default-image

Εξετάζει Γκέντσογλου η ΑΕΚ, στην τελική ευθεία με Τζιμπούρ

Ποδόσφαιρο
Εξετάζει Γκέντσογλου η ΑΕΚ, στην τελική ευθεία με Τζιμπούρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί για τη θέση του αριστερού εξτρέμ και του βασικού επιθετικού οι άνθρωποι της ΑΕΚ να βιάζονται όσον αφορά τους υποψήφιους στόχους, εντούτοις για τον αμυντικό μέσο δεν υπάρχει καμία βιασύνη. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αφήσει στο περιθώριο τις όποιες προτάσεις γίνονται για τη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο φαίνεται πως μία εξ αυτών αρέσει αρκετά και εξετάζεται.

Ο λόγος για τον Σάββα Γκέντσογλου, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ κατά το παρελθόν. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται πως έχει μέλλον στη Σαμπντόρια όπου ανήκει και δεν επιθυμεί τον εκ νέου δανεισμό του σε ομάδα της Β' Ιταλίας.

Ο 24χρονος μέσος δεν αποκλείει την προοπτική επιστροφής στην Ελλάδα, εάν οι συνθήκες είναι καλές. Υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αποτελέσει λύση για την ΑΕΚ, δεδομένου πως πρόκειται για παίκτη με σπάνια αγωνιστικά χαρίσματα.

Είναι λογικό πως οι «κιτρινόμαυροι» επιθυμούν να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν την ομάδα και μπορούν να προσαρμοστούν άνετα στην κατηγορία. Εχουν την ικανότητα να κάνουν τη διαφορά και να συμβάλουν τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει άνετα στη Super League και να πρωταγωνιστήσει στο Κύπελλο. Γι' αυτό και το όνομα του Γκέντσογλου δεν απορρίφθηκε, αλλά διατηρήθηκε στη μεταγραφική λίστα με σοβαρές προοπτικές για ενδεχόμενη συνεργασία.

Υπόθεση Τζιμπούρ

Μετά από αρκετές ημέρες παγωμένων εξελίξεων και σεναρίων επί σεναρίων, ο Αλγερινός επιθετικός αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην ΑΕΚ.

Χθες το πρωί ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ταξίδεψε στη Γαλλία, συνάντησε τον δικηγόρο του και συζήτησαν τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να σπάσει το συμβόλαιό του με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το πιο πιθανό είναι ο Τζιμπούρ να ταξιδέψει σήμερα το πρωί στην Αγγλία και να έχει τετ α τετ με τους ανθρώπους της διοίκησης της Νότιγχαμ Φόρεστ, προκειμένου να διαπραγματευτεί από κοντά τη λύση της συνεργασίας του. Μία διαδικασία η οποία δεν είναι εύκολη, από τη στιγμή που παρατηρείται χάσμα στο οικονομικό.

Το θετικό για την Ενωση είναι ότι ο Τζιμπούρ αποφάσισε να ταξιδέψει στο νησί, να λύσει τη συνεργασία του με τη Φόρεστ και ουσιαστικά να διαπραγματευτεί μόνος του τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ετσι, θα ανοίξει ο δρόμος για τη συμφωνία με τους «κιτρινόμαυρους», η οποία δεν θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί από τη στιγμή που και οι δύο πλευρές είναι καταρχήν θετικές να συνεργαστούν για δεύτερη φορά.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ. Ολο το βάρος έχει πέσει πάνω στον Αλγερινό φορ και οποιαδήποτε άλλη περίπτωση επιθετικού μένει στον... πάγο, έως ότου ολοκληρωθούν θετικά ή αρνητικά οι διαπραγματεύσεις με τον Τζιμπούρ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι στην Ενωση θα απορρίψουν κάθε περίπτωση που θα προταθεί, αλλά είναι προφανές πως δεν μπορούν να κλείσουν συμφωνία, προτού ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Αλγερινό. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης περιμένει και αυτός τα νέα από την Αγγλία, ελπίζει πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν με την ελευθέρας στα χέρια του και έπειτα θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση των δύο.

Είναι προφανές πως ο «τίγρης» επιθυμεί διακαώς τη συμφωνία με τον Τζιμπούρ. Φαίνεται μάλιστα πως έχει έτοιμη πρόταση συνεργασίας, τριετούς διάρκειας με μπόνους γκολ και συμμετοχών, την οποία δεν θα μπορέσει να αρνηθεί. Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην ΑΕΚ θα γνωρίζουν πολύ καλά το αν θα προχωρήσει η υπόθεση ή όχι.

Πηγή: Sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News