default-image

Ρανιέρι: Στο πρώτο ματς επέλεξα εμπειρία και αναλαμβάνω την ευθύνη (video)

Ποδόσφαιρο
Ρανιέρι: Στο πρώτο ματς επέλεξα εμπειρία και αναλαμβάνω την ευθύνη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ευθύνη για την ήττα από τη Ρουμανία ανέλαβε ο Κλαούντιο Ρανιέρι εξηγώντας ότι επέλεξε την εμπειρία αντί για τους παίκτες που ήταν στην καλύτερη κατάσταση. "Ελπίζω να παραμένουμε φαβορί", τόνισε για τον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία (14/10, 21:45).

"Είναι δύσκολο ματς, για εμάς είναι σημαντικό να νικήσουμε καθώς έχουμε χάσει από τη Ρουμανία εντός. Εύχομαι να έρθουν πολλοί φίλαθλοι στο γήπεδο γιατί έχουμε ανάγκη την υποστήριξή τους. Ελπίζω ότι η Ελλάδα παραμένει φαβορί. Η Β. Ιρλανδία παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει πολλούς διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού, μπορεί να παίξει με τον Λάφερτι και καλά το 1-2 . Για μας είναι σημαντικό τώρα να βάλουμε ένα γκολ και να μη δεχτούμε κανένα. Δεν είναι έκπληξη η πορεία της Β. Ιρλανδίας, στο ποδόσφαιρο είναι όλα πιθανά, δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα σε αυτό το άθλημα. Είδαμε ότι η Ισπανία έχασε όπως και η Γερμανία, ενώ η Ρωσία έφερε ισοπαλία".

Για το αν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο αντιμετώπισης του Λάφερτι: "Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για όλους και όχι μόνο τον Λάφερτι. Όλη η ομάδα τους χρειάζεται προσοχή είτε παίζουν με τη μπάλα κάτω είτε με μακρινές μπαλιές προς αυτόν τον παίκτη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο για να αντιμετωπίσουμε όλη την ομάδα και όχι μόνο έναν παίκτη".

Για το εάν αισθάνεται πίεση μετά από το νέο παιχνίδι δίχως νίκη: "Πιστεύω ότι έχω μία πολύ καλή δουλειά εδώ και πρέπει όλοι να εργαστούμε σκληρά. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε αλλαγές μετά το Μουντιάλ και να παντρέψουμε την παλιά φουρνιά με τη νέα. Ο δικός μου στόχος είναι να φτάσουμε στη Γαλλία, στο Παρίσι. Είμαι συνηθισμένος να δουλεύω υπό πίεση".

Για το εάν έχει κατασταλάξει στην ενδεκάδα: "Τώρα έχουμε μία προπόνηση, θα δω ποιοι είναι έτοιμοι. Είχαμε ένα κουραστικό ταξίδι θα ήθελα να είχαμε παραπάνω ώρες ξεκούρασης. Θα δω στην προπόνηση ποιοι είναι περισσότεροι έτοιμοι για αυτό το ματς".

Για το πότε πήρε την απόφαση για την 11άδα κόντρα στη Φινλανδία: "Κάθε φορά αποφασίζω για την 11άδα το βράδυ πριν το ματς. Προσπαθώ να διαλέγω τις καλύτερες λύσεις κάθε φορά. Ξέρω ότι η δουλειά μου είναι σκληρή αλλά αγαπώ τη δουλειά μου. Έχω καλούς παίκτες, το σημαντικό είναι να ξέρω τους παίκτες και να τους καταλαβαίνω. Ξέρω που μπορούν να φτάσουν, το θέμα είναι να τους δώσουμε αυτοπεποίθηση. Εάν έχεις μόνο ποιότητα δεν αρκεί, στο μοντέρνο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι επίσης χαρακτήρα, αντοχή και δύναμη. Θέλω από τους παίκτες μου να είναι μαχητές από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν παίρνω αποφάσεις την τελευταία στιγμή, κάνω πάντα τις ίδιες προπονήσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια".

Για το πότε θα δει την Εθνική που θέλει: "Δεν ξέρω πότε θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Θέλω να δουλεύω πολύ με τους παίκτες μου και να βελτιώνεσαι. Όταν όμως δουλεύεις μόνο 4 ημέρες πριν το ματς και υπάρχει και η κούραση μεσοβδόμαδα αλλά και οι τραυματισμοί, δεν είναι εύκολη η δουλειά μας. Πιστεύω ότι κάθε φορά πρέπει να αισθάνομαι τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες μου. Σε κάθε ματς θεωρώ ότι θα βελτιωνόμαστε, πρέπει να έχουμε πάντως ως στόχο τη νίκη ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρισκόμαστε".

Για τις δικαιολογίες σε ενδεχόμενη αποτυχία: "Δεν ψάχνω για δικαιολογία. Αν κάνω κάποιο λάθος θα το πω, δεν θα τα ρίξω στη διαιτησία. Ο στόχος είναι να πάμε στο Παρίσι, εάν δεν πάμε θα μιλάμε για καταστροφή, για λάθος από όλους. Και εγώ θα είμαι ο αρχιτέκτονας του λάθους".

Για τα σχέδιά του για το παιχνίδι: "Η Βόρεια Ιρλανδία είτε θα παίξει ανοιχτά είτε με αντεπιθέσεις. Εμείς θέλουμε να βρούμε λύσεις και  να προσθέσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας. Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει: θέλουμε να παίζουμε όλοι μαζί σαν μία γροθιά. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο καθώς στο γήπεδο υπάρχουν 11 διαφορετικά μυαλά. Θέλουμε να παίξουμε απλά αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο γιατί ο αντίπαλος θα κλείσει χώρους και θα παίξει μαχητικά. Οι παίκτες μου όμως είναι έξυπνοι και πιστεύω ότι θα βρούμε τις λύσεις για να φτάσουμε στη νίκη".

"Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Όταν εγώ βάζω αλλαγή Μόρα και βγάζω τον Καρέλη από το ματς, με ρωτάτε γιατί παίζω αμυντικά. Αντίθετα εγώ ήθελα να επιτεθώ. Εγώ με την είσοδο του τρίτου κεντρικού αμυντικού, οι δύο ακραίοι ανέβαιναν περισσότερο,. Είχαμε την ίδια ισορροπία και παίζαμε με δύο επιθετικούς. Κάναμε ένα λάθος στην αντεπίθεση της  Φιλανδίας. Ο Βύντρα ήταν φανταστικός στο ματς, ήταν άψογος τακτικά".

Για το αν σκεφτόταν πριν το ματς με τη Φινλανδία τη διάταξη με 3 κεντρικούς αμυντικούς η προέκυψε κατά τη διάρκεια του ματς: "Το ίδιο το παιχνίδι μου είπε να παίξω με 3 κεντρικούς μπακ. Το σημαντικό είναι εγώ να καταλαβαίνω τους παίκτες μου, να ξέρω τι μπορούν να δώσουν. Ίσως μετά από έναν μήνα να έχω μάθει καλύτερα τους παίκτες μου, νομίζω ότι ματς με το ματς τους μαθαίνω. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να φτάσουμε στη νίκη".

Για το τι περιμένει διαφορετικό σε σύγκριση με το ματς με τη Φινλανδία: "Είναι δύσκολο να σας ενημερώσω γιατί αν σας ενημερώσω, θα ενημερώσω και τον αντίπαλο. Οπότε δεν θα σας πως τα σχέδιά μου".

Για το εάν οι παίκτες έκαναν ό,τι ζήτησε στη Φινλανδία: "Πιστεύω ότι οι παίκτες μου ήταν δυνατοί και αντέδρασαν καλά με Φινλανδία. Πρέπει να σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά και να παίζουμε δυνατά. Η Β. Ιρλανδία θα σας αιφνιδιάσει, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο Λάφερτι είναι καλός στον αέρα και καλύπτει χώρους. Εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε τη δική μας φιλοσοφία".

Για το αν έχει αποφασίσει να κάνει αλλαγές στην 11άδα: "Θέλω πρώτα να δω τους παίκτες μου και να τους μιλήσω. Αφού γίνουν αυτά θα καταλήξω για την ενδεκάδα του αυριανού αγώνα".

Για τα επόμενα βήματα στην Εθνική Ελλάδας: "Πιστεύω ότι υπήρχε ένα λάθος στο πρώτο ματς. Εγώ θέλω να βάζω τους καλύτερους σε κάθε ματς αλλά στο πρώτο ματς επέλεξα την εμπειρία και για το λόγο αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα. Τώρα όμως θέλω να βάζω τους καλύτερους, αυτούς που καταλαβαίνουν καλύτερα τη φιλοσοφία μου και θα είναι σε καλή κατάσταση. Τα πράγματα είναι πιο εύκολα εκ των υστέρων, όμως στο ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα των πρωταθλημάτων. Ήμουν σίγουρος για τους δικούς μου παίκτες, είναι παίκτες με χαρακτήρα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν να βοηθήσουν και άλλοι όπως ο Διαμαντάκος για παράδειγμα. Δεν μπόρεσα να τον καλέσω αυτή την περίοδο αλλά είναι πάντα στο μυαλό μου, δεν τον ξεχνώ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News