Βασιλειάδης: «VAR από τη νέα σεζόν»

Ποδόσφαιρο
Βασιλειάδης: «VAR από τη νέα σεζόν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την εφαρμογή του VAR και την πλήρη εφαρμογή του από του χρόνου στα ελληνικά γήπεδα.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός πολιτισμού:

«Εμείς είμαστε εντός προγραμματισμού. Για να γίνει ένας διεθνής δημόσιος διαγωνισμός χρειάζονται περίπου 9 μήνες από την ώρα που δίνεται το πράσινο φως να αρχίσει η διαδικασία. Νομίζω αυτή την εβδομάδα με βάση την πληροφόρηση που έχω από τον ΕΔΕΤ, γιατί η ΓΓΑ δεν εμπλέκεται στην όλη διαδικασία θα ανοίξουν οι τεχνικοί και οικονομικοί φάκελοι. Εάν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν ενστάσεις, νομίζω όμως ότι είναι μια σχετικά καθαρή διαδικασία και είναι μόνο δύο οι εταιρίες που έκαναν προσφορά, το Γενάρη θα έχουμε εγκαταστημένο ανάδοχο.

Από κει και μετά το πότε το VAR θα είναι έτοιμο να μπει σε πλήρη εφαρμογή ή σε πιλοτική είναι θέμα της FIFA και της ομοσπονδίας, δηλαδή τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα είναι απλά. Με βάση τη διεθνή εμπειρία λέμε ότι εφόσον το Γενάρη είμαστε έτοιμοι και ξεκινήσουν τα πειραματικά νομίζω ότι προς το τέλος της σεζόν μπορούμε να έχουμε πλήρη ή πιλοτική εφαρμογή ανάλογα τι θα αποφασίσει η FIFA και η ΚΕΔ.

Ταυτόχρονα, όταν θα έχουμε εγκαταστημένο ανάδοχο ενδεχόμενα θα υπάρξει μια συζήτηση και το έχω θέσει ήδη και στη FIFA και στην ΚΕΔ, όταν έχουμε ανάδοχο και μέχρι να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο αυτό το μήνα που υπολογίζουμε ότι θα είναι ο μήνας Δεκέμβρης αυτός, να μπορούν να ξεκινήσουν κάποια πιλοτικά μαθήματα εξομοίωσης. Αλλά αυτό πάλι δεν είναι στο δικό μας το χέρι, είναι στο χέρι του αναδόχου αν θα το δεχθεί, αλλά και της ΚΕΔ και της FIFA»

Για το αν θα υπάρχει το VAR σε όλα τα γήπεδα: «Σε πλήρη εφαρμογή σε όλα τα γήπεδα ναι. Και πάλι σας λέω ότι όλα θα εξαρτηθούν, δεν είναι στα δικά μας πόδια η μπάλα είναι θέμα της ΚΕΔ και της FIFA. Έχω την αίσθηση από αυτά που βλέπουμε από τις άλλες χώρες ότι μπορούμε να έχουμε εκτεταμένη χρήση στο τέλος αυτής της περιόδου και πλήρη την επόμενη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News