Η Κρήτη το αφεντικό της Γ’ Εθνικής!

Ποδόσφαιρο
Η Κρήτη το αφεντικό της Γ’ Εθνικής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αλήθεια ότι το Ηράκλειο ζει τους τελευταίους μήνες τη δική του ποδοσφαιρική αναγέννηση! Η επιστροφή του ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκα και η ιστορική άνοδος του Ηροδότου μετά από 36 χρόνια στην Β’ Εθνική είναι τα γεγονότα που σημαδεύουν όχι μόνο την φετινή χρονιά αλλά την πολυετή παρουσία των δύο συλλόγων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στις επαγγελματικές κατηγορίες, μαζί και με την παρουσία του Εργοτέλη αλλά και τον ΑΟΧ/Κισσαμικό με τον Πλατανιά από τα Χανιά είναι δεδομένο ότι η επόμενη σεζόν θα είναι τρομερή, περιμένοντας βέβαια και τις εξελίξεις με την αναδιάρθρωση που θα καθορίσουν που θα αγωνίζονται οι χανιώτικες ομάδες, γιατί για τις ηρακλειώτικες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Από εκεί και κάτω, έρχεται η Γ’ Εθνική να δώσει το… αλατοπίπερο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού! Με ηχηρή εκπροσώπηση και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, η νέα Γ’ Εθνική φέρνει και ισχυρό νέα αίμα, ομάδες με ενθουσιασμό και ισχυρό «backround»! Περπατώντας στα περσινά βήματα και όπως όλα δείχνουν, οι ομάδες του νησιού που είναι επτά στον αριθμό, θα σμίξουν στον ίδιο όμιλο με τα σωματεία της Αθήνας.

Οι συμμετοχές είναι ο ΠΟΑ και ο Γιούχτας από το Ηράκλειο, ο ΟΦΙ και η Νεάπολη από το Λασίθι, η Επισκοπή από το Ρέθυμνο και η Παλαιόχωρα με το ΣΥΝΚΑ από τα Χανιά. Αν εξαιρέσουμε την πρωτάρα Νεάπολη, οι άλλες πρωταθλήτριες (Γιούχτας, ΣΥΝΚΑ, Επισκοπή) γνωρίζουν καλά τα μονοπάτια της Γ’ Εθνικής, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Από την Αθήνα, έμειναν από το περσινό πρωτάθλημα Αιγάλεω, Ηλυσιακός, Άγιος Ιερόθεος, ανέβηκαν από το τοπικό οι Άγιοι Ανάργυροι και ο Χαραυγιακός ενώ υποβιβάστηκαν από την Football League η Καλλιθέα και ο Αχαρναϊκός. Ομάδες που εκπροσωπούν μεγάλες περιοχές της Αθήνας και με πολύ κόσμο.

Βέβαια, όσο δύναμη κι αν έχει η Αθήνα τα τελευταία χρόνια η Κρήτη είναι αυτή που έχει συμπληρώσει εντυπωσιακό καρέ στις ανόδους. Ο Κισσαμικός το 2015, ο ΟΦΗ το 2016, ο Εργοτέλης το 2017 και ο Ηρόδοτος το 2018 βγαίνοντας στην Football League, επιβεβαίωσαν ότι η Κρήτη αποτελεί το μεγάλο αφεντικό…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News