Το Ηράκλειο που δείχνει το δρόμο και μια υπόκλιση στον Μπουφόν

Ποδόσφαιρο
Το Ηράκλειο που δείχνει το δρόμο και μια υπόκλιση στον Μπουφόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο άχαρο και καταστροφικό είναι αυτό που συμβαίνει και τώρα σε Ποδοσφαιρικές Ενώσεις που έχουν εκλογές, όπως στην ΕΠΣ Αιτωλοκαρνανίας, όπου καταγράφεται μια μονομαχία μεταξύ... ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Ντροπής πράγματα, και ανώφελο για τοπικές ποδοσφαιρικές κοινωνίες, να επιλέγουν με αυτά τα κριτήρια για το ποδόσφαιρο τους. Οι παρασκηνιακές αναφορές μάλιστα σχετίζουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη, μετά την  εμπλοκή της ΑΕΚ στις εκλογές της ΕΠΣ Έβρου, όπου "αρχικά ο ΠΑΟΚ έπαιζε μονότερμα, με την απάντηση του ΠΑΟΚ να αφορά αντίστοιχα την εμπλοκή του στην ΕΠΣ Αιτωλοκαρνανίας".

Τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχει αναδειχτεί στις εκλογές της ΕΠΣΗ αυτό το άρωμα. Όλες οι αναφορές από την πρώτη παρουσίαση των εκλογικών δεδομένων, κινούνται γύρο από την ποδοσφαιρική ικανότητα και την προσωπικότητα των υποψηφίων και το έργο που έχουν προσφέρει στο τοπικό ποδόσφαιρο. Το κριτήριο στις εκλογές της ΕΠΣΗ δείχνει να είναι οι άνθρωποι, η ποιότητά τους, το έργο και η προοπτική που μπορούν να δώσουν στην επόμενη μέρα, μέσα από τη δυναμική τους.

-Μεγαλύτερη κατρακύλα από το έχεις τοπικές εκλογές, με κριτήρια τον άλφα ή βήτα «big4», υπάρχει;

#Έπονται καυτές εξελίξεις στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή, μετά και την εμπλοκή των εκλεγμένων από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο βόρειος πόλος είναι μεν ο βασικός παίκτης στη διοίκηση της ΕΠΟ, όμως δεν διαθέτει την πλειοψηφία των Ενώσεων για να βγάλει μια δική του ηγεσία. Και από την άλλη η FIFA και η UEFA, δεν γίνεται να παίζουν άλλο τον ρόλο του «Καραγκιόζη» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου…

#Το μοντέλο «Εξυγίανση» τελείωσε, ως πολλαπλά εκτεθειμένο. Το «Βορράς – Νότος με κορώνα τον Δικέφαλο» έχει εκπέσει από μόνο του στη συνείδηση, ο Γραμμένος χωράει μόνο στα «άγραφα», οι «Δίδυμοι» δεν είναι πια Διόσκουροι, ο Πορτογάλος θυμίζει ήδη το... «άγγλος, γάλλος, πορτογάλος, κλπ…». Κι άντε στο καλό, αυτό δεν ήταν εξυγίανση.

-Βρείτε μια εξουσία που να εκφράζει κάτι τι για τον θεσμό…

-Μια χαρά είναι όλα κύριε Βασιλειάδη, που τον είδατε τον «πάτο»;

Γιαυτό πάντα τα ατόφια πρότυπα όπως του Μπουφόν, συγκινούν και προσφέρουν:

«Ο ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΦΟΝ»!

Μια κατηγορία μόνος του στον κόσμο των σταρ

Μαζί με τα κατορθώματα, μετράει πάντα η προσωπικότητα, η υπογραφή, το ταπεραμέντο ενός ποδοσφαιριστή για να είναι από τους μοναδικούς προς τους οποίους υποκλίνονται φίλοι κι αντίπαλοι. Πώς να το πούμε αλλιώς; «Ο Μπουφόν, είμαι μια κατηγορία από μόνος του»! Κορυφαίος στην Ευρώπη και μοναδικός ως τερματοφύλακας, το ίδιο με μια ντουζίνα βραβεία στην Serie A και άλλα τόσα μεγάλα και μικρά ρεκόρ που έχει καταγράψει. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, αναμφισβήτητα, διαθέτει τη στόφα του κινηματογραφικού σταρ που θα μπορούσε να συγκινήσει πλήθη ακόμη σε μια ποιοτική ταινία του σινεμά, γιατί μαζί με τη μπάλα, διαθέτει και τη φάτσα! Αυτός ο τίτλος που γυρόφερνε από χτες την Ευρώπη "Ο πιστός στρατιώτης Μπουφόν", είναι η βασική ένδειξη, μιας ολόκληρης πορείας και την δείχνει βαθύτερα.  

