"Το μπλε του ουρανού, της θάλασσας και του Ηροδότου..."

Ποδόσφαιρο
"Το μπλε του ουρανού, της θάλασσας και του Ηροδότου..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα εκπληκτικό άρθρο φιλοξενεί σήμερα στις αθλητικές της σελίδες η εφημερίδα "Νέα Κρήτη". Ένα άρθρο διαφορετικό, συγκινητικό, ιδιαίτερο. Ένα άρθρο από την Ελευθερία Σωκιανού...

Η Ελευθερία είναι κόρη του προέδρου του Ηροδότου Στέλιου Σωκιανού και σύζυγος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, της Λάρισας και του Εργοτέλη Ηλία Κυριακίδη. Ενός ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί με την Ένωση στο Champions League...

Απολαύστε το και με προσοχή, σε κάθε λέξη, σε κάθε πρόταση...

"Μεγαλωμένη σε αυτή τη μεγάλη γειτονιά, με πατέρα Μικρασιάτη και μητέρα Κρητικιά, τα χρόνια πολύχρωμα, της χαράς, της ανεμελιάς, του ποδηλάτου... Με παρέες από την Άνω και Κάτω Αλικαρνασσό! Ζωή αμιγώς γεμάτη χρώματα και ξεγνοιασιά, με ρίσκα παιδικά και εφηβικά. Αλάνες, πάρκα και αυτή η αύρα της θάλασσας. Με σχολεία που δεν υστερούσαν σε τίποτα από κάποια ιδιωτικά και με καθηγητές καθόλου αιθεροβάμονες... Αντιθέτως σοβαρούς και με απόψεις σύγχρονες που σου άνοιγαν τον ορίζοντα. Άλλοτε σχολικές εκδρομές στο γήπεδο του Ηροδότου και άλλοτε βραδάκια αυγουστιάτικα θεατές σε κάποια συναυλία! Συμμαθητές με ομαδική συνείδηση που τους είχες στο πλάι σου και όχι απέναντί σου.

Ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα με απώλειες φίλων, μέσα στο σενάριο που λέγεται ζωή και που, θέλοντας και μη, όντας παιδί, σε αναγκάζουν να ωριμάσεις πιο γρήγορα. Πάρτι σε σπίτια φίλων, πεζοπορίες, λέξεις σε παγκάκια με θέα το φάρο... συνοδοιπόροι σε ταξίδια ονείρων και Ανατολής! 

Πάντα μου ερχόταν στον νου το μπλε σε αυτή τη γειτονιά: το μπλε του ουρανού και το μπλε της θάλασσας... Ό,τι πιο όμορφο και ελεύθερο δηλαδή! Να που τώρα έρχεται σε όλους μας το μπλε του Ηροδότου. Σήμερα, εκτός από εκείνα τα παιδιά του ουρανού, είμαι περήφανη για αυτό το σωματείο, που αυτή τη μεγάλη γειτονιά, την Αλικαρνασσό, μπόρεσε με ευγενή συνεργασία και άμιλλα, αλλά και επίμονο αγώνα, να τη φτάσει ακόμη πιο ψηλά! Η συγκίνηση γίνεται ιδιαίτερα μεγαλύτερη όταν γνωρίζεις πως σε όλο αυτό το ταξίδι καπετάνιος ήταν ο πατέρας σου, και μάλιστα έχοντας ο ίδιος αφιερώσει απεριόριστο επαγγελματικό χρόνο, κυρίως οικογενειακές στιγμές, αλλά και κόντρα στην επίμονη αντίσταση της κόρης του (καθαρά λόγω ανησυχίας για την υγεία του) και η απάντησή του σε κάθε συζήτησή μας ήταν, με την ολύμπια ηρεμία που διαθέτει, «όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς»... Τελικά κέρδισαν το πείσμα και το πάθος του, αλλά και η πίστη για άνοδο, που μόνον εκείνος τόσο έντονα διαισθανόταν. Ακόμη και αν δεν μπόρεσα στη μεγάλη γιορτή να πιω ένα ποτήρι χαράς με κάποιους ανθρώπους ή ακόμη και να συγχαρώ όλη αυτή την ομάδα που δικαίως απέδειξε πως με πίστη και υγιή αθλητισμό μπορείς να πετύχεις στόχους ζωής, κατέφερα να βρίσκομαι νοερά κοντά τους και εύχομαι με την ίδια συνεργατικότητα και σεβασμό να συνεχίσουν το κυνήγι στο όνειρο."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News