default-image

Ο ΠΑΟΚ έχασε 2-1 στο Ζάγκρεμπ από την Λοκομοτίβ

Ποδόσφαιρο
Ο ΠΑΟΚ έχασε 2-1 στο Ζάγκρεμπ από την Λοκομοτίβ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από μοιραίος, ωραίος αναδείχτηκε ο Ρόμπερτ Μακ στο φινάλε του αγώνα στο Ζάγκεμπ, καθώς πέτυχε το γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, μειώνοντας σε 2-1 τη Λοκομοτίβα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραλίγο να γίνει αυτόχειρας, καθώς έχασε απίστευτες ευκαιρίες, αλλά βρέθηκε να χάνει 2-0 από τους Κροάτες χάρη σε αμυντικά λάθη και γκολ των Κόλαρ στο 30' και Αντριάσεβιτς στο 45'. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να… σώσει την παρτίδα στις καθυστερήσεις με τον Μακ, ο οποίος είχε δοκάρι στο 6' και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, που πέτυχε το «χρυσό» γκολ για το τελικό 2-1.

Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, θέλοντας να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και στο 6' ο Μακ είχε δοκάρι. Η πίεση των παικτών του Ιγκόρ Τούντορ συνεχίστηκε και ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε σε 12' να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 21' ο Μακ αστόχησε σε τετ-α-τετ, σε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Και ο νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε πλήρως, καθώς στο 30' ο Κόλαρ με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 για τη Λοκομοτίβα, στην πρώτη ουσιαστική φάση της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 36' ο Κίτσιου κατάφερε να αστοχήσει σε απίστευτο τετ-α-τετ. Κι ενώ η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να σκοράρει, οι Κροάτες είχαν απίστευτη ευστοχία, καθώς στο 45' από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας, ο Αντριάσεβιτς με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να πιέζει για το γκολ, ενώ η Λοκομοτίβα έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Στο 55' ο Ζελένικα απέκρουσε το σουτ του Σαλπιγγίδη και στη συνέχεια το σουτ του Πέλκα απομάκρυναν αμυντικοί πάνω στη γραμμή. Η Λοκομοτίβα έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, με το καθαρό μυαλό να λείπει από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Στο 70' ο Μακ δεν πρόλαβε να σουτάρει από καλή θέση. Οι Κροάτες στο 75' άγγιξαν το τρίτο γκολ, με τον Μπεγκόνια να βγαίνει απέναντι από τον Όλσεν, αλλά ο Σουηδός τερματοφύλακας απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 90+1' ο ΠΑΟΚ κατάφερε να… σώσει την παρτίδα, με τον Μακ να καταφέρνει να σκοράρει, μειώνοντας σε 2-1, περνώντας και τον τερματοφύλακα. Το γκολ αυτό κρατάει τον ΠΑΟΚ «ζωντανό» στη μάχη της πρόκρισης, αλλάζοντας τα δεδομένα στο φινάλε.

Λοκομοτίβα: Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρκέλα, Σόβσιτς, Μπεγκόνια, Μάριτς (72' Μίσιτς), Μπρούτσιτς, Πρένγκα, Κόλαρ (65' Ντόλεζαλ), Αντριάσεβιτς, Λέκο

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Σκόνδρας (79' Ρατς), Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (60' Μαντούρο), Μακ, Κάτσε, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (68' Μυστακίδης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News