Τις Κυριακές από νωρίς στα καφενεία...Ύστερα γήπεδο… Αλλά σε ποιο;

Ποδόσφαιρο
Τις Κυριακές από νωρίς στα καφενεία...Ύστερα γήπεδο… Αλλά σε ποιο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ό, τι κι αν κάνετε, εύχομαι… να μην είναι συννεφιασμένη Κυριακή!

Υπέροχο τραγούδι… Είναι εύλογο να είναι και από τα αγαπημένα μου λόγω του στίχου αλλά και γιατί λατρεύω τη μουσική του ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ!!

Δεν καταλάβατε ακόμα ποιο είναι το άσμα που εννοώ;; «Τις Κυριακές από νωρίς στα καφενεία... Ύστερα γήπεδο, στοιχήματα, καυγάς»! Τι στίχος; Υπάρχει όμως και ένα ερώτημα για τον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου: Σε ποιο γήπεδο να πάει αυτή την Κυριακή το μεσημέρι; Παίζουν την ίδια ώρα (15.00) τρεις ομάδες της πόλης σε Football League (η μία) και Γ΄Εθνική (οι άλλες δύο). Και μπορεί τα μεγέθη των ομάδων να είναι διαφορετικά-κανείς δεν αμφιβάλει-αλλά η κρισιμότητα στα παιχνίδια δεν είναι ίδια!

Δεν είναι καθόλου ασήμαντο το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Πανσερραϊκό. Ίσα ίσα! Βλέπετε μετά από το διπλό που έκανε η Παναχαϊκή στα Τρίκαλα, η κρητική ομάδα είναι υποχρεωμένη-ακόμα περισσότερο-να κερδίσει για να προσπεράσει τους Πατρινούς! Υποχρεωμένη άρα και… πιο αγχωμένη και οι παίκτες του Παπαδόπουλου γνωρίζουν πως ακόμα και με ισοπαλία, στην ισοβαθμία η Παναχαϊκή-προς το παρόν-υπερτερεί, έχοντας το διπλό στο «Γεντί Κουλέ». Ασφαλώς αν ο ΟΦΗ είναι… λίγο πάνω κι από το 50% των δυνατοτήτων του, δε μπορεί, παρά να… κερδίσει τους Σερραίους! Αλλά σίγουρα το διπλό της Παναχαϊκής… στα δυο στενά (ο Σακαφλιάς αγνοείται από την εποχή του Τσιτσάνη), τον αναγκάζει να είναι σε… πίεση!

Ελάτε όμως που υπάρχει αυτή την Κυριακή και το ραντεβού στην Αλικαρνασσό! Και δεν είναι ένα απλό ποδοσφαιρικό ραντεβού, αλλά ραντεβού με την ιστορία για τον Ηρόδοτο! Γιατί αν για τον ΟΦΗ ακόμα και με στραβοπάτημα δε θα κριθεί τίποτα, αν η ομάδα της Αλικαρνασσού δεν κερδίσει το Αιγάλεω, τότε το όνειρο της ανόδου-30 χρόνια μετά- στη Β΄Εθνική (Football League) θα ξεθωριάσει!

Προσοχή μόνο και ψυχραιμία!

Ψυχραιμία και στο άλλο προσφυγικό προάστιο, το Ατσαλένιο γιατί ο ΠΟΑ πρέπει και μπορεί να κερδίσει τον Άγιο Ιερόθεο και να τελειώνει σιγά σιγά με την παραμονή!

Και εντάξει (για να επανέλθω στο ερώτημα), ο ομιλίτης θα πάει Γεντί Κουλέ, ο φίλαθλος από την Αλικαρνασσό στο καμάρι του «Πετρουμιού» (έτσι το λένε οι παλιοί) και ο Ατσαλενιώτης (και ο φίλαθλος από τον Μασταμπά) στο γήπεδο του ΠΟΑ! Οι υπόλοιποι φίλαθλοι του Ηρακλείου που όλοι τους καλούν στο γήπεδό τους, που θα πάνε αυτή την Κυριακή; Άλλοι θα προλάβουν ένα από τα τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα και μετά θα πάνε και Αοράκια για την Εθνική του μπασκετ, άλλοι θα πάνε… μόνο στο μπάσκετ (ειδικά το γυναικείο κοινό), είναι και κάποιοι του… καναπέ που δε θα πάνε πουθενά και θα περιμένουν να δουν το… ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το βράδυ, έχοντας τιμήσει το κυριακάτικο τραπέζι και τον μεσημεριανό ύπνο! Ό, τι κι αν κάνετε αυτή την Κυριακή, εγώ εύχομαι… να μην είναι συννεφιασμένη και να είναι ήσυχη! Χρόνια πολλά-να μη ξεχάσω- στο έντονο μικρασιάτικο στοιχείο του Ηρακλείου που γιορτάζει αυτή την Κυριακή τον προστάτη Άγιο Πολύκαρπο!

Άλλωστε «γεμάτοι» από Μικρασιάτες είναι και ο Ηρόδοτος και ο ΠΟΑ!! Και βέβαια ξεκινάμε να... τους μετράμε από τους προέδρους τους. Σωκιανό και Καλέμπουμπα…

Καλή, όμορφη Κυριακή-σε όλους- παρέα με το ανανεωμένο neakriti.gr…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News