Ποδόσφαιρο

Η ΕΠΣΗ βγάζει στη σέντρα τον διαιτητή Τσουκαλά!

Ηχηρή και καταιγιστική είναι η επιστολή της ΕΠΣΗ προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, την ΕΠΟ και τις Ενώσεις όλης της Ελλάδας για τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στο γήπεδο της Βάρης.

 

Η ηρακλειώτικη Ένωση αναφέρεται ότι το κλίμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού αμαυρώθηκε από τον διαιτητή Τσουκαλά, που ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στον τελικό των Μικτών Ομάδων, και ζητά την καρατόμησή του, ζητώντας από εκείνους που έχουν την ευθύνη «να καθαρίσουν το ποδοσφαιρικό πεδίο  από εκείνους που γράφουν μαύρες σελίδες, όπως ήταν η διαιτησία του κ. Τσουκαλά».

 

Η επιστολή της ΕΠΣΗ αναφέρει τα εξής:

 

 

ΠΡΟΣ   
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΠΟ
ΒΙΤΟΡ ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΕΛΟ ΠΕΡΕΪΡΑ
ΧΟΥΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ ΜΑΡΙΝ
ΣΤΑΥΡΟ ΤΡΙΤΣΩΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΛΥΒΑ
ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΧΕΙΛΙΔΗ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Ως Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου αντιμετωπίσαμε τον τελικό της Μικτής μας ομάδας των Νέων με αντίπαλο την Μακεδονία την Παρασκευή 13 Απριλίου στο γήπεδο της Βάρης ως μια γιορτή του ποδοσφαίρου!

 

Σε αυτόν τον τελικό Ποδοσφαιριστές - προπονητές και παράγοντες  τόσο της ΕΠΣ Ηρακλείου όσο και της ΕΠΣ Μακεδονίας, όλοι έδωσαν δείγματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού και έστειλαν μηνύματα για το πως θα πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο.

 

Τα δύο συγκροτήματα έδειξαν ήθος και αγωνιστικότητα στο γήπεδο, η Μακεδονία νίκησε και όλοι δώσαμε συγχαρητήρια στους  νικητές για τον τίτλο τους αλλά και νιώσαμε περηφάνια για την προσπάθεια των ηττημένων. Στο τέλος οι παίκτες, οι προπονητές, οι παράγοντες και των δυο ομάδων αποχώρησαν αγκαλιασμένοι!

 

Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε ανάλογα συναισθήματα για την διαιτησία του κ. Τσουκαλά από την Ένωση Αθηνών, ο οποίος αποτέλεσε την μαύρη σελίδα, την παραφωνία, τον αρνητικό πρωταγωνιστή μιας γιορτινής ποδοσφαιρικής ατμόσφαιρας.

 

Μια διαιτησία-ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μεγάλη προσβολή για το θεσμό ενός πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων! Ο εν λόγω διαιτητής δεν σεβάστηκε τις ψυχές ποδοσφαιριστών 15 και 16 ετών, καταρρακώνοντας τα παιδιά με τις αποφάσεις του και ένα μικρό δείγμα περιγράφεται στο παρακάτω video (Link)

 

 

Αυτές είναι μερικές από τις αποφάσεις του κ. Τσουκαλά, ο οποίος έχει και ευσεβείς πόθους να ανέλθει κατηγορία στην διαιτητική του καριέρα…

 

Κρίμα γιατί είναι από τις στιγμές που ίσως κάποια παιδιά νιώθοντας απέχθεια για το άθλημα, σκέφτονται ακόμα και αν αξίζει τον κόπο να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

 

Απέχθεια βλέποντας τη βρωμιά και τη δυσωδία που κυριαρχεί στα επαγγελματικά πρωταθλήματα να μεταφέρονται ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες…

 

Κόντρα στο πείσμα κάποιων να γίνονται οι αρνητικοί πρωταγωνιστές και να αναγκάζουν τον κόσμο να φεύγει από τα γήπεδα, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου θα συνεχίσει να παράγει όχι μόνο αθλητισμό αλλά και πολιτισμό.

 

Αξιότιμα μέλη της Κ.Ε.Δ

 

Εσείς που έχετε όλη την ευθύνη ας καθαρίσετε το ποδοσφαιρικό πεδίο από εκείνους που γράφουν μαύρες σελίδες, όπως ήταν η διαιτησία του κ. Τσουκαλά…

Σχόλια