«Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει τέτοιες σκανδαλιές;»

Ποδόσφαιρο
«Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει τέτοιες σκανδαλιές;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το «Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει», που άπλωσε ο σκανδαλιάρης Μισέλ Πλατινί, για να δικαιολογήσει την ομολογία του, ότι στήνανε στη FIFA την κατάρτιση των ομίλων του Μουντιάλ, το 1998, αποτελεί μια βασική ένδειξη ενός κακού χαμού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κοροϊδεύοντας ολόκληρο τον κόσμο ως «Αρχάγγελοι» της τήρησης των… ευλαβικών κανόνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Με ελαφρά τη καρδία, ο καταδικασμένος ότι «τα πήρε» από τον Μπλάτερ για τον ψηφίσει στις εκλογές της FIFA, και παλιός άρχοντας των γηπέδων Μισέλ Πλατινί, τάραξε τα «νερά» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, προχωρώντας στη φοβερή αποκάλυψη ότι η κλήρωση του Μουντιάλ του 1998 ήταν στημένη, ώστε να μην συμπέσουν πριν τον τελικό Γαλλία και Βραζιλία!

Για κάποιους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που έχουν συνδέσει το ποδόσφαιρο με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και ξέρουν  μόνο να παίρνουν στο βωμό της δόξας τους, μπορεί να είναι φυσικό φαινόμενο κάθε σκάνδαλο!

Η συνέντευξη Πλατινί στο "France Bleu Sport" έριξε ακόμη μια βόμβα τοξικών αερίων στα θεμέλια της αξιοπιστίας της FIFA:

«Όταν φτιάχναμε το καλεντάρι της διοργάνωσης κάναμε ένα τρικ. Το να αγωνιστούν η Γαλλία με τη Βραζιλία στον τελικό ήταν το όνειρο όλων. Προετοιμαζόμασταν επί έξι χρόνια για το Παγκόσμια Κύπελλο. Πως να μην κάναμε μία σκανδαλιά; Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει;».

Έτσι κι έγινε με τη συνέχεια γνωστή: Οι δύο χώρες συναντήθηκαν στον τελικό του 1998 με τη Γαλλία του Ζινεντίν Ζιντάν να επικρατεί με 3-0 και να κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όμως, πόσο σκανδαλιά ήταν αυτό… το τρικ; "Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει;». Ε, πώς να μην δικαιωθεί αυτός ο φίλαθλος που λέει συνεχώς «όλα τα στήνουν, ακόμη και τις κάλτσες τους»;  Τί να απολογηθούν λοιπόν οι δικαιωμένοι "καμπουράτοι" των πρωταθλημάτων, που στήνουν παιγνίδια, χειραγωγωγούν και οικονομούν, όταν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι;

-Θα το πληρώσει κι αυτό το ποδόσφαιρο…

Προκαλείται το κοινό αίσθημα και αυτό θα το πληρώσει για μια ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο!  Όσα συνέβησαν στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, χώρεσαν σε ένα ελαφρύ κατηγορητήριο, οι τρεις παρατηρητές δεν ανέφεραν πουθενά για τα επεισόδια, αλλά και η έκθεση της αστυνομίας πήγε στην ΕΠΟ... μετά την κλήση των  δύο ΠΑΕ σε απολογία. Όλα καλώς καμωμένα, κι ας κάνουν μπαμ στις μνήμες των φιλάθλων και στα βίντεο του διαδικτύου. Η  εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, θα επιβραβευτεί, μονομερώς, για να επαναληφθεί;

# Ακόμη και η αναφορά του όρου «μονομερής ανανέωση», δεν επίτρεπεται σε συμβόλαια, πόσο μάλλον σε ειδικού τύπου και φίλα προσκείμενων "Ελληνικών" με το +1 κλπ

Η "Αγρια Δύση" και... ο μικρόκοσμος

Διαβάσαμε μια ανάρτηση του Βαγγέλη Χοσάδα στο facebook να σχολιάζει: «Ό πρώην προπονητής της Σπάρτης δήλωσε για το πρωτάθλημα τής Football League ότι θυμίζει "Άγρια Δύση". Νομίζω ότι είναι το πιο σωστό πού διάβασα μέχρι τώρα γι’ αυτό το πρωτάθλημα». 

Το πιο σωστό πάντως ήταν σε μια αξιοσημείωτη απάντηση ως σχόλιο από τον χρήστη Χρήστο Βασιλείου (όχι τον παλαίμαχο συμπολεμιστή του): "Όταν Βαγγέλη, δεν ενδιαφέρεται κανείς για το άθλημα, παρά μόνο για το κέρδος αυτό θα είναι αναγκαίο κακό... Πρώτα δημιουργείς ανθρώπους και μετά αθλητές και προπονητές... Και στην χώρα που ζούμε αν τυχόν κάποιος αυτά προσπαθεί να τα κάνει ή να τα αναδείξει, τον λένε γραφικό..." Και καταλήγει: "Ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας μας είναι φίλε Βαγγέλη..."

