Ποδόσφαιρο

Γραμμένος: «Καμία σκέψη παραίτησης»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε μετά την πολύωρη συνάντηση με την ΕΠΟ ότι συνεχίζουν με ομοψυχία για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί μετά την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης κ. Χούμπελ για ποδοσφαιρικό GREXIT.

 

Σήμερα έγινε μία κρίσιμη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ με εκπροσώπους της FIFA (Ντερβίσι, Βέλα κι ο Κύπριος Γεωργίου), με σκοπό να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.

 

Μάλιστα μετά τη συνάντηση που κράτησε πάνω από πέντε ώρες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος έστειλε μήνυμα ομοψυχίας: «Κάθε μέρα γράφουν ότι θα παραιτηθώ αλλά δεν ισχύει, δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη από την πλευρά μου. Συνεχίζουμε με ομοψυχία, όλοι μαζί για να ολοκληρώσουμε το δύσκολο έργο μας».

 

Η ελληνική πλευρά ανέφερε στην FIFA ότι θεωρεί πώς έχει και αυτή ευθύνες για την γενικότερη κατάσταση, καθώς εδώ και αρκετό καιρό το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό την επίβλεψή της, για να εκφράσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία την έντονη δυσφορία της για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων στην Ελλάδα, αλλά και στην υπολειτουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας.

 

«Στο Μπιλμπάο σκοτώθηκε αστυνομικός πριν από ποδοσφαιρικό αγώνα και δεν αποβάλλατε κάποια χώρα από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως απειλείτε εμάς τώρα», ήταν η άποψη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, με την πλευρά της FIFA να διευκρινίζει ότι «εκεί έπιασαν αμέσως τους δράστες και τους τιμώρησαν παραδειγματικά».

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Δημήτρης Αγραφιώτης, συμμετείχε στη σύσκεψη ως εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας, παίρνοντας κι εκείνος ξεκάθαρα θέση κατά ενός ενδεχόμενου «Grexit», καθώς θεωρεί ότι θα βλάψει αφάνταστα το ελληνικό ποδόσφαιρο αντί να διορθώσει κάτι. Οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μάλιστα έβαλαν στο τραπέζι ακόμη και τα χθεσινά επεισόδια στον Πειραιά, με τον Αγραφιώτη να λέει αστειευόμενος πως: "Αυτό ήταν πάρτι του ΣΥΡΙΖΑ"!

 

Αυτό που συμφωνήθηκε είναι να σταλεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες επιστολή με τα προβλεπόμενα μέτρα για την ομαλοποίηση της κατάστασης από την ΕΠΟ στην FIFA, ενώ θα συμφωνηθεί ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο που θα αφορά αυστηροποίηση των ποινών για επεισόδια, «στημένα» παιχνίδια και χειραγώγηση αγώνων, συνεπώς οι εξελίξεις αναμένονται περίπου μέχρι το Πάσχα.

Σχόλια