Ένα αστέρι από την Κρήτη στον Αστέρα Τρίπολης!

Ποδόσφαιρο
Ένα αστέρι από την Κρήτη στον Αστέρα Τρίπολης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει τα φτερά του για άλλες πολιτείες ο Αλέξανδρος Γκίκας καθώς από τον Ολυμπιακό Μαλεβιζίου μετακομίζει στον Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League με την ομάδα Κ17 και να διαγράψει ένα λαμπρό ποδοσφαιρικό μέλλον!

Πρόκειται για μία μεταγραφή που ήταν στα σκαριά εδώ και ένα χρόνο και υλοποιείται τώρα, με τον 16χρονο μεσοαμυντικό να είναι ενθουσιασμένος και ανυπόμονος για να βρεθεί στη νέα του ομάδα. Σήμερα αναχωρεί με προορισμό την Τρίπολη και από αύριο μπαίνει σε ρυθμούς Super League!

Έχοντας ουσιαστικά ανδρωθεί στον Ολυμπιακό Μαλεβιζίου, έκανε πέρυσι μια γεμάτη χρονιά με το σωματείο του αλλά και με τη Μικτή Νέων ΕΠΣΗ, αποτελώντας έναν βασικό πυλώνα στο δρόμο προς τον τελικό και την 2η θέση στην Ελλάδα, ενώ ήταν και εκ των αρχηγών. Για εκείνον ήταν μια χρονιά με εμπειρίες, επιτυχίες και αποστολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μπαίνοντας έτσι στο κλίμα μιας ομάδας υποδομής της Super League.

Ο Αλέξανδρος Γκίκας μίλησε στη «Νέα Κρήτη» για αυτή την μεταγραφή και τον τρόπο που ολοκληρώθηκε: «Το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχα σε δοκιμαστικά του Αστέρα Τρίπολης και οι άνθρωποι εκεί έδειξαν το ενδιαφέρον τους αλλά είχε ολοκληρωθεί τότε η περίοδος των μεταγραφών. Στα μέσα της χρονιάς με φώναξαν ξανά και πήγα και φτάσαμε μια ανάσα από το να πάω τότε στην Τρίπολη αλλά ήταν δύσκολο να αφήσω το σχολείο εκείνη την περίοδο και να μετακομίσω. Και φτάσαμε τώρα όπου οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης μου έκαναν πλέον την πρόταση και τους ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα. Σίγουρα από την πλευρά μου θέλω να τους δικαιώσω. Είναι το πρώτο βήμα, χρειάζεται πολύ δουλειά και θέληση για να πετύχω αυτά που θέλω».

Παράλληλα αναφέρθηκε σε όλους όσους τον βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο: «Αρχικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές μου, τον Γιάννη Σχοιναράκη στον Ολυμπιακό και τον Γιάννη Χατζησεβαστό στην Μικτή Ομάδα. Επίσης στους προπονητές Μάνο Μιχελάκη, Σάκη Μπουρά, Mαρίνο Στραταντωνάκη και Λευτέρη Κάββαλο που είχα συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως στον Γιώργο Γενιτσαρίδη που βοήθησε το περασμένο καλοκαίρι για να πάω για πρώτη φορά στην Τρίπολη».

Σε όλη αυτή την πορεία του στήριγμα για τον Αλέξανδρο είναι η οικογένειά του και η μητέρα του θα τον συνοδέψει στις πρώτες ημέρες παρουσίας τους στην Τρίπολη. Στη φωτογραφία με τον πατέρα του, Βασίλη Γκίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκίκας είναι ο δεύτερος παίκτης που μετακομίζει από τον Ολυμπιακό Μαλεβιζίου στις ομάδες υποδομής του Αστέρα Τρίπολης, καθώς το ίδιο είχε συμβεί πριν δύο χρόνια με τον Μιχάλη Μπέρκη. Η Ακαδημία του Γιάννη Σχοιναράκη επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται, δημιουργώντας παράδοση στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News