούτσος (64’ Χατζηγιοβάννης), Καραχάλιος, Λάμπρου (68’ Χατζηδιάκος), Λημνιός, Βέργος (64’ Κωτσόπουλος).

Το πρόγραμμα

9η αγωνιστική (12/10)

Κροατία – Ελλάδα 2-0

10η αγωνιστική (15/10)

Ελλάδα - Λευκορωσία

Σαν Μαρίνο - Κροατία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News