default-image

Μπαστάκης και Μπερνεάνου στην ακαδημία Κόρακα/ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Μπαστάκης και Μπερνεάνου στην ακαδημία Κόρακα/ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας που κάνει η ακαδημία ποδοσφαίρου Κόρακα/ΟΦΗ  για την περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση των νεαρών εκπαιδευόμενων ποδοσφαιριστών της, ανακοινώνει την συνεργασία της με τους Γιώργο Μπερνεάνου προπονητή τερματοφυλάκων και Βασίλη Μπαστάκη προπονητή τεχνικής.

"Όταν το ποδόσφαιρο παύει να είναι μόνο ένα παιχνίδι και πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά χρειαζόμαστε γνώση και καθοδήγηση. Συχνά το ταλέντο δεν αρκεί και πρέπει να το υποστηρίξουμε με στοχευμένη και εξατομικευμένη προπόνηση.Αυτή την ανάγκη ερχόμαστε να καλύψουμε φέρνοντας κοντά σας την εξειδικευμένη προπονητική εμπειρία των Γιώργο Μπερνεάνου και Βασίλη Μπαστάκη.

Ο Γιώργος Μπερνεάνου, ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του Κορνέλ, είναι κάτοχος διπλωμάτων UEFA B και NCSAA Goalkeeper με μακροχρόνια εμπειρία στην προπονητική αναπτυξιακών ηλικιών σε Ελλάδα και Αμερική και είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων του Α.Ο Επισκοπής.

Ο Βασίλης Μπαστάκης είναι πιστοποιημένος προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών (UEFA C') και κάτοχος διπλώματος Coerver Coaching (εξειδικευμένος στην τεχνική), διατελεί προπονητής ακαδημιών στον σύλλογο Α.Ο Ρεθυμνιακός, είναι προπονητής τεχνικής στην ομάδα της ΝΕΑΡ και στα τμήματα υποδομής του Α.Ο Ρεθυμνιακός, επίσης  είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στην ομάδα Α.Ο Ρεθυμνιακός".

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ

Ο τερματοφύλακας είναι ο πιο ξεχωριστός παίκτης του ποδοσφαίρου.

Οι ικανότητες και το ταλέντο που πρέπει να έχει, απαιτούν ξεχωριστή εκμάθηση και προπόνηση.

Αυτό επιτυγχάνεται με:

1. Αρχική αξιολόγηση δεξιοτήτων ή σημείων βελτίωσης.

2. Στη συνέχεια εξατομικευμένο προγραμματισμό προπόνηση ή προόδου.

3. Εναρμόνιση αυτού με το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδος.

4. Με τελικό σκοπό την δημιουργία ολοκληρωμένου τερματοφύλακα με -αυτοπεποίθηση -σωστή ψυχολογία αγώνα -μακροχρόνιους στόχους και πρόοδο.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ TΕΧΝΙΚΗΣ

Με την εξειδίκευση στο τομέα της τεχνικής τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, γίνονται επιδέξια και δημιουργικά και προτρέπονται στο να παίρνουν ρίσκα και να λαμβάνουν αποφάσεις υπό πίεση χώρου χρόνου και αντιπάλου.

Η τεχνική ικανότητα είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούν να χτιστούν με επιτυχία όλα τα υπόλοιπα μέρη του παιχνιδιού.

Η διαδικασία ξεκινάει με την ατομική εξειδίκευση που στοχεύει στην ένταξη του παιδιού στην ομάδα μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια.

Βασικοί άξονες της προπόνησης τεχνικής είναι οι παρακάτω με την εξής σειρά:

1.Κυριαρχία στη μπάλα

2.Υποδοχή και μεταβίβαση

6.Μικρά αγωνιστικά παιχνίδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News