default-image

Αναστασίου: "Έξτρα κίνητρο για εμάς η ποιότητα της Ντιναμό"

Ποδόσφαιρο
Αναστασίου: "Έξτρα κίνητρο για εμάς η ποιότητα της Ντιναμό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη μάχη του Europa League… πέφτει αύριο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Ντιναμό Μόσχας με τον Γιάννη Αναστασίου να τονίζει στη συνέντευξη Τύπου ότι ο αντίπαλος των "πρασίνων" έχει ποιότητα, αλλά εάν η ομάδα του έχει καλή απόδοση δεν έχει να φοβηθεί κανένα.

Σημασία στις λεπτομέρειες δίνει ο Γιάννης Αναστασίου εν όψει του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τη Ντιναμό Μόσχας, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι η αρχή της σεζόν δεν έχει κυλήσει καλά για την ομάδα του.

"Ξεκινάει αύριο η περιπέτεια του Europa League παίζοντας με την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ με καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Κάτι που αποτελεί έξτρα κίνητρο για εμάς. Εμάς από την αρχή στόχος μας ήταν η πρόκριση μας στο Europa League κάτι που καταφέραμε και θέλουμε να συνεχίσουμε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Ξέρουμε ότι έχουμε μια δύσκολη αποστολή δεν μας φοβίζει αυτό. Το αντίθετο, μας εξιτάρει και το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Το γεγονός ότι η Ντιναμό ήταν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και τώρα είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου μας είναι λίγο παράδοξο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και θα υποσχεθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

Η συμμετοχή η μη του Σίλντενφελντ αλλάζει τα πλάνα σας;

"Η εκτίμηση μου είναι ότι θα είναι κανονικά παρών στο παιχνίδι αύριο οπότε δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε κάτι άλλο".

Έχετε αποφασίσει για την ενδεκάδα και σε συνδυασμό με τις απουσίες τριών ποιοτικών ποδοσφαιριστών για την Ντινάμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής ;

"Αυτό που είπα πριν. Η Ντινάμο έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Σίγουρα ο Βαλμπουενά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι ο παίκτης που έχει κάνει την διαφορά. Όχι δεν έχουν αλλάξει τα πλάνα μας. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εμένα με ενδιαφέρει προσωπικά η δική μου η ομάδα να είναι αυτή που πρέπει, γιατί τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Αν φτάνω την τελευταία μέρα για να αποφασίσω την ενδεκάδα τότε κάτι πάει λάθος (σ.σ. γέλια)".

Η Ντιναμό σκοράρει σε κάθε ματς και ο Παναθηναϊκός δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι. Πρωταρχικός στόχος θα είναι το μηδέν στην άμυνα;

"Σε αυτό το επίπεδο το σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι λεπτομέρειες. Δεν έχουμε δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα. Για αυτό παίζει ρόλο η αυτοσυγκέντρωση που όπως είπα όταν την έχουμε μπορούμε να κοιτάξουμε οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια. Οπότε μεγάλο ρόλο θα παίξει η αυτοσυγκέντρωση".

Ποια άλλα στοιχεία ή χαρακτηριστικά θα θέλατε να δείτε από τους ποδοσφαιριστές σας

"Ότι στοιχείο και να θέλω να δω αν δεν υπάρχει αυτοσυγκέντρωση δεν θα τα δω. Να έχουμε γρήγορη μετάβαση, να είμαστε προσεκτικοί στα στημένα που είναι και το δυνατό σημείο της Ντινάμο και να είμαστε καλοί στην τελική προσπάθεια".

Πόσο δύσκολο είναι για σας και την ομάδα τα συνεχόμενα παιχνίδια που ξεκίνησαν από το ματς με την Καλλονή;

"Για μένα θα έλεγα είναι ευχάριστο. Είναι αυτό που θέλω, κάθε τρεις μέρες παιχνίδια, υψηλό επίπεδο. Για την ομάδα θα είναι σημαντικό να προσέξουν ότι όλα τα ματς είναι σημαντικά. Μπορεί να συμβεί να έχουμε κάποια στιγμή μια κακή μέρα. Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο, το φτιάχνει, το διατηρεί και φέτος όταν βρίσκει τα δύσκολα αντιδρά. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξει το πρόσωπο που περιμένουν όλοι. Επειδή ξέρω την ομάδα είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουν το πρόσωπο που πρέπει".

Είστε ικανοποιημένος από τον τρόπο που έχουν προσαρμοστεί οι μεταγραφές;

"Πλην του Μπούρμπου τα υπόλοιπα παιδιά δεν έχουν αγωνιστεί σχεδόν καθόλου. Αυτή η ομάδα κάνοντας την πορεία που έκανε πέρσι έχει ανέβει ένα επίπεδο. Πρέπει τα νέα παιδιά να αντιληφθούν την φιλοσοφία, απαιτείται υπομονή, θέληση, επιμονή και προσπαθούν όλοι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να μπουν στο κλίμα της ομάδας".

Η ομάδα στα πρώτα παιχνίδια έχει δείξει ότι δεν μπαίνει καλά στα ματς και ότι πετάει συνήθως ένα ημίχρονο;

"Θα έλεγα ότι η εικόνα μας σε αυτά τα επτά παιχνίδια δεν ήταν καλή. Δεν θα έβαζα σε αυτά τα ματς και το παιχνίδι με την Καλλονή γιατί σε αυτό η ομάδα έδειξε στοιχεία από αυτά που θέλουμε. Τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την τακτική που είχαμε πει. Απλά δεν είχαμε το γκολ που μας έλειψε.

Αυτό που έχουμε δείξει σαν ομάδα, το είχαμε και πέρσι αλλά και φέτος δεν είμαστε τόσο σταθεροί στην απόδοση μας. Μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο οξείς σε ότι κάνουμε και να μπαίνουμε με την ίδια νοοτροπία. Όλα τα παιχνίδια για μένα και για την ομάδα είναι σημαντικά.

Αν μιλήσουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να μας κάνουν χάρες και δεν θέλουμε βέβαια. Αλλά όλοι κοιτάμε το αποτέλεσμα. Να λέμε ότι έχουμε τον πήχη ψηλά είναι σωστό και πρέπει να τον έχουμε γιατί είμαστε στον Παναθηναϊκό, αλλά θα πρέπει να διορθωθούν και άλλα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ξεκινάει ένας Γολγοθάς για εμάς και πρέπει όλοι να είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Μέσα από τα λάθη μας να μαθαίνουμε και με ταπεινότητα να συνεχίσουμε. Δεν κρίνεσαι από ένα παιχνίδι αλλά από διάρκεια. Το σημαντικό στο επίπεδο που παίζουμε είναι να έχουμε διάρκεια".

Μπαϊράμι: "Προσοχή στην ομάδα, όχι στους παίκτες"

Ο Εμίρ Μπαϊράμι αναγνώρισε τη δυσκολία να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός όπως πρέπει τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στο Europa League, αλλά πρόσθεσε ότι επιβάλλεται να προσπαθήσουν να το πετύχουν.

Ο Σουηδός εξτρέμ μίλησε και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση, αναγνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να το ξεπεράσει ολοκληρωτικά και οφείλει να το αγνοήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εμίρ Μπαϊράμι

Εμίρ απευθυνόμενος στον κόσμο του τριφυλλιού και δεδομένου της κακής εμφάνισης στην Καλλονή ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις;

"Πρώτα από όλα ευχαριστώ που με κάνατε να θυμηθώ το περασμένο ματς που προσπαθούσα να ξεχάσω (σ.σ. γέλια). Δεν θα έλεγα ότι ήταν ένα τόσο κακό παιχνίδι έστω και αν δεν κάναμε μια καλή εμφάνιση. Οι λεπτομέρειες βεβαίως είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Εμείς κοιτάμε μπροστά και πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι, δείχνοντας το καλό πρόσωπο που είχαμε δείξει πέρυσι".

Έχεις αγωνιστεί και στο παρελθόν στην Ευρώπη, έχεις εμπειρία. Πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής αυτά τα παιχνίδια σε σχέση με τα αντίστοιχα του πρωταθλήματος;

"Δύσκολη ερώτηση. Θα έλεγα ότι είναι δύσκολο να επικεντρωθείς και στα δυο. Η Ευρώπη βέβαια είναι άλλο επίπεδο, το Europa League. Οι ομάδες είναι καλύτερες. Αλλά το κίνητρο δεν νομίζω ότι είναι διαφορετικό ιδίως στο ξεκίνημα της σεζόν. Θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος να μην χάνεις βαθμούς τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη άρα το κίνητρο δεν νομίζω ότι είναι τόσο διαφορετικό".

Έχεις αφήσει πίσω οριστικά το πρόβλημα με την μέση σου; Αισθάνεσαι σαν νέα μεταγραφή για την ομάδα;

"Ο τραυματισμός μου ποτέ δεν θα περάσει τελείως. Θα πρέπει να ζήσω με αυτό είτε συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο είτε όχι. Δεν είναι κάτι απλό. Προσπαθώ κάθε μέρα όμως να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα, να είμαι ολοένα και καλύτερος. Είναι θέμα χρόνου να είμαι έτοιμος να παίξω 100%.

Θα πρέπει να προσέχω πολύ τον τραυματισμό μου, να κάνω τις ασκήσεις που πρέπει ώστε να μπορώ να είμαι σε θέση να παίζω. Δεν έπαιξα ποδόσφαιρο για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι σημαντικό να αρχίσω να παίζω. Πρέπει να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό να βοηθάω την ομάδα, τον εαυτό μου και να κάνω τους πάντες χαρούμενους".

Η Ντιναμό Μόσχας θα έρθει χωρίς τον Βαλμπουενά στην Αθήνα πόσο σας διευκολύνει αυτό; Τι ξέρεις για τον αντίπαλο σας;

"Δεν ήξερα ότι δεν θα έρθει. Βέβαια έχουν πολλούς καλούς παίκτες και ο Βαλμπουενά είναι ένας καλός παίκτης αλλά έχουν πολλούς ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα. Για μας δεν είναι θέμα να συγκεντρωθούμε σε έναν παίκτη αλλά σε όλη την ομάδα, στο σύνολο. Είναι μια καλή ομάδα με πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και πρέπει να δώσουμε προσοχή σε όλους".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News