Ποδόσφαιρο

Επίσημη εισήγηση στην ΕΠΟ για Σούπερ Λίγκα 2 με 12 ομάδες

Το πιο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας 2 από τη σεζόν 2019-20, με τη συμμετοχή 12 ομάδων.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε προς την ΕΠΟ τη «γέννηση» της νέας κατηγορίας, ενώ στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται η έγκριση «κατ’ άρθρο» της προκήρυξης της Σούπερ Λίγκας, ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Να υπενθυμίσουμε, ότι αυτή προβλέπει για φέτος τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας από τη Football League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Petr Fousek.

Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.:

Στο θέμα έγκρισης  των προκηρύξεων των Super League και Football League της αγωνιστικής  περιόδου 2018-19:

*Να εγκριθεί η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η δημιουργία της Super League 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων.

*Να εγκριθεί το συνοπτικό πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

*Να εγκριθεί «κατ’  άρθρο» η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2018-19 της  Super League, προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου,

*Τα λοιπά θέματα που αφορούν στην προκήρυξη της Football League, καθώς και ζητήματα ανόδου-υποβιβασμού από και προς την Super League 2, την Football Leagueκαι τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα ρυθμιστούν έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Αναφορικά με το αίτημα της Super League για τροποποίηση του άρθρου 29 του Κ.Α.Π. ή την έγκριση παράτασης  της προθεσμίας κατάθεσης των τηλεοπτικών συμβολαίων των ΠΑΕ στην Ε.Π.Ο. έως τις 31 Αυγούστου 2018:

*Να συζητηθούν τα αιτήματα της Super League στην Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. προς λήψη οριστικής  απόφασης».

Σχόλια