Η 17ετής καριέρα του στη Γιουβέντους θα ολοκληρωθεί το Σάββατο και ο 40χρονος τερματοφύλακας που αποχωρεί από το Τορίνο με εννέα πρωταθλήματα (χωρίς τα δύο που αφαιρέθηκαν), τέσσερα κύπελλα και πέντε σούπερ καπ Ιταλίας. Οι ατομικές του διακρίσεις είναι ατελείωτες και απλά αναφέρουμε μερικές χαρακτηριστικές:

 - Είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας που αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Ευρώπης από την UEFA, το 2003. Την ίδια χρονιά πήρε φυσικά και το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα, επίτευγμα που επανέλαβε το 2017.  Δώδεκα φορές κορυφαίος τερματοφύλακας της Serie A και πέντε φορές κορυφαίος γκολκίπερ του κόσμου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Δεύτερος σε συμμετοχές στη Serie A με 639, πίσω από τον Πάολο Μαλντίνι (647). Με τη Γιουβέντους έχει αγωνιστεί σε 471 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία, ενώ έχει ακόμη 37 συμμετοχές στη Serie B. Ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική Ιταλίας με 176 (αρχηγός της «σκουάντρα ατζούρα» σε 80 αγώνες) και ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές παγκοσμίως με συμμετοχή σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα. Δεύτερος σε συμμετοχές με τη Γιουβέντους, με 655 σε όλες τις διοργανώσεις (705 έχει ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο) και πρώτος σε συμμετοχές στο Champions League με 115. Ρεκόρ απαραβίαστης εστίας σε αγώνες ιταλικού πρωταθλήματος, με 974 λεπτά και δέκα σερί αγώνες χωρίς να δεχθεί τέρμα (περίοδος 2015-16).

#Από τις ειδικές αξίες, που χαρακτήριζαν πάντα τον ΟΦΗ, είναι η πρώτη κίνηση ανανέωσης συμβολαίου για τη Σούπερ Λίγκα, στο πρόσωπο του Άγγελου Οικονόμου, που είχε την ατυχία του τραυματισμού του. Η δήλωση του ποδοσφαιριστή «Τιμή μου που παίζω στον ΟΦΗ», είναι όλη με την καρδιά του.

#Αυτό το «Κάποιος κύριος που λέγεται Γκώνιας», με ποια προσόντα το εκστόμισε κάποιος Παναγιώτης Μπούτας; Θα είχε αξία αν το έλεγε ο "προϊστάμενος" του Γιώργος Βαζάκας, τον οποίο.... «χρεώνει» και… μειώνει τελικά η αναφορά.

#Δεν υπάρχει καλό και κακό ποδόσφαιρο σε παιγνίδια μείζονος βαθμολογικής σκοπιμότητας και δη ζωής ή θανάτου. Υπάρχουν μόνο το αποτέλεσμα και οι βαθμοί σε ένα πρωτάθλημα και αυτό ας επιδιώξει ο Εργοτέλης στο ερχόμενο ματς. Τέχνη για την τέχνη, δεν γίνεται ποτέ παράσταση με λαϊκό εισιτήριο.

#Τρομερές ατάκες του Αλέξη Κούγια σε συνέντευξή του, καθώς δεν γίνεται να ξεφύγουν από το μάτι ενός αναγνώστη. Όπως: «Αυτά που λέει η ΑΕΚ για Λάζαρο είναι νομικούρες», Ο τελικός ήταν... τσόντα» και «είναι αλλαγμένος ο Μαρινάκης, έχει ωριμάσει»

#Βήμα καριέρας που δικαιούται, μπορεί να είναι για τον Γιάννη Πετράκη, ο Απόλλων Σμύρνης όσο κι αν υπάρχει η οικογένεια Μονεμβασιώτη; Είναι ερώτημα. Αλήθεια τι να έλεγαν χτες στην Αθήνα για να μην υπάρξει κατάληξη;

ΑΓΓΕΛΙΑ: «Ζητείται… ποδοσφαιριστής»!

Στην Κύπρο ποδοσφαιρική ομάδα από τη Β΄ κατηγορία, έχει βάλει αγγελία με την οποία  ζητά ποδοσφαιριστή ελεύθερο που να αγωνίζεται ως επιθετικός, να έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο, και του προσφέρει μισθό 2.000 ευρώ, μηνιαίως! Γροθιά στους μεσάζοντες όπως έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας, γιατί κάπως έτσι βγαίνει, αφού το πράγμα μπορεί να πάει από την παραγωγή στην κατανάλωση! Δεν είναι πρωτόγνωρο που οι ομάδες μπορούν να  κάνουν μεταγραφές συμφωνώντας απευθείας με ποδοσφαιριστές. Το «Ζητείται ποδοσφαιριστής, με προσόντα…» προκαλεί το ενδιαφέρον!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News