default-image

Το προαίσθημα, το "10 το καλό" και το περιβραχιόνιο του Νίκου Σφακιανάκη!

Ποδόσφαιρο
Το προαίσθημα, το "10 το καλό" και το περιβραχιόνιο του Νίκου Σφακιανάκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πολύ σημαντική πτυχή για τις τελευταίες κινήσεις του αείμνηστου ποδοσφαιριστή της Μινωικής Νίκου Σφακιανάκη, ανέδειξε στην "Μικτή Ζώνη" της Κρήτη TV, ο συμπαίκτης του εκείνη την εποχή Βασίλης Χριστοδούλου:

«Όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια στην Ιεράπετρα για το παιγνίδι με την Αναγέννηση, ο Νίκος ζήτησε επισταμένως να φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 10, ενώ ήταν μπακ και να βάλει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αν και μόλις 20 ετών παλικάρι. Το έκανε για πρώτη φορά. Όλη αυτή η σκηνή με κάνει βέβαιο ότι είχε προαίσθημα ότι κάτι θα του συνέβαινε».

Την κίνηση αυτή επιβεβαίωσαν και δύο ακόμη συμπαίκτες εκείνη την εποχή Κώστας Γιαπιτζόγλου και Γιάννης Χατζησεβαστός. Το παιγνίδι Αναγέννηση - Μινωική (0-0) έγινε Κυριακή των Βαίων του 1991 και η ομάδα του Ηρακλείου έπαιζε την παραμονή της στη Δ΄εθνική.

Η μνήμη του Νίκου Σφακιανάκη που έφυγε από τη ζωή του από καρδιά (αν και δεν γνώριζε ότι υπήρχε πρόβλημα), μετά το παιγνίδι αυτό, επιστρέφοντας στο Ηράκλειο, τιμάται σήμερα στο γήπεδο του Πανεπιστημίου, με το τουρνουά μνήμης που διοργανώνει η Μινωική!

Το ύψιστο φερ πλέι του ΠΟΑ!

Υπάρχει ένα ακόμη συμβάν που δοξάζει το φερ πλέι και την αλληλεγγύη στο ποδόσφαιρο. Μετά τον αδόκητο θάνατο του Νίκου  Σφακιανάκη την Κυριακή των Βαίων το 1991, η ομάδα του η Μινωική, έπαιξε σαν σήμερα Μεγάλη Τετάρτη τελικό κυπέλλου ΕΠΣΗ με αντίπαλο τον ΠΟΑ στο γήπεδο του ΟΦΗ. Η ομάδα του Ατσαλένιου κέρδισε το τρόπαιο, όντας καλύτερη και απέναντι στους καταπονημένους ψυχολογικά παίκτες της Μινωικής, που όμως πάλεψαν για την κατάκτηση με σκοπό να το αφιερώσουν στον συμπαίκτη τους.

«Την ώρα των πανηγυρισμών του ΠΟΑ, μας πλησίασε ο αρχηγός τους Μιχάλης Μαστρογιαννάκης και μας είπε: Πάρτε την κούπα και πηγαίνετε να την αφιερώσετε στον Νίκο, γιατί την περιμένει» εξιστόρησαν με κάθε λεπτομέρειες ο τρεις πρώην συμπαίκτες του, όπως και ο γενικός αρχηγός της Μινωικής Νίκος Διλβόης.

Ο κανονιέρης μάλιστα της εποχής Βασίλης Χριστοδούλου πρόσθεσε: «Εγώ ήμουν Εργοτέλης, ως πρώην παίκτης του και δεν είχα πολλά με τον ΠΟΑ. Με την κίνηση αυτή του Μαστρογιαννάκη, κατάλαβα γιατί όλοι έλεγαν ότι ο ΠΟΑ έχει μια άλλη κουλτούρα ως σωματείο και διακρίνεται για το ήθος και το φερ πλέι του. Φυσικά, από εκείνη τη στιγμή άρχισα τον εκτιμώ πάρα πολύ»! Φυσικά πήγαν και αφιέρωσαν το τρόπαιο στην τελευταία κατοικία του πάντα χαμογελαστού Νίκου Σφακιανάκη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News