#Σωστά μπαίνουν οι κανόνες -άλλο το αν τηρηθούν- στο πρωτάθλημα της Football League για τη νέα περίοδο όσον αφορά τις διαδικασίες συμμετοχής, τους ενδιάμεσους ελέγχους για αδειοδότηση και Επιτήρηση.

Το θέμα είναι, ότι χρόνια τώρα που το όλο σύστημα του πρωταθλήματος νοσεί, δεν έχει ακουστεί το παραμικρό, για το πως μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί, αφού ο ίδιος ο τρόπος του ευνοεί την παραγωγή αντικανονικών και παραβατικών πράξεων.

Ο Μανόλης Μπολάκης, έχει δουλέψει πολύ, για να είναι ένας παίκτης που δικαιώθηκε με το σπαθί του, αλλά και με την πίστη που είχε εξ αρχής στο πρόσωπο του ο Νίκος Παπαδόπουλος, που σταμάτησε τη ροή του «δανεικού» όταν τον… βρήκε στον Κισσαμικό, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε προπονητής στον ΟΦΗ. Ο Παπαδόπουλος, δεν μπορούσε να κατανοήσει γιατί ο παίκτης αυτός, από τα σπλάχνα της ομάδας, δεν ήταν τότε στο ρόστερ του ΟΦΗ, αφού το παιδί είχε δώσει «μαρτυρίκια» μέλλοντος όταν πρωτοφόρεσε από τις «Κ» τη φανέλα του ΟΦΗ σηκώνοντας με άλλα παιδιά, πανάξια το βάρος της Σούπερ Λίγκα, την περίοδο που η προηγούμενη ΠΑΕ έφτανε στο γκρεμνό. Όλα τα άλλα φαίνονται στους αριθμούς συμμετοχής, στα παιγνίδια και στην τάχιστη επέκταση του συμβολαίου του παίκτη, ασφαλώς με την εισήγηση της τεχνικής ηγεσίας.

Αυτό το «έλα μωρέ…»

-Έχουν «κωλύματα» εμφανώς κάποιοι παράγοντες της ΠΑΕ (μέσα κι έξω) με τον Νίκκι Παπαβασιλείου (άξια αναλυτικής αναφοράς για κάποια άλλη στιγμή), γι’ αυτό και σκίζουν... τα διπλώματά τους, για να πάνε αλλού την ομαδική πρόταση που δέχτηκαν από τον ερασιτέχνη. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Βασίλης Πλεσίτης που θέλουν να επαναφέρουν (έτερον εκάτερον), δεν αποτελεί αξιόλογη λύση για τις ομάδες «Κ» του ΟΦΗ. Αξιότατος.

-Απλά ποτέ, οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και ειδικά της παλαιάς κοπής, δεν πολυκοίταζαν ολόκληρο το δάσος, παρά μόνο τα μέρη που φαίνονται άμεσα από αυτό και σχετίζονται ως γεγονότα την ώρα που οι ίδιοι, ασκούν την εξουσία. 

-Το ζήσαμε έντονα και στον ίδιο τον ΟΦΗ επί των εποχών Γκέραρντ, ειδικά στα πρώτα στάδια, όταν ο αείμνηστος Ολλανδός τους έβγαζε καθημερινά… στη σέντρα με αφορμή τα γήπεδα και τις άθλιες συνθήκες που έπρεπε να δουλέψει αυτός και οι παίκτες του. Μέχρι που εισακούσθηκε από τον μέγα Θόδωρο και έγινε το ΒΑΚ.

Για το οποίο ΒΑΚ και τη δημιουργία του, δεν έχουν ούτε… ένα δράμι συμμετοχής οι παράγοντες, αφού το είχε πάρει όλο (το γηπεδικό) πάνω του, ο Ολλανδός αείμνηστος τεχνικός . Η επιμονή του δε στα τμήματα ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα (βλέπε ΟΦΗ 94), αποτελεί και μια από τις πιο χρήσιμες παρακαταθήκες του. Οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις του διατηρούνται ολοζώντανες στα αρχεία μας...

-Μην κλαις τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που τρέχουν πάνω κάτω να βρουν λεφτά για να καλύψουν ανάγκες μεταγραφών, μανατζαρέων κλπ, θέλουν και τα παθαίνουν. Αυτά είναι μια άμεση συνέπεια εφήμερων ενεργειών και έλλειψη οραματικού προγράμματος ή αδυναμία εύρεσης μονιμότερων λύσεων.

Όταν δεν σκέπτονται το μέλλον με την ευθύνη που πρέπει, το ίδιο το μέλλον τους επιστρέφει στο παρόν.

 Ναι αυτό το "έλα μωρέ..." έχει φάει κόσμο και κοσμάκη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News