default-image

Διπρόσωπος, αλλά νικητής ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Διπρόσωπος, αλλά νικητής ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κατάφερε, όμως να νικήσει με 3-1 απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς στην αναμέτρηση καθώς μόλις στο 4' ο Ζέκα έδωσε την πάσα στον Κλωναρίδη, αυτός κατέβασε όμορφα την μπάλα και με ωραία ντρίπλα κάτω από τα πόδια του Ναδάλες άνοιξε την μπάλα δεξιά μέσα στην περιοχή και με ένα διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βελλίδη για το 1-0.

Ο ΠΑΣ ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια στο επόμενο κιόλας λεπτό καθώς με τη σέντρα οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα που έφτασε στον Στρούνα σε μια γρήγορη αντεπίθεση. Αυτός γύρισε προς τον Ίλιτς ο οποίος με πλασέ πρόλαβε και την έξοδο του Στιλ και σούταρε εύστοχα για το 1-1.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου προσπάθησαν να πάρουν και πάλι τα ηνία του αγώνα αλλά έχασαν δυο καλές ευκαιρίες στο 11' με άστοχο σουτ του Νίνη ενώ είχαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 16' με τον Κλωναρίδη. Ο Μιχαήλ δεν υπολόγισε καλά μέσα στην περιοχή και έχασε την μπάλα από τον Νίνη ο οποίος την γύρισε στον σκόρερ των πράσινων που από κοντά ανενόχλητος σούταρε στέλνοντας την μπάλα έξω.

Η απόδοση του τριφυλλιού έπεσε στη συνέχεια με τον ΠΑΣ να παίρνει την πρωτοβουλία στο ματς και να χάνει σωρεία ευκαιριών για να πάρει το προβάδισμα. Στο 24' ο Στιλ ήταν αυτός που με σωτήρια προσπάθεια μετά από δικό του άσχημο διώξιμο έσωσε την εστία του πέφτοντας πάνω στα πόδια του Μανιά και εν συνεχεία του Ακόστα.

Δυο λεπτά αργότερα στο 26' ο Τσάβες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ακόστα από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας και εκεί χτυπούσε ο ΠΑΣ ενώ στο 33' ήρθε μια ακόμα καλή  στιγμή για τους φιλοξενούμενους σε μια αντεπίθεση και βαθιά μπαλιά προς τον Μανιά ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ αλλά ο Άγγλος γκολκίπερ έσωσε την εστία του με το αριστερό πόδι.

Στο 39' ο ΠΑΣ Γιάννινα αναγκάστηκε να κάνει μια αλλαγή καθώς ο Βελλίδης τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι με τον Σωτηρίου να παίρνει την θέση του. Μέχρι να γίνει η αλλαγή όμως πέρασαν τρία-τέσσερα λεπτά και αυτό ανέκοψε τον ρυθμό του αγώνα. Κάτι που σε εκείνο το σημείο ευνόησε το τριφύλλι.

Με την λήξη του πρώτου μέρους μάλιστα ο Παναθηναϊκός με τον Καρέλη έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο επιθετικός των πράσινων με μια φανταστική ενέργεια πέρασε τέσσερις αντιπάλους και από πλάγια προσπάθησε να νικήσει τον Σωτηρίου που έδιωξε.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πιο σοβαρός και με σκοπό να καθαρίσει το ματς και οι προθέσεις του φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 48' ο Ζέκα βρέθηκε έξω από την περιοχή και έπιασε έναν κεραυνό με την μπάλα να σταματάει στην συμβολή των δοκών.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά το οποίο εκτέλεσε ο Πράνιτς. Ο Κροάτης έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Καρέλης και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Σωτηρίου ο οποίος είχε κάνει και κακή έξοδο. Το τριφύλλι πήρε έτσι και πάλι το προβάδισμα με 2-1 στο σκορ.

Στο επόμενο λεπτό οι πράσινοι θα μπορούσαν να κάνουν και το 3-1 αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Νίνης έδιωξε σωτήρια ο Σωτηρίου πέφτοντας στην δεξιά του γωνία. Με το υπέρ του 2-1 ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα.

Στο 61' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός "κλείδωσε" το τρίποντο όταν ο Λαγός έκλεψε την μπάλα, άλλαξε με τον Κλωναρίδη, πέρασε με ωραία ντρίπλα τον Μιχαήλ και πλάσαρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1 των πράσινων.

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με τον Πετράκη να θέλει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και τον Γιάννη Αναστασίου να θέλει να δώσει χρόνο και σε άλλους παίκτες του.

Ο ΠΑΣ έχασε την ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 68' όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου ο Τσάβες πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και προσπάθησε να σκάψει την μπάλα πάνω από τον Στιλ ο οποίος απομάκρυνε.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του όταν μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Νίνης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή. Πέρασε όμορφα τον αντίπαλο του αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου.

Η τελευταία καλή στιγμή του τριφυλλιού ήρθε στο 82' μετά από ωραίο ένα-δυο του Ζέκα με τον Καρέλη και σουτ του επιθετικού των πράσινων το οποίο έφυγε πολύ έξω από τα δοκάρια του Σωτηρίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (76' Δώνης), Νίνης (80' Ταυλαρίδης), Καρέλης, Κλωναρίδης (63' Ντίνας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης (40' Σωτηρίου), Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες (63' Κοροβέσης), Χαρίσης (63' Αυγενικού), Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβες, Ίλιτς, Μανιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News