Νίκη ΑΟΧ/Κισσαμικού στο Παγκρήτιο, 0-2 τον ΟΦΙ

Ποδόσφαιρο
Νίκη ΑΟΧ/Κισσαμικού στο Παγκρήτιο, 0-2 τον ΟΦΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΑΟΧ/Κισσαμικός ήταν ο νικητής στο κρητικό ντέρμπι των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 0-2 του ΟΦ Ιεράπετρας στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο αλλά στην επανάληψη η ομάδα των Χανίων ανέβασε στροφές, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Στα πρώτα λεπτά οι Χανιώτες είχαν δύο καλές στιγμές με Ρίσκι και Σιμόν, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΙ, Παναγιώτου, να κρατά την εστία του απαραβίαστη. Μετά το 20λεπτο ο ΟΦΙ ήταν εκείνος που απείλησε την αντίπαλη εστία. Στο 22’ του σουτ του Μηνά πέρασε παράλληλα άουτ ενώ στο 39’ μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ο ΟΦ Ιεράπετρας απείλησε με σουτ του Μηνά, το οποίο απέκρουσε ο Παπαδόπουλος. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία φάση για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ  του Σάλιακα να περνάει λίγο άουτ.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό να μπαίνει μπροστά στο σκορ και το 0-1 να του δίνει σημαντική ψυχολογία. Συγκεκριμένα στο 47'  ο Σάλιακας εκτέλεσε  το κόρνερ και ο αμυντικός της ομάδας Ζιούλης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μην αφήνοντας κάποιο περιθώριο αντίδρασης στον Παναγιώτου.

Νέα σπουδαία φάση στα καρέ του ΟΦΙ σημειώθηκε στο 53'. Ο Τόλι έκανε μία εκπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα με τον Παναγιώτου να μπλοκάρει εξ' επαφής την κεφαλιά του Ρίσκι.

Ο ΑΟΧ/Κισσαμικός ήταν εκείνος που έψαχνε το δεύτερο γκολ περισσότερο παρά ο ΟΦΙ θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Έτσι χάθηκαν ευκαιρίες με Σάλιακα (2) και Μαλόνγκα, προτού στο 90’ διαμορφωθεί το 0-2.

Ο Αποστολόπουλος έκανε μία ωραία ενέργεια από αριστερά, έκανε την πάσα στον Μαλόνγκα, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Βρεττό, με τον τελευταίο να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι.

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Παναγιώτου, Κορομηλάς, Αναστασόπουλος, Καλημέρης, Μίγγας, Πότσι, Μούτσα, Παπαδόπουλος (58΄ Τοπούζης), Χύσι, Γκίκα, Μηνάς(64' Γκέκας).

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Ζιούλης, Φαζός, Αρναούτογλου, Γκίνη, Καντιμά, Σιμόν (73' Βρεττός), Σάλιακας, Αρναρέλλης(68΄ Αποστολόπουλος), Ρίσκι(81' Μαλόνγκα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News