M.Σπυριδάκης: Από το Καμηλάρι... διαπρέπει στην Ολλανδία!

Ποδόσφαιρο
M.Σπυριδάκης: Από το Καμηλάρι... διαπρέπει στην Ολλανδία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 17χρονος Κρητικός που κάνει σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό.

Η οικογένεια Σπυριδάκη γράφει την δική της ιστορία στο μεσαρίτικο ποδόσφαιρο και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να τη γράφει με λαμπρά γράμματα και εκτός Ελλάδας!

Αυτό το αναφέρουμε με αφορμή την καριέρα που διαγράφει τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία ο 17χρονος Μιχάλης Σπυριδάκης (γεν. 23/4/2001), στέλεχος των ομάδων υποδομής της Go Ahead Eagles, ο οποίος χτυπά την πόρτα της πρώτης ομάδας που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική. Μάλιστα έχουν δείξει ενδιαφέρον για εκείνον και άλλες γνωστές ομάδες στην χώρα της τουλίπας, όπως είναι η Βίτεσε!

Βέβαια, το μήλο έχει πέσει κάτω από τη μηλιά, καθώς ο πατέρας του Μανώλης έχει αγωνιστεί στον ΑΟΤ, όπως και οι θείοι του Αλέκος και Γιώργος. Επίσης, ο ξάδερφός του και συνονόματός του, Μιχάλης, ήταν αρχηγός φέτος της Μικτής Παίδων ΕΠΣΗ και σε ηλικία μόλις 14 ετών πήρε συμμετοχές με την ομάδα της ΑΕ Καμηλαρίου στην Γ’ Κατηγορία.

Το Καμηλάρι είναι και ο τόπος καταγωγής της οικογένειας Σπυριδάκη, με το νυν παίκτη της Κ17 της Go Ahead Eagles να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία Τυμπακίου με προπονητή τον Γιάννη Νικολιδάκη. Το γεγονός ότι η μητέρα του είναι Ολλανδέζα, ενίσχυσε την απόφαση να μετακομίσει στην Ολλανδία με πρώτο σταθμό του την Ζούτφεν (FC Zutphen ), ενώ σύντομα δέχτηκε πρόταση από την Go Ahead Eagles και φέτος αγωνίζεται στην Κ17, σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής (δεξί-αριστερό χαφ και κέντρο).

Με την ομάδα του αγωνίστηκε φέτος σε 25 παιχνίδια, τα 23 ως βασικός, έχοντας 5 γκολ και 11 ασίστ, όντας ένας από τους καλύτερους και πιο εξελίξιμους ποδοσφαιριστές. Χαρακτηριστική είναι η ικανότητά του να κερδίζει πέναλτι, καθώς στο φετινό πρωτάθλημα τα έχει καταφέρει 3 φορές. Το τεχνικό επιτελείο της Go Ahead Eagles, διακρίνοντας την πρόοδό του, τον προώθησε στην ομάδα Κ19, όπου θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν ενώ πιθανότατα θα κάνει προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα του ολλανδικού συλλόγου.

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης αποτελεί αστέρι του μέλλοντος στο ολλανδικό ποδόσφαιρο και δεν αποκλείεται σύντομα να τον δούμε και σε μεγαλύτερη ομάδα της χώρας και έχει όλα τα φόντα να τιμήσει και την Ελλάδα φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News