Ποδόσφαιρο

Σέντρα για τις Μικτές Ομάδες στις 31 Οκτωβρίου

Η ΕΠΟ έδωσε χθες στη δημοσιότητα την προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, στο οποίο συμμετέχουν οι Μικτές Ομάδες Κ16 (Νέοι) και Κ14 (Παίδες) των Ενώσεων όλης της χώρας.

Αναφορικά με την κλήρωση, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ την Τρίτη 16 Οκτωβρίου ενώ η σέντρα του πρωταθλήματος ορίστηκε για την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου. Ο τρόπος διεξαγωγής θα είναι ο εξής: Οι ΕΠΣ όλης της Ελλάδας χωρίζονται σε 13 ομίλους, με τις τέσσερις Ενώσεις της Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι) να συγκροτούν τον 12ο Όμιλο. Όπως γίνεται πάντα, θα αγωνιστούν μεταξύ τους στην πρώτη φάση και στην επόμενη φάση θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες.

Συνολικά θα προκριθούν 26 συγκροτήματα, δύο από κάθε όμιλο. Η διαφορά είναι ότι οι δύο ομάδες από την Κρήτη, οι δύο από τα νησιά και δύο μέσω κλήρωσης δεν θα αγωνιστούν στην δεύτερη φάση αλλά περνούν απευθείας στους 16 που συγκροτούν την Γ' Φάση. Οι υπόλοιπες 20 ομάδες θα αγωνιστούν σε νοκ-άουτ παιχνίδια στην δεύτερη φάση και οι 10 θα περάσουν και εκείνες στην Τρίτη φάση για να συμπληρωθεί η 16άδα.

Τόσο στους «16», όσο και στους «8» θα βγαίνουν μέσω κλήρωσης τα ζευγάρια και θα αγωνίζονται σε νοκ άουτ ματς σε ουδέτερα γήπεδα. Η τελική φάση θα γίνει με τη μορφή Final Four όπως έγινε και πέρσι, όπου η Μικτή Νέων ΕΠΣΗ ήταν φιναλίστ. Επίσης, για τους Παίδες θα γίνει ένα τελικό τουρνουά μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με παίκτες που θα επιλεγούν από τους αρμόδιους προπονητές, ώστε να γίνει η τελική προεπιλογή ποδοσφαιριστών για την Εθνική Κ15.

Στις φετινές διοργανώσεις των Μικτών Ομάδων δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά σωματεία των Ε.Π.Σ., συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων υποδομών τους, καθώς και όσοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ανήκουν στα τμήματα υποδομών των Π.Α.Ε. Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές τις Super League (προκειμένου να συμμετάσχουν στα παρόντα πρωταθλήματα) δεν θα πρέπει να έχουν αγωνιστική συμμετοχή (ούτε ενός λεπτού) στα

πρωταθλήματα υποδομών που διοργανώνονται από αυτή. Επίσης, θα εφαρμοστεί ένα ειδικό πρόγραμμα με την ονομασία «πάσα στο Fair-Play», όπου θα υπάρχει και η μπλε κάρτα του Fair Play από τους διαιτητές. Οι παίκτες και οι ομάδες που θα αναδειχτούν κορυφαίοι στο Fair Play θα λάβουν ειδικά έπαθλα και δώρα από την Ομοσπονδία.

Σχόλια