default-image

Ο Αναστόπουλος για Ολυμπιακό, ΟΦΗ, Γκατούζο και… Αναστασίου!

Ποδόσφαιρο
Ο Αναστόπουλος για Ολυμπιακό, ΟΦΗ, Γκατούζο και… Αναστασίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Αναστόπουλος ήταν φιλοξενούμενος στην αθλητική εκπομπή του Στέλιου Μαλτεζάκη στο Ράδιο 98.4 και παραχώρησε μια άκρως απολαυστική συνέντευξη. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους, αλλά και στη συνέχεια των «ερυθρόλευκων» στο Champions League.

Μίλησε, επίσης, για το θρίαμβο του ΟΦΗ μέσα στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και για τις δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου μετά το παιχνίδι.

Αναλυτικά:

Για τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού: «Ήταν σίγουρα μια σημαντική νίκη, η οποία έκανε αίσθηση στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Γιουβέντους είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας για τρεις συνεχόμενες χρονιές κι αυτό φανερώνει πόσο δυνατή και πόσο μεγάλη ομάδα είναι».

Για το πώς «μεταμορφώνεται» ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη: «Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα το ελληνικό πρωτάθλημα και το Champions League. Αυτά τα παιχνίδια δίνουν μεγάλο κίνητρο στους ποδοσφαιριστές, που είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά και στις ομάδες γενικότερα για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Γι' αυτό ιδιαίτερα στα ματς μέσα στο «Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός βελτιώνεται προς το καλύτερο».

Για τον Μίτσελ: «Ένας προπονητής κρίνεται σε βάθος χρόνο, αν και εδώ στην Ελλάδα δε συμβαίνει αυτό, αλλά και από το αποτέλεσμα. Αυτό δικαιώνει τον προπονητή. Αν το πλάνο που έχει του βγει, τότε κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Όταν κερδίζει, έτσι, η ομάδα του σημαίνει ότι έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά του».

Τι του άρεσε στον Ολυμπιακό: «Σε τέτοια παιχνίδια αν δε δώσεις το κάτι παραπάνω δεν έχεις τύχη. Από τους 11 του αρχικού σχήματος οι 9 είχαν απόδοση από πολύ καλή έως άριστη. Η τριάδα στο χώρο του κέντρου μπορεί να μην είχε οργανωτικές δυνατότητες, ωστόσο Μανιάτης, Εντινγκά και Μιλιβόγεβιτς ήταν πολύ καλοί ανασταλτικά. Γενικά είχε καλή εικόνα ο Ολυμπιακός, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο».

Για την απόδοση του Ρομπέρτο: «Η δουλειά του τερματοφύλακα είναι αυτή. Και ο Ρομπέρτο φυσικά δεν έκανε για πρώτη φορά τέτοια εμφάνιση. Ανάλογη εικόνα είχε και πέρυσι κόντρα στην Μπενφίκα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής, που τιμάει το συμβόλαιό του και αποτελεί παράδειγμα για όλους».

Για τη συνέχεια του Ολυμπιακού στο Champions League: «Αν κερδίσει τη Μάλμε στην έδρα του εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό τη συμμετοχή του στο Europa League. Η πρόκριση στους «16» του Champions League θα κριθεί από το αν θα καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης».

Για τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού: «Αν δεν έπαιζε έτσι όπως έπαιξε ο ΟΦΗ δε θα μπορούσε να τον κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει; Αν ο ΟΦΗ έπαιζε με τον ίδιο τρόπο πέρυσι και στα ημιτελικά του Κυπέλλου θα περνούσε στον τελικό».

Για τις δηλώσεις του Αναστασίου μετά το ματς: «Τι να πει κι ο Αναστασίου; Ο κάθε προπονητής βλέπει το παιχνίδι όπως το σκέφτεται. Σημασία δυστυχώς έχει το αποτέλεσμα κι όχι ό, τι λέει ο καθένας».

Για τη συνάντηση του στο «Καραϊσκάκης» με τον Μάνθο Πουλινάκη: «Μιλήσαμε στο γήπεδο. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και αυτό που έγινε είναι το λογικό».

Πως βλέπει τον ΟΦΗ: «Και πέρυσι ο ΟΦΗ είχε καλούς παίκτες και φέτος έχει καλούς παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν βγάλει ακόμη αυτό που μπορούν. Έχουν να δώσουν το παραπάνω, το έξτρα».

Για το πώς νιώθει για τον ΟΦΗ: «Δε θέλω να μιλήσω γι' αυτό το θέμα. Όλοι ξέρουν τις απόψεις μου για την ομάδα και υπάρχουν άνθρωποι στο Ηράκλειο που μ' αγαπάνε και τους αγαπώ και ξέρουν πως αισθάνομαι για τον ΟΦΗ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News