Κάντο όπως το 2002-03 την 6η αγωνιστική να δει κι ο Παπασταμάτης!

Ποδόσφαιρο
Κάντο όπως το 2002-03 την 6η αγωνιστική να δει κι ο Παπασταμάτης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Η ουσία είναι μία. Για να πάρει τα πάνω του ο ΟΦΗ θέλει νίκη και τη θέλει τώρα. Την Κυριακή στη Λαμία. Χωρίς τρύπες και ανεβοκατεβάσματα, ίσως η τύχη σε κοιτάξει κατά πρόσωπο.

ΟΤΑΝ Ο ΟΦΗ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ 8ος ΜΕ 44 ΒΑΘΜΟΥΣ!

Η έκτη αγωνιστική έχει ξαναφέρει γούρι με πρώτη νίκη του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Καλή ώρα να είναι και τώρα.

Θυμόμαστε όταν είχε γυρίσει δεύτερη φορά στην προεδρία της ΠΑΕ ο Νίκος Δουλουφάκης, ο ΟΦΗ με προπονητή τον Ζντένεκ Σκάζνι δεν είχε σταυρώσει νίκη τις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Την έκτη φιλοξενούσε την ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ» κεκλεισμένων των θυρών και σε αυτό το ματς κέρδισε για πρώτη φορά με ένα δυνατό σουτ από κοντά του Ηλία Κώτσιου 1-0!

Μέχρι τότε ο ΟΦΗ είχε δύο βαθμούς (εκτός έδρας ισοπαλίες με Ακράτητο και Προοδευτική και ήττες από τον Ηρακλή 3-0 έξω, Ολυμπιακό 0-1 μέσα και ΠΑΟΚ 2-1 μέσα ). Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ πήρε τα πάνω του και άρχισε να μαζεύει βαθμούς, κάνοντας το μπαμ από την 14η αγωνιστική όταν έκανε τρεις συνεχόμενες νίκες (στην Ξάνθη, χορεύοντας στο χιόνι 1-4, με την Καλλιθέα και ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο με νίκη 3-1 επί του Ηρακλή). Ο β΄γύρος ήταν εκπληκτικός και τερμάτισε στην 8η θέση με 44 βαθμούς, σε πρωτάθλημα 16 ομάδων! Στη διάθεση του Τσέχου τεχνικού ήταν παικταράδες, όπως Γκόμεζ, Σοάρες κ.α.

Το παιγνίδι είχε γίνει υπό το βλέμμα του Ότο Ρεχάγκελ, που είχε αποδειχτεί γουρλής για την κρητική ομάδα!Δύο χρόνια μετά ο ίδιος θα δοξαζόταν και θα δόξαζε την Ελλά με τον άθλο της Πορτογαλίας..

.-Στην κεντρική μας φωτογραφία διακρίνεται ο Ότο Ρεχάγκελ να παρακολουθεί το παιγνίδι με τον συνεργάτη του Γιάννη Τοπαλίδη και δίπλα τους ο Μιχάλης Τζιράκης. Πίσω στα επίσημα του Γεντί Κουλέ ο αείμνηστος Κώστας Σαρρής και οι πρώην πρόεδροι του ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης και Νίκος Δουλουφάκης

Δείτε και θυμηθείτε τι είχε γίνει σε αυτό το ματς ΟΦΗ-ΑΕΚ το 2002 που έσπασε το ρόδι του Σκάζνι:

Οι χειρότερες εκκινήσεις του ΟΦΗ ήταν με δύο βαθμούς στα πέντε πρώτα παιχνίδια, κάτι που είχε συμβεί άλλες δυο φορές. Η πιο πρόσφατη ήταν το 2005-06, όταν ξεκίνησε με ήττα στην Καλαμαριά (2-1), έφερε ισοπαλία 1-1 στην έδρα του με την Ξάνθη και ακολούθησαν άλλες δύο ήττες από Ατρόμητο (4-0 εκτός) και Ηρακλή (0-1 εντός) μέχρι την ισοπαλία με το Αιγάλεω.

Το 2000-01 (πρώτη σεζόν) μετά τον Γκέραρντ, ο ΟΦΗ είχε ξεκινήσει με δύο «κολλητές» εντός έδρας ήττες από Άρη (2-3) και Ολυμπιακό (0-1). Και άλλες τόσες ισοπαλίες με 0-0, απέναντι σε Πανηλειακό (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός) και στο πέμπτο ματς συνετρίβη με 4-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το σερί χωρίς νίκη έφτασε τότε τους 13 αγώνες (!) με τέσσερις ισοπαλίες και εννέα ήττες. Κι όμως ο ΟΦΗ κρατήθηκε με τα γνωστά πλέι άουτ (με την "Σπυριδούλα") με τον ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι αναγκάστηκε να παίξει λόγω τιμωρίας με έδρα τη Ρόδο.

Σε αυτή τη φωτογραφία Κιάσσος, Κολιτσιδάκης, Κώτσιος πανηγυρίζουν το γκολ του τελευταίου  και τη νίκη επί της ΑΕΚ την έκτη αγωνιστική του 2002-03. Για τους προληπτικούς (προπονητές) ο ΟΦΗ τότε φορούσε άσπρη φανέλα!

 Μνήμες Παπασταμάτη με τη Λαμία

-Μην ξεχνάμε ότι με την κυρία της Φθιώτιδας, υπήρξαν «αθέμιτοι» ανταγωνισμοί όταν έκαναν κούρσα με τον ΟΦΗ στη Football League, με κερδισμένη τη Λαμία που όπου πήγαινε νικούσε και έγινε viral στο διαδίκτυο, με δύο ντουζίνες φάσεις που την ευνοούσαν σκανδαλωδώς. Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι!

-Πώς να ξεχάσεις δηλαδή, όταν βλέπεις να παρουσιάζεται νωπό φωτορεπορτάζ από το Λαμία-Ξάνθη και μεταξύ αυτών τον πρόεδρο του ΣΔΠ Φθιώτιδας και παρατηρητή της Superleague, Γιάννη Σπυρόπουλο και τον πρώην διαιτητή Αθηνών , Κώστα Παπασταμάτη από τη Λαμία που έχει πολύ καλές σχέσεις με την ΑΕΚ (πρώην συνεργάτη της και… νυν επιτελής της ΕΠΟ) να είναι μαζί στις κερκίδες…". Λες αμέσως κάτσε καλά…

-Από το 2005 μέχρι το 2010 ήταν διαιτητής στην Α' εθνική (44 αγώνες, 7 ματς Κυπέλλου). Το 2012 τελείωσε αθλητικό management στο Πανεπιστήμιο της Σπάρτης. Στις 12/12/2012 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την ΑΕΚ σε επίπεδο αθλητικού management, όπου έκανε την πρακτική του σε θέματα marketing και δημοσίων σχέσεων.

-Στις 30 Μαρτίου 2015 ο Κούγιας είχε δηλώσει για τον κ. Παπασταμάτη, πως «έκανε ότι μπορούσε για να σπρωχτεί η ΑΕΚ».

-Όταν η ΑΕΚ έπαιζε στην FootballLeague είχε μπει στο τμήμα μάρκετινγκ της Ενωσης Β’ Εθνικής και με την "εξυγίανση" με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ πλέον είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλείας και Γηπέδων, αν και δεν είχε σχέση με ζητήματα ασφαλείας. Έχει, όμως με... τη Λαμία, πέραν της ΑΕΚ!

-Τα γράφουμε γιατί η μνήμη είναι νωπή από εκείνη σεζόν που έφερε τη Λαμία στη Σούπερ Λίγκα και κράτησε τον ΟΦΗ (που δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί στα εκτός γηπέδων μαζί και τον Απόλλωνα) στη Β΄. Είναι και κείνο το βιντεάκι όμως, που είχε κάνει το γύρο και της Ευρώπης με σκανδαλώδεις εύνοιες της διαιτησίας, υπέρ της ομάδας του εκλεκτού του νέου «συν-αφεντικού» της κάθαρσης με τα κίτρινα άλογα.

-Αν ήμουν ΟΦΗ θα είχα ζητήσει ξένους διαιτητές, όπως το κάνουν και στην κορυφή, παίζοντας σε μια έδρα που μπορεί να επέλθει ξανά μια νέα αδικία, πέρα από την περιβόητη ιστορία «Ντουρμισάι»…

ΚΙ ΈΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟ

Αυτό που φέρεται να έχει συμβεί, με τόσες «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες, πώς θα μπορούσατε να το χαρακτηρίσετε; «Πλημμέλημα», «κακούργημα», ή «αλητεία»; Η πρώτη λέξη που μας ήλθε, ήταν «αθλιότητα» και απανωτά η λέξη «έγκλημα» -Ξέροντας, ποιοι έχουν τα γένια, αυτοί θα έχουν και τα... μαστίγια!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News