"Μικτή Ζώνη Highlights" - O τελευταίος αυτοκράτορας!

Ποδόσφαιρο
"Μικτή Ζώνη Highlights" - O τελευταίος αυτοκράτορας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεαματικά επιμένει και η «Μικτή Ζώνη Highlights» και αυτή τη Δευτέρα (23/4/18, 00:05) στην Κρήτη TV, με τον Στέλιο Μαλτεζάκη. Τα καλύτερα από τα πρωταθλήματα Super League και Football League, αφιερώματα σε τοπικά γεγονότα με σπέσιαλ φλας, στα πρωταθλήματα και… στα κύπελλα των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Όλο το παρασκήνιο από τα συμβάντα στα Περιβόλια στο ΑΟΧ Κισσαμικός - ΟΦΗ και το ρεσιτάλ του Εργοτέλη στο β΄ημίχρονο με τον "Καραϊσκάκη"! Η προσπέραση του Ούγκο Κάιπερς!

Ο «τελευταίος αυτοκράτορας» όπως προσδιόρισαν τον Ινιέστα οι Ισπανοί, μετά το θριαμβευτικό 5-0 της Μπαρτσελόνα επί της Σεβίλλη στον ισπανικό τελικό.

Ως μέτρο της μεγάλης εκτίμησης την οποία έχει ο Ινιέστα σε ολόκληρο το ισπανικό και μάλιστα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ήταν εξαιρετικό να βλέπεις τους υποστηρικτές της Σεβίλλης να συμμετέχουν στην αποθέσωη των οπαδών της  Μπαρτσελόνα, στο να επικροτούν με όλη τους την καρδιά τον 33χρονο σταρ! Σούπερ στιγμές και από τα άκρως δελεαστικά ημιτελικά παιγνίδια κυπέλλου στην Αγγλία!

Τα "κακά δείγματα γραφής" στα Περιβόλια!

Κακά δείγματα γραφής, όλα αυτά που συνέβησαν στο κρητικό ντέρμπι στα Περιβόλια. Μας πήγε χρόνια πίσω η συμπεριφορά, η συνθηματολογία και το όλο κλίμα. Ήταν φανερό, πως οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη και η αρνητική γι’ αυτούς έκβαση, δημιούργησε αυτό που είδαμε ή δεν είδαμε… Φανερό ότι κάτι δεν... τους έγινε!

Ο ΑΟΧ Κισσαμικός αν και έχασε πρόσφατα σημαντικά παιγνίδια στην έδρα του (απανωτά με Εργοτέλη, Παναχαϊκή και Άρη), βρέθηκε ξαφνικά στους μείον δύο βαθμούς (πριν το ντέρμπι με τον ΟΦΗ) από την τρίτη Παναχαϊκή. Αυτό άνοιξε ορέξεις (σε υψηλά και μεσαία κλιμάκια…) για ανοικτή βλέψη προς τη Σούπερ Λίγκα, κάτι βέβαια που είναι θεμιτό ως στόχος. Αλλά μέχρι εκεί…

Δεν δικαιολογείται αλλιώς όλη αυτή η συμπεριφορά του προέδρου του ΑΟΧ Κισσαμικού Αντώνη Ροκάκη και η η εν γένει αλλαγή στάσης, από τον Χανιώτη παράγοντα. Εκεί δηλαδή που οι σχέσεις είχαν βρει μια ισορροπία (ακόμη και σε επίπεδο Ενώσεων), ξαφνικά να τα βάζουν πριν και μετά το παιγνίδι με τον Χάρη Κοντοπυράκη, επειδή έχει «συγκρητική» άποψη και θέση και έγινε μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Είναι η πλακέτα που είχε απομενηθεί το 1992 στον Χάρη Κοντοπυράκη για τις συγκρητικές του ενέργειες., αδελφοποιώντας τον Κισσαμικό με τον ΟΦΗ.

Αυτή ήταν κατά τη γνώμη μας η ουσία του εκνευρισμού και των ακραίων ενεργειών που πυροδοτήθηκαν από «παρεξηγήσιμα» συνθήματα (κατά του Ολυμπιακού και ολίγον τι του Παναθηναϊκού) των φίλων του ΟΦΗ που κατέκλυζαν τις κερκίδες και απαντήθηκαν  από τους οικοδεσπότες φιλάθλους, με συνθήματα που στόχευαν την πόλη του Ηρακλείου. Το φαινόμενο πάντως δεν είναι καλό και σίγουρα δεν πήρε έναυσμα από το πουθενά.

Κάτι… θα προηγήθηκε,  έτσι δεν είναι κύριε πρόεδρε, για να μεταδοθεί αυτός ο εκνευρισμός, ακόμη και στο μοίρασμα των προσκλήσεων;

Το καλό θα είναι να αντιμετωπιστεί ψύχραιμα και με καθαρό μυαλό από τις ηγεσίες των φορέων, γιατί η όποια εξέλιξη του στη ρότα που χαράκτηκε το Σάββατο στα Περιβόλια, θα βλάπτει σοβαρά την υγεία του ποδοσφαίρου της Κρήτης.

Το μεμονωμένο περιστατικό του ενός φιλάθλου του ΟΦΗ, που μπήκε στο γήπεδο και κατέβασε το πανό, είναι ασφαλώς καταδικαστέο. Μέχρι και ο Νίκος Παπαδόπουλος, εθεάθη να τον κυνηγά, για να αποτρέψει –πείθοντάς τον- την ανόητη κίνησή του, που θα μπορούσε να προκαλέσει θέμα στην ομάδα του.

Ο ΟΦΗ μπήκε καθαρά για τη νίκη στο ματς και θα την είχε αποτυπωμένη στον βαθμολογικό πίνακα, αν ήταν πιο ουσιώδης και αν δεν έμενε με δέκα παίκτες.

Πέραν από ότι καταγράφεται –άλλοτε με σύνεση, άλλοτε ακραία- εκατέρωθεν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είδαμε μια αντιμετώπιση από κεντρικά μέσα των Χανίων, που δεν είχε στόχο να βάλει λάδι στη φωτιά.

Για να δούμε ποια θα είναι η στάση με την ψυχραιμία της επόμενης ημέρας των ηγεσιών; 

Προπονητής… στον Άρη ο Τάκης Γκώνιας!

 Συμβαίνουν κι αυτά όταν χτυπάει και ο Δαίμων… των Αποδυτηρίων.

Πριν το ματς με τον Απόλλωνα Πόντου με τον Άρη, το έντυπο που μοιράστηκε για τις συνθέσεις των ομάδων παρουσίαζε ως προπονητή του Άρη τον... Τάκη Γκώνια, αντί του Δημήτρη Σπανού! Η λίστα με τις ενδεκάδες είχε μείνει αποθηκευμένη από προηγούμενο ματς με τον Εργοτέλη. Η αντίπαλη ομάδα και η σύνθεση άλλαξε, το όνομα του προπονητή όχι, με αποτέλεσμα όλο αυτό! Αν πάντως δεν το διόρθωναν, μπορεί και να κέρδιζε ο Άρης με τη ρέντα που βγάζει ο Γκώνιας με τον Εργοτέλη! Μπορεί όμως να αποδειχτεί και προφητικό για το μέλλον! Ποιος ξέρει;

 -Η νίκη του Εργοτέλη επί του «Καραϊσκάκης», επιβεβαίωσε πλήρως τις αρετές της κρητικής ομάδας και τη δυνατότητά της να πλασταριστεί σε καλή θέση στον πίνακα βαθμολογία, έχοντας και το αβαντάζ δυο ξεκούραστων τρίποντων ακόμη άνευ αγώνων, καθώς στο υπόλοιπο που απομένει έχει στο πρόγραμμα και τις δύο ομάδες που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Καλού κακού, που λέει ο λόγος και επειδή κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στα ελληνικά πρωταθλήματα, ο Εργοτέλης διαφυλάττει θέση… για Α2!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News