Ποδόσφαιρο

Φορτούνης: "Το ΟΑΚΑ δεν είναι Καραϊσκάκη"

Για αποτυχία της μη κατάκτησης της πρώτης θέσης από την Εθνική στον όμιλο του Nations League έκανε λόγο ο Κώστας Φορτούνης, μιλώντας ενόψει του αυριανού ματς με την Ουγγαρία.

Παράλληλα εστίασε στη διαφορά του ΟΑΚΑ - όπου θα διεξαχθεί το ματς (πρώτο επίσημο μετά από πολλά χρόνια) - από το "Γ. Καραϊσκάκης", το οποίο χαρακτήρισε πιο ποδοσφαιρικό και στο οποίο μέχρι πρότινος διεξαγόταν τα ματς.

"Ξέρουμε ότι το γήπεδο δεν είναι όπως το Καραϊσκάκης, που είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, όμως θέλουμε τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Κώστας Φορτούνης, ενώ αναφέρθηκε:

Στο στόχο της Εθνικής: "Αποτυχία θα ήταν να μη βγούμε πρώτοι σε αυτόν τον όμιλο. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και μετά να κοιτάξουμε πως θα προκριθούμε στο Euro 2020. Πιστεύω ότι από την τελευταία φορά θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Παίζουμε όλοι καλά στις ομάδες μας, παίζουμε στις ομάδες μας. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι, θέλουμε να νικήσουμε για να κοιτάξουμε το επόμενο".

Στις απουσίες: "Σίγουρα λείπουν σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όμως η Εθνική ομάδα έχει πολλούς παίκτες για να επιλέξει ο προπονητής τους κατάλληλους. Ξέρουμε ότι το γήπεδο δεν είναι όπως το Καραϊσκάκης, που είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, όμως θέλουμε τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει".

Στη διαφορά της πρώτης αναμέτρησης με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη: "Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν ήταν επιθετικό το πρόβλημα, είχαμε πολλές ευκαιρίες. Οι Ούγγροι σκόραραν δυο φορές, με το δεύτερο γκολ να είναι ευθύνη όλης της ομάδας. Έχουμε πολύ καλή άμυνα για να δεχόμαστε τέτοια εύκολα γκολ.

Αύριο είναι άλλο παιχνίδι, πρέπει να το κερδίσουμε κι αυτό θα κάνουμε. Η Ουγγαρία είναι καλή ομάδα, προσπαθεί να πιέσει όσο μπορεί και να παίξει στην κόντρα. Εμείς όμως είχαμε την κυκλοφορία της μπάλας και τον έλεγχο. Είμαστε πιο υποψιασμένοι και θα μπούμε αύριο για να τους κερδίσουμε".

 

Στη σημασία του Nations League: "Εμείς έχουμε καταλάβει τη σημασία του, θέλουμε και τον κόσμο να μας στηρίξει. Έχουμε έναν όμιλο που εμείς είμαστε το φαβορί. Πρέπει να είμαστε".

Σχόλια