default-image

Παράταση στην έκδοση κάρτας υγείας μέχρι τις 31/12

Ποδόσφαιρο
Παράταση στην έκδοση κάρτας υγείας μέχρι τις 31/12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γνωστοποίησε ότι δίνει παράταση 2,5 μηνών, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, για την εφαρμογή της κάρτας υγείας στο ποδόσφαιρο.

«Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι μετά και το πρόβλημα που προέκυψε με την ΕΠΟ, παρατείνεται η προθεσμία για την έκδοση της κάρτας υγείας αθλητή μέχρι τις 31-12-2018» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γ.Γ.Α. το μεσημέρι της Τετάρτης (10/10).

Η ΕΠΟ είχε ζητήσει παράταση για ένα χρόνο στην εφαρμογή της κάρτας υγείας, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από νομοθετική ρύθμιση, ανακοινώθηκε ότι θα ήταν υποχρεωτική, ακόμη και για να συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις, από την Τρίτη (9/10). Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις αντέδρασαν όμως, αφού δεν υπήρχε ο χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε τελικά, δεκτό το αίτημα για παράταση, αν και «κάρφωσε» την ΕΠΟ σημειώνοντας ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση είχε εκδοθεί από τις 3 Αυγούστου, και «κατηγορώντας» ουσιαστικά την Ομοσπονδία ότι δεν ενημέρωσε έγκαιρα τις Ενώσεις της χώρας.

«Φαίνεται ότι για κάποιο λόγο ειδικά η ΕΠΟ είχε κάποιες καθυστερήσεις, δηλαδή ενώ υπάρχει από 3 Αυγούστου και η Υπουργική Απόφαση και μέσα Αυγούστου, στις 13 νομίζω,  και επιστολή της ΓΓΑ προς τις Ομοσπονδίες, φαίνεται ότι άργησαν να ενημερωθούν ή τουλάχιστον αυτό επικαλούνται οι ΕΠΣ, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Οι ΕΠΣ ισχυρίζονται ότι ενημερώθηκαν στις 4 Οκτώβρη και αυτό είναι πρόβλημα. Νομίζω πως δεν έχω εναλλακτική από το να δώσω παράταση, γιατί πραγματικά αν ενημερώθηκαν 4 Οκτώβρη σε 4 μέρες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αλλά υπάρχει η ΚΥΑ από τις 3 Αυγούστου, επιστολή της ΓΓΑ από το δικό μου Γραφείο από τις 13 Αυγούστου, συνομιλία με όλες τις Ομοσπονδίες από τον Αύγουστο, κοινή απόφαση για να δοθεί ένας μήνας παράταση γιατί τον Αύγουστο υπήρχαν θέματα ενημέρωσης, φτάσαμε 8 Οκτώβρη» είχε δηλώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, την Τρίτη (9/10).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News