default-image

Mπορούμε να αποφύγουμε το ποδοσφαιρικό Gr-exit?

Ποδόσφαιρο
Mπορούμε να αποφύγουμε το ποδοσφαιρικό Gr-exit?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αποκλεισμός είναι προ των πυλών. Καμία πλευρά δεν δείχνει διάθεση υποχώρησης. Αλλά η συνάντηση της 30ης Απριλίου αφήνει ελπίδες για αποφυγή του Gr-Exit.

Μέρα με τη μέρα το χάσμα ανάμεσα στις θέσεις της κυβέρνησης, όπως διατυπώνονται μέσω του Σταύρου Κοντονή, και της UEFA με τη FIFA που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, μεγαλώνει αντί να γεφυρώνεται. Η χθεσινή μέρα απέδειξε περίτρανα το παραπάνω, με τις δύο ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές να προειδοποιούν με κοινή τους επιστολή πως αν ψηφιστεί το περιβόητο νομοσχέδιο ο αποκλεισμός της Ελλάδας θα είναι δεδομένος και τον υφυπουργό σε χθεσινοβραδινή του δήλωση να επιρρίπτει μεν ευθύνες στις δύο συνομοσπονδίες για μη επαρκή εποπτεία στις ενέργειες της ΕΠΟ, αλλά ταυτόχρονα να τις καλεί σε διάλογο.

Αυτός είναι και η τελευταία ελπίδα για να αποφευχθεί ο ποδοσφαιρικός αποκλεισμός της χώρας, με όσα αυτός συνεπάγεται και τα οποία έχουν αναλυθεί επαρκώς φαντάζοντας όμως μέρα με τη μέρα όχι σαν μακρινό ενδεχόμενο αλλά με ορατότατο κίνδυνο.

Η συνάντηση των δύο πλευρών έχει προγραμματιστεί για τις 30 Απριλίου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει επαφή και νωρίτερα. Το… παρήγορο είναι πως FIFA και UEFA απειλούν με αποκλεισμό με την ψήφιση του νομοσχεδίου που θεωρούν πως καταργεί το αυτοδιοίκητο κι όχι με την κατάθεσή του ή τις διαβουλεύσεις που θα προηγηθούν. Η συζήτηση προς ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής έχει οριστεί για το διήμερο 4-5 Μαΐου, οπότε ελπίδα όλων είναι στη συνάντηση που θα γίνει λίγες μέρες νωρίτερα να υπάρξει λύση.

Ήδη, πάντως η UEFA (όπως αποκαλύπτει η SportDay) έχει stand by την Ελβετία για να της αναθέσει τη διοργάνωση του Euro U19, που έχει αναλάβει η Ελλάδα, εφόσον η χώρα αποβληθεί από τους κόλπους της. Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί σε Κατερίνη, Βέροια και Λάρισα 6 με 19 Ιουλίου, αλλά… αν κλείσουν τα σύνορα θα «μεταφερθεί»-όπως όλα δείχνουν-στην Ελβετία.

